Колеги след като 4г. карах Гранд 3.1ТД, дойде време да търся нова джипка. Спрял съм се на Х5 (3.0Д 184к.с.), Туарег (R5 174к.с.) и ХС90 (2.4Д 163к.с.). Като ниво на оборудване, гледам да са с пълния пакет екстри. Знам, че ще има защитници и на едните и на другите, но все пак искам да чуя и друго мнение. За Х5 и ХС90 знам, че са им проблемни скоростите, за Туарега чувам, че двигателя нещо не бил О.К. Не съм карал нито едно от тях, само съм се возил в една Х5 и вървеше прилично, за другите нищо незнам.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Х5, Туарег или ХС90
Свий
X
-
От: Х5, Туарег или ХС90
Туарег Р5 в никакъв случай, това е страшно недоразумение.Както е описал колегата има си и проблеми с окачването, ако е въздушно, моите започнаха на 80000 километра. Х5 е малко по-тясно отвътре от туарега и вози малко по-твърдо, но харчи доста по-малко от 3.0 на туарега, а си върви доста сериозно. Като офроуд качества ми се струва, че везните клонят към туарег и в трите случая. За волво лошо не съм чувал, май е най-удачният избор, ако няма да офроудираш прекалено. И като вътрешен обем е внушително, също е на най-приемлива цена...
Да допълня, че Х5 има доста по-адекватна автоматична трансмисия от туарег. Лошото е, че се крадат на поразия, поради голямото търсене на части втора употреба и износ.Последно редактирано от Л. Мечков; 06-03-13, 23:00.ТКЗС за цял живот
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80
Коментар
-
Между тези за които се триумиш, аз бих избрал Х5. За предпочитане следващия модел, след 2004 г, там скоростната кутия е друга и няма проблеми. Иначе съм карал и трите, еднозначно Х5 е фаворит...Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....
Коментар
-
xc90 не съм карал
Туарег <-> x5 твърдо в полза на х5, като удоволствие от карането, като проходимост нямам лични впечатления.байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
Коментар
-
Най-разумно е Волвото, кола за каране без претенций за офроуд но много комфорт, 7 места а и не се краде, и е икономична само дето е грозна....
Х5 е супер, всичко друго му е недостатък.
Туарега - тесен , нисък, скъп, - по добре недей.Т5
Crossrunner
Коментар
-
Хаджи го е казал най-точно. 90 с V8 е голямо удоволствие... Имам познат който има Х5 а жена му 90. Нови, от магазина. Когато са заедно карат 90.
Само не разбрах защо темата не в раздела Леки автомобили..."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение... Имам познат който има Х5 а жена му 90. Нови, от магазина. Когато са заедно карат 90....Последно редактирано от tsb_bg; 07-03-13, 08:15.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнениеТуарега - тесен , нисък, скъп, - по добре недей.
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеСамо не разбрах защо темата не в раздела Леки автомобили...ТКЗС за цял живот
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80
Коментар
-
Знам, че си им фен, уважавам знанията ти за марката, но не всички коли трябва да са черни. Човека има сериозен бизнес и е принуден да има престижна кола от която никак не е доволен, но се приема добре от бизнес партньорите с които работи. Това е човек който има доста възможности и никакви комплекси за избиване. Много съм склонен да му вярвам... За високия гоУф даже не ми се и говори... Ти приемаш малко лично нещата. Аз приемам возилата като скрап който имаме времено преди да отиде за претопяване. Карам всичко и нямам предразсъдъци към марка. Говоря от лични наблюдения, не от чуто или прочетено.
Редактирам, че вече има друг пост и ползвам да отговоря и на него. Не всички следва да карат канче с високо окачване и балонни гуми, но определено тези трите са далеч от представите за високо проходим автомобил. Вдигаш на два подемника Х5 и ТЛК200 и гледаш и сравняваш. Нищо да не разбираш, пак разликите са очевАдни. Да не ме метнете сега, че съм луд фен на ТЛК. Определено Х5 се държи по добре на асфалт, набира по лесно, кара се по спокойно, интериора е по разглезващ, НО като излязат извън пътя стават по ясни нещата.Последно редактирано от Джамбазов; 07-03-13, 08:20."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Баща ми вече 2 бр ХС подкара и е много доволен. Не е офроуд машина, малко е ретро вътре, сервиза им /гаранционнея/ е отврат, но кой не е. Старото бехе 185 к.с., сега това е 200 к.с. Среден разход /БК не е нулиран никога/ е около 11/100. На стария е сменял само лагер на полуоска /върви с цяла главина/. Приятна семейна кола. Той е влюбен в нея.
На туарега с Р5 174 к.с. за да му регулираш клапани се сваля двг. Мой приятел кара такъв вече 5 год. Двг. е доста немощен за купето.
Друг мой приятел има туарег V6 и до сега 100 000 км. не е правил нищо, но окачването се е разхлопало тотално. Не го прави, защото още го изплаща, и няма пари. Среден разход 11-12/100. Приятна динамика и возия.
За Х5 нищо не мога да напиша.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение.... Човека има сериозен бизнес и е принуден да има престижна кола от която никак не е доволен, но се приема добре от бизнес партньорите с които работи.....
Лично аз не бих дал пари които не са ми излишни, за нещо което не ми върши работа единствено заради мнението на някой който не ме интересува ....
PS "Престижни коли" има и от други марки и от същата марка други модели.
Като оставим известната доза емоции и предварителна нагласа при избора на автомобил, човек трябва да е наясно какво търси и съответно какво да очаква от него ...
Пълно щастие няма!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар