Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Х5, Туарег или ХС90

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Х5, Туарег или ХС90

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
    ... Ако пък трябва да се пътува по третия свят, тръгването със съвременен паркет граничи с безумието....
    Аз пък си мисля, че ние отдавна сме в "третия свят" че и оттаък ....
    Май за такива екскурзии е най-добре да се ходи с танк.

... Обаче тук става дума за незнайна втора употреба паркет, на границата на ресурса си. ...
    По какво се съди, че тук става дума за "незнайна втора употреба паркет, на границата на ресурса си"? Това за конкретен автомобил ли е заключението или за "паркета" въобще?

Коментар

Първоначално публикуван от tsb_bg Преглед на мнение
      Аз пък си мисля, че ние отдавна сме в "третия свят" че и оттаък ....
      Май за такива екскурзии е най-добре да се ходи с танк.

По какво се съди, че тук става дума за "незнайна втора употреба паркет, на границата на ресурса си"? Това за конкретен автомобил ли е заключението или за "паркета" въобще?
      Aйде сега! Тук имаш на "всеки километър" пътна помощ, сервиз с квалифициран персонал, пари, тел. вода, храна, хотел и т.н. Тоест, все неща които няма да застрашат живота ти, най много да те изнервят и объркат плановете ти. Докато в пустощта нещата загрубяват като те предаде техниката. Сега остава да почнем и да спорим коя техника е по надеждна, "старата", или "новата"!?
      А е "незнайна употреба", щото чета темата. Виж първия пост:
      "Спрял съм се на Х5 (3.0Д 184к.с.)"
      Коя год. е тоя автомобил с тоя двигател!? 30 6D1 се произвежда до 2003г.

Коментар

Значи си прочел, че паркета няма да ходи до Тибет и обратно .

Коментар

...Сега остава да почнем и да спорим коя техника е по надеждна, "старата", или "новата"!? ... Коя год. е тоя автомобил с тоя двигател!? 30 6D1 се произвежда до 2003г....
          Аз си мислех, че по-надеждна е добре поддържаната техника но явно не е така. Производство 2003 означава 10 годишен автомобил а тук чета хвалби за автомобили произведени края на 80-те и началото на 90-те които в повечето случаи нямат живи съученици и само мерака на собствениците им и редовния престой в бокса ги държи на пътя. както между тях има поддържани и запазени екземпляри, така и сред 10 (и по-малко) годишни автомобили се намират напълно занемарени и унищожени екземпляри, но не защото са "нова техника" а защото са попаднали на "карачи".
          Освен това още в заглавието автора ясно е поставил въпроса Х5, Туарег или ХС90, като дори ги е наредил по предпочитание. И трите са представители на SUV сегмента, и трите нямат 20 годишна история и се чудя защо се коментират тук джипове, които си имат своите достойнства но които явно се разминават с предварителната нагласа за това какво се очаква от търсената машина ....
          Колкото до "третия свят" никой не е тръгнал да прави разходки в пустоща или околосветско със SUV както и не вярвам някой да паркира Ferrari на бордюра ...
          А и съвсем не съм съгласен, че тук на "всеки километър" има пътна помощ, сервиз с квалифициран персонал, хотел, да не говорим за резервни части, специализиран инструмент и т.н. Тук просто разстоянията са по-къси, което предполага в рамките на един ден или на следващия да намериш решение на обърканите си планове.

Коментар

... и трите нямат 20 годишна история и се чудя защо се коментират тук джипове...
            Чакай сега, кой почна пръв:
            ...
            От друга страна всички марки и модели та дори и тези които тук са вдигнати на пиедестал си имат слаби места и това е нормално. Просто тях никой не ги споменава - или добро или нищо.
            След това се почна, че еди какво си не ставало за дълъг път и т.н.
            Чак след това аз се намесих, в тая връзка.

Коментар

Като малките деца сте-подхвърляш им играчка и им гледаш сеира...
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Вярно е и не ми се занимава повече с глупости да сравнявам джип и SUV и лек автомобил и да слушам безпочвени заключения от сорта на "такова животно няма" ...
                В никоя от темите не съм препоръчвал какво да се вземе и единствено съм представял данни и то за марка и модел с който имам личен опит а всеки да си прави сметката.
                Мислех че е полезно за хора които ги интересува, но се оказа пълна загуба на време защото от тези, които по една или друга причина карат марка и модел различни от това за което е конкретната тема и конкретното питане не може да се вземе думата.
                Тяхната гарга е най-рошава даже другите марки съществуват само за да покажат колко безпогрешен е техния избор.
                Аз съм до тук.
                И моята кола върви без намесата на форумните корифеи и вашите коли ще вървят без мен.

Коментар

Вярно е и не ми се занимава повече с глупости да сравнявам джип и SUV и лек автомобил и да слушам безпочвени заключения от сорта на "такова животно няма" ...
                  В никоя от темите не съм препоръчвал какво да се вземе и единствено съм представял данни и то за марка и модел с който имам личен опит а всеки да си прави сметката.
                  Мислех че е полезно за хора които ги интересува, но се оказа пълна загуба на време защото от тези, които по една или друга причина карат марка и модел различни от това за което е конкретната тема и конкретното питане не може да се вземе думата.
                  Тяхната гарга е най-рошава даже другите марки съществуват само за да покажат колко безпогрешен е техния избор.
                  Аз съм до тук.
                  И моята кола върви без намесата на форумните корифеи и вашите коли ще вървят без мен.
                  Значи си стигнал до моя извод! Не се хаби прекомерно, или ще те разнищят, или ще ти изтрият мненията, как дойде Нищо, че половината тема е за тойота, жигули, москвич и патрол. Все автомобили "споменати в заглавието на темата"...
                  ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Хич даже не мисля да се хабя повече.
                    И кой да ме разнищи тези с празните приказки за жигулите и москвичите дето с високите гуми и бордюрите в багажника оставят всеки SUV да им диша праха или тези които се притесняват за пътешествията със SUV в третия свят, като че ли 2/3 от участниците във форума всяка година ходят с джиповете си (ама истинските де) до Дубай или ей така за разнообразие не пропускат участие в Париж-Дакар.
                    Колкото до триенето на мненията ми - ами ако преценят обективно писаното от мен и решат че съм обидил или заблудил някой да трият ...
                    Човек докато говори (пише) не научава нищо. Научава много докато слуша (чете) така че написаното от мен като се затрие въобще не ме касае.

Коментар

Не се ядосвай толкова. Мненията ти са полезни. Това е форум и е нормално да има всякакви мнения. Имай предвид, че огромна част от читателите четат и преценят на кой колко му е багажа. Няма как всички да са съгласни с теб, а и понякога в спора се ражда истината.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Далеч съм от мисълта че винаги съм прав или няма какво да науча от тук.
                        Всеки има мнение и никой не е длъжен да споделя моето, но когато в спора няма разумни аргументи а празни приказки и неадекватни сравнения се обезсмисля всичко и каква истина да се роди?
                        Въобще голям трън в задника излезе тая Х5-ца ...
                        Последно редактирано от tsb_bg; 12-03-13, 07:55.

Коментар

Още в началото на темата споменах, че Х5 много ми харесва, наистина е след 2004-та, не е от тези проблемните. Ето аз научих, че предишните години са имали ядове, научих го тук. Уникална кутия, откликваща веднага, за разлика от на туарега, която кутия те кара да си мислиш, че си яхнал титаник и нещата се случват много бавно, много бавно и дразнещо. След известни софтуерни ъпгрейди на двигателя, които индиректно се отразяват и на кутията, нещата се пооправиха, и въпреки това почти винаги карам на "спорт", защото е изнервящо. Именно тези доводи ме карат да си мисля, че Х5 е хубав автомобил, независимо, че като цяло усещането в него е по-спортно, стегнато и ергономично. А за чии ми е да знам колко е проходим, това мене за СУВ грам не ме интересува. Защото знам, че подготовката е 99% от успеха, а не какво си яхнал! Поради това пуснах едни снимки и клипчета колко е важно да си подготвен, а не какво управляваш, но ги изтриха. Поне разбрах едно - никога повече няма да се хабя тук. Защото съм отзивчив и наричам нещата с истинските им имена, обективен съм, всичко, което съм научил и практикувам го споделям. Въпреки това една голяма маса от пишещите тук са седнали на сладки приказки и дори и хабер да си нямат за нещо, могат много бързо да ти подложат крак. Същото важи и за тези, които налагат санкции и трият мнения, докато оставят селските кушии да си висят по темите. Индиректно познавам МНОГО добре всеки един от тях и на някои не им прави чест. Щом панаирът е най-важен, чудесно! Аз не виждам с какво кривнах в темата, че някой си позволява да ми трие мненията, при положение, че един нормален човек като влезне и се зачете тук............ Ще разбере, че жигули и москвич с бордюр в багажника и големи видинки, или заз на таван са най-големите мании! Нали в спора се ражда истината ? С какво попречи мнението ми, придружено със снимки как една кола с клиренс 5мм. може да върви през 25-50 сантиметра сняг, без да има големи гуми и бордюр в багажника, стига да знаеш какво и как правиш. И това беше в отговор, че и трите СУВ-а са много ПОВЕЧЕ от една жигула, особенно с правилните гуми и водач....
                          ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

То от споменатото от мен предаване на топ гиър, последните 2 ходят да търсят извора на Нил из африка. Със събару, волво и BMW е39... интересното е, че само BMW-то нямаше чупене на нищо през цялото време, ако изключим дето Джеръми си върза един пън за ръчна и му тресна задния джам...

Коментар

Тест Драйв BMW X5, Volkswagen Touareg, Volvo XC90

Малко "Бля-бля" за тези, които разбират руски.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Аз също се заглеждам по Туарег 3.0 Д или Волво ХС 90, в момента карам Х5 3.0 Д 2004 г. 218 кс., ръчка - продавам я!.. Един много обикновен, но много важен въпрос - гледах три Туарега 3.0 Д и две Волво ХС 90, 185 кс и на всички им излизаше пушек от щеките за масло. Собствениците ме убеждават, че нищо им няма на двигателите, аз не им вярвам и т.н. Карах три от тях - вървят си много стабилно и ускоряват много добре, но пак ме съмняват. Ако са отишли маслените сегменти, може ли компресията им да бъде нормална? И защо пушат от щеките?!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X