Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Х5, Туарег или ХС90

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Х5, Туарег или ХС90

Първоначално публикуван от Л. Мечков Преглед на мнение
    Не смея вече да давам положителни мнения за туарег, защото го имам и се спекулира с това. Тук не ги харесват особено, но е лошо, че го сравняват с не по-малко проблемни себеподобни. Като двигател 2.5 е пълно безобразие, дали се чупи и как, нямам наблюдения, но съм имал удоволствието да го карам и на туарег и на мултиван. Страшен бучащ туч, харчи много и върви колкото да ти свърши работа, което през 21-ви век ми се струва недобре...
    Като за 2003-2005 си беше много добра кола.
    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

счупила му се бронята ала-бала... При ПТП 100 пъти предпочитам да съм в СУВ от изброените, а не в някой ламаринен офроудер, в който може да си разбиеш главата, ако не си с каска... Във втория единственото здраво нещо е шасито, което не пази пътниците... Няма усилвания на самото купе.
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
        Някой има ли представа колко точно става клиренса на Туарега на въздушни възглавници в максимално повдигнато положение? В нета има доста противоречиви мнения, като най-често се споменава 22-30 см.
        За X5 с нивомат на двата моста и автоматично регулиране на височината има възможност да се зададат 3 позиции

Standard - положение при експлоатация в нормални условия (клиранс) 20 cm.
        Off-road - преодоляване на препятствия + 25 mm. над стандартното положение (автоматиката го поддържа само при скорости до 50 km/h)
        Access - положение за лесен достъп до автомобила или товарене/разтоварване - 35 mm. под стандартното положение (автоматиката го поддържа само при скорости под 25 km/h)
        При автомобили оборудвани серийно със Sport package автоматиката позволява да се "смъкне" автомобила по-ниско при високи скорости, като се отчита състоянието (неравности) на пътната настилка.
        При всички режими управлението на нивомата независимо от избрания режим е динамично според пътните условия.

Не вярвам при Туарега да е много по-различно като стойности (ако има разлика тя е по-скоро в управлението). 22-30 cm. разлика ми се струват твърде много та дори и само за хода на амортисьорите, но все пак нямам лични наблюдения и не мога да съм сигурен

Коментар

То аватарът ти показва на какво си фен, но не е лошо и да си малко по-обективен, защото "на еднакви километри" и "години" не се гледа, купуваш я от магазина и започваш да даваш мнения тогава. В една друга тема бях писал, че ще снимам отвсякъде ТЛК100, ТЛК120 и туарег и ще постна. Коли на еднакви РЕАЛНИ километри, с еднакво обслужване и карани по еднакво предназначение, за да ви поприземя малко... Защото тука се вкарват туарег втора ръка с всички екстри с много проблеми, за да им се види евтин на гъзарите и после се реве... Тойота , та тойота, свърши тая, само гемии... Ето това не е правилно - човекът дори НЕ Е СПОМЕНАЛ за ТОйота!!! Обаче винаги се изсипвате да я пробутвате!
          По стречение на обстоятелствата и двете съм ги взел нови и съм ги карал по 200 000км.
          Интересно е наистина да направиш тези снимки, ако имаш възможност го направи.
          Тойотата ми създаде само един проблем и той беше ужасно скъп, защото правих основен ремонт на двигателя. Но това се случи, защото в Тойота Благоевград (Монца) като ми сменяха ангренажния ремък ми подмениха дюзите. След това колата изведнъж започна да пуши и да работи неравномерно, в ТМ Ауто София ми казаха да слагам добавка в горивото и "дюзите щели да се оправят" и така... 30 000км. След това буталото се проби. Но това го отдавам от една страна на измамниците в Тойота Благоевград, от друга страна на некомпетентния приемчик в ТМ Ауто, но тогава все още нямаха много опит с този проблем с дюзите.
          След това ТМ Ауто ме компенсираха за проблема, тъй като колата беше закупена и обслужвана само при тях, независимо, че не беше вече в гаранция.

Коментар

Височината на туарег при калниците максимално вдигнат от земята е 93 см., от праговете до земята 43.5см.

Разликата е приблизително 23 см. от най-ниско до най-високо, като между комфорт, на което се кара през повечето време и максимална височина е 13см. Но има и "спорт", а има и още едно ниво под "спорт"

Току що го измерих...
            Последно редактирано от Л. Мечков; 08-03-13, 09:53. Причина: допълване
            ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Точно така е, туарег излезна и след време му подмениха фаровете и стоповете и стана порше...
              Точно това е абсолютна глупост! Платформата е разработена от Порше!!!

П.С.
              Това е поредно неадекватно мнение от Ваша страна

Коментар

Двигателя на Touarega R5TDI е много шумен,но за сметка на това е изключително здрав и надежден с проста механика и никакво обслужване освен смяна на масло и филтри.единствения проблем ,който се среща е спукване на изпускателния колектор .Турбини и помпи дюзи не създават никакви ядове.

Коментар

Въздушния Туарег му дават клиренс 300мм на максимално повдигане. Колкото редукторен УАЗ. Само дето на този режим не може да се кара...

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan Dimov Преглед на мнение
                    Двигателя на Touarega R5TDI е много шумен,но за сметка на това е изключително здрав и надежден с проста механика и никакво обслужване освен смяна на масло и филтри.единствения проблем ,който се среща е спукване на изпускателния колектор .Турбини и помпи дюзи не създават никакви ядове.
                    Към колектора се добавя и водна помпа. протичаха на 80-90000км при първите туарези. Иначе мотора си е здрав помпи-дюзи, турбини са бетон.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0639.jpg
Прегледи:1
Размер:148.0 КБ
ID:5460142Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0640.jpg
Размер:116.2 КБ
ID:5460143Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0629.jpg
Размер:90.5 КБ
ID:5460144Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0631.jpg
Размер:112.5 КБ
ID:5460145Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0632.jpg
Размер:125.3 КБ
ID:5460146Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0633.jpg
Размер:116.4 КБ
ID:5460147Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0635.jpg
Размер:126.7 КБ
ID:5460148Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0637.jpg
Размер:76.6 КБ
ID:5460149Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0638.jpg
Размер:116.8 КБ
ID:5460150

http://www.offroad-bulgaria.com/show...25#post2092925
                      Тук са снимките от ТЛК100, двата автомобила са на еднакви километри, даже туарега се кара само градско и е с една година по-възрастен. А всеки знае в София с какво се третират улиците зимата и какво се случва отдолу...
                      Снимал съм и разликата в клиренса най-долу и най-горе на гоуфа. Най-горе, както написа колегата НЕ става за каране! Няма ход окачването, това е само в аварийна ситуация, аз съм го ползвал само веднъж, бях легнал по корем в едни пясъци...
                      ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Единствения проблем на р5 двигателя е, че е малко по шумен. Това се дължи на специфичното впръскване помпа-дюза. Но пък е икономичен и с почти никаква поддръжка. Вървежа бих го определил като съвсем нормален. Х5 е чист паркетник, да не казвам лек автомобил, една жигула с вискои гуми е по проходима от него. На 3 лит. дизела. дюзите са консуматив, все пак с това се занимавам и давам информация от 1-ва ръка. Турбини и автоматици-тоже. ХЦ-то е едно недоразумение, изключително скъпо за поддръжка, Д5 двигателя е мъртвец (в първите варианти). И тук дюзите са консуматив, както и на всеки комън-рейл впрочем с нашите горива. За проходимостта му няма и да коментирам. И за това, че вътре е като луксозно издание на Волга...
                        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                        Суперскан България www.decbg.com
                        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от TLC14 Преглед на мнение
                          По стречение на обстоятелствата и двете съм ги взел нови и съм ги карал по 200 000км.
                          Интересно е наистина да направиш тези снимки, ако имаш възможност го направи.
                          Тойотата ми създаде само един проблем и той беше ужасно скъп, защото правих основен ремонт на двигателя. Но това се случи, защото в Тойота Благоевград (Монца) като ми сменяха ангренажния ремък ми подмениха дюзите. След това колата изведнъж започна да пуши и да работи неравномерно, в ТМ Ауто София ми казаха да слагам добавка в горивото и "дюзите щели да се оправят" и така... 30 000км. След това буталото се проби. Но това го отдавам от една страна на измамниците в Тойота Благоевград, от друга страна на некомпетентния приемчик в ТМ Ауто, но тогава все още нямаха много опит с този проблем с дюзите.
                          След това ТМ Ауто ме компенсираха за проблема, тъй като колата беше закупена и обслужвана само при тях, независимо, че не беше вече в гаранция.
                          Колега не е първия D4-D трилитров на ленд крузър на който инжекторите правят проблем, пикаят в цилиндъра и цепят буталото.Последния около мене беше австрийски, на относително малко километри за такъв автомобил.Това с инжекторите и помпите на комън-рейлите важи за тях още от 98г., когато излязоха на пазара

имам в предвид, че важи за всички марки.
                          Всеки трети е шести

Коментар

Оставете Койотата на мира, човека иска да взема решение между тези трите. Ако намесин Койотата, че влазят и американските уазки и накрая на седма страница ще стигнем и до българските китайчета.
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ако бях на негово място и вземах всяко едно мнение за чиста монета, нямаше да си купя ни една от трите. Но според мен везните отдавна са наклонени, просто човекът иска да чуе и другите мнения. За мен си разбрах, че явно и Волвото не е кой знае какво, което пак е кяр
                              ТКЗС за цял живот

Коментар

Туарег едно с най-слабия бензин 3,2, до 160 000 км никакви съществени ядове, по-скоро козметични.Среден разход 13,5-15/100.След 160 000км незнам - продаден.
                                Х5-ца първата, 3 литра 184к.с., около 180 000 км - два пъти турбина.Втория път от некадърност на "майсторите".Предни носачи - 2-3 пъти за тоя пробег.
                                ХС-90 D5 - някъде към 87 000км пробег беше - задна главина лява.
                                Какво и да вземеш на късмет е.Но за мене всичко е скрап, карам до като се разпадне, после ако в момента разполагам с финанси взимам следващия, ако не - възстановявам до степен на годност за придвижване и продължавам.До сега не съм срещал кола която да не се троши, всичко влиза в сервиза, минало ми е какво ли не с какви ли не проблеми, независимо от марка и модел.Мечтаната кола с невъзможна издръжливост не съществува.

Малко пояснение - фаувето и волвото са от магазина, бимъра беше втора ръка.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X