Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Х5, Туарег или ХС90

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Х5, Туарег или ХС90

Джамбазов, визирах, че това в никакъв случай не са леки автомобили, за мен СУВ-ове. поради тази причина и преди няколко седмици в една друга, вече заключена тема негодувах, че се прави сравнение между ТЛК120, Паджеро, туарег и МЛ. За мен последните две са сувове, а първите автомобили на рама, което автоматично ги причислява към ТЛК200, която визираш.

Въпреки всичко това са съвсем различни класове автомобили, които лично аз ги деля по следния начин -
    лек автомобил- икономичен, бързо и динамично придвижващ се, постоянни проблеми с гуми и джанти, не се качва по бордюрите. Не става да кривнеш от пътя, или поне рискуваш да го потрошиш дори на спящ полицай.
    СУВ- донякъде компромисен към динамика и бързина, идеален за града, бордюри и леко лоши атмосверни условия. Приятен за аграрен, селски и лек офроуд тип пикник. За момента най-резонното при нас, с оглед на пътищата и инфраструктурата ни като цяло.
    Джипове -на рама, по възможност с два цели моста, лоша динамика, неикономични, нестабилни, но с добри качества за офроуд, както и лесно преправяне в инстински офроуд монстери с относително малко пари...
    ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Напълно съгласен и с двамата!
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Сещам се за няколко "бизнеса", в които е важно каква кола караш... Обаче нито един от тях не е законен...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ако навлезем в детайли няма напълно законен бизнес и такъв без нарушения според законодателството. Въпроса е колко дълбоко се копае.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Според мен темата се отклони много с последните постове, но в спора се ражда истината. Мои клиенти, включително и част от нашата работа е свързана с ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове, разни минни дела и тн... Ами пълни сме с джипове, което не ни прави престъпници. Просто някъде, все пак, се използват и по предназначение да изкарват пари И са все от "премиум марка и клас", както обичаме да се изразяваме по трънски, тъй като мутрите ни изсипаха в мозъците, че тези превозни средства са само за имидж и страхопочитание. А именно те не ги карат по предназначение...
            ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Споделям индиректни впечатления.XC90 на шефа ми,закупено от Мото Пфое ново,след две години счупи мотор и скорости,като нито е юркано,нито е неподържано!Общо взето и мнението на механиците е ,че доста малко в него е останало от славата на едновремешните Волв-а!VW-много лоши отзиви и за б ,и за 10 цилиндровите дизели,както и за окачването..особено въздушната му компонента!БМВ-проблеми с автомата и стария дизел 3.0..не знам този 184-коньовия дали е второ поколение!Не мога да разбера защо сред избраните не присъства ТЛК 200 или 150?Може би причината е анти-Японска настройка...,което технически е малко безперспективно мислене!
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Колега Сонда, ТЛК200, или 150 струват средно между три и пет пъти повече от изброените автомобили, на които се е спрял авторът
                ТКЗС за цял живот

Коментар

Струват така като втора употреба. Като нови даже са по ефтини...

Странно, защо ли...

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                    Струват така като втора употреба. Като нови даже са по ефтини...

Странно, защо ли...
                    Като за начало 150 и 200 са горе-долу на цените на трите изброени като нови. Разлика в цените при модели на Х90, Х5 и туарег, спрямо 150 и 200 няма голяма, ако са от една и съща година на производство. В нашия случай е малко безсмислено да ги сравняваме като цени, защото тези тойоти са модели след 2008-ма, а коментираните три са първо почти базови, особено туарег с трошачката на рапани 2.5, както и х5 със 184 коня. За волвото не съм в час, но при всички случаи са модели от 2003-та до 2006-та и няма как да са на цените на тойотите. Да не коментираме, че повечето предлагани 150 и 200 втора ръка са топ модели. Нищо, че интериорно са като дачия дъстър с рисуван "махагон" върху пластмаса и "алуминиеви" орнаменти пак от пластмаса, боядисани с бронз за печки, който пада на второто потъркване Дано са по-надеждни от 120-ката, от 100-цата едва ли ще излезнат по-читави... Апропо, виж за 100-цата можем да обобщим, че на тези години е по-скъпа от наборите си бмв, туарег и волво, има защо!!!
                    ТКЗС за цял живот

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      На туарега с Р5 174 к.с. за да му регулираш клапани се сваля двг. Мой приятел кара такъв вече 5 год.
                      Клапаните се регулират на двигателите в музея.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:040220111361.jpg
Прегледи:1
Размер:133.9 КБ
ID:5460047
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:040220111362.jpg
Прегледи:1
Размер:148.4 КБ
ID:5460048
                      Последно редактирано от Stefan Dimov; 07-03-13, 19:20. Причина: sn. R5

Коментар

Значи Туарега отпада изцяло. Остават Х5 и 90. За да отговаря на въпросите по-горе ще кажа, че джипа като цяло няма да се използва за тежък оф-роуд. Както написа колегата, ще се излиза от пътя за пикник, а зимата ще се ходи на ски, има няма 5000-8000 км. на година. Нямам анти-японска настройка, но оборудването на ТЛК от тези години (2002-2004) е изключително спартанско.

Коментар

Х-а си бръмчи безгрижно по разни черни пътчета. Разбира се не става за кални коловози и тежък терен, но може повече, от колкото изглежда. Аз не бих се спрял на дизел, щото са скъпи за ремонт и не им понася гадната нафта, която се продава/това важи за всички нови дизели сякаш/. Все пак този дизел е по-добре от предишния, преди фейс лифта. По-скоро бенз/газ, особено за толкова малко км на година. В сняг се справя чудесно, ако и повече от 20тина см да не съм газил. Аз съм доволен, не бих казал и да вози твърдо, но може би щото задницата е с въздушно. Волвото не го знам лично, но не съм чел и чувал особено добри неща за него, а и далеч не е така разпространено, та части на старо сигурно няма да има, примерно. Имам смътен спомен, че раздатката /или бяха скоростите/ му е слаба, но това изобщо не е меродавно мнение.

Коментар

Щом държиш на 2002-2004г,защо не погледнеш някоя наточена ТЛК 100?Не бих определил като "спартанско" оборудването и,а за здравината не е необходимо да се полемизира!
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                              Х-а си бръмчи безгрижно по разни черни пътчета. Разбира се не става за кални коловози и тежък терен, но може повече, от колкото изглежда. Аз не бих се спрял на дизел, щото са скъпи за ремонт и не им понася гадната нафта, която се продава/това важи за всички нови дизели сякаш/. Все пак този дизел е по-добре от предишния, преди фейс лифта. По-скоро бенз/газ, особено за толкова малко км на година. В сняг се справя чудесно, ако и повече от 20тина см да не съм газил. Аз съм доволен, не бих казал и да вози твърдо, но може би щото задницата е с въздушно. Волвото не го знам лично, но не съм чел и чувал особено добри неща за него, а и далеч не е така разпространено, та части на старо сигурно няма да има, примерно. Имам смътен спомен, че раздатката /или бяха скоростите/ му е слаба, но това изобщо не е меродавно мнение.
                              Точно пък Х5 е автомобилът за който най-горещо може да се препоръча дизела. Мощен , икономичен , нечуплив. Става за чипосване. Дизеловия Х5 не върви много по-слабо от бензина 4,4, но е драстично по икономичен. Аз още не съм виждал счупен такъв дизел. Издържа дори и на много по-тежкия Range Rover без проблеми.

А дето Туарега бил тесен и нисък е поредния хит във форума.
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение

А дето Туарега бил тесен и нисък е поредния хит във форума.

Изразих субективно мнение за усещането вътре сравнено с останалите два, човека иска мнение от различни хора, с различни гледни точки, ако искаше точни данни щеше да си ги сравни като Технически параметри.

Хитовете във форума го правят интересен и развлекателен, ако някой ги измери и не съм прав ОК , ..
                                Т5
                                Crossrunner

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X