Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рама за раздатката-дискусия

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • До: Рама за раздатката-дискусия

    Първоначално публикуван от b.bore@mail.bg Преглед на мнение
    Които смята 4е това е невазможно ето да види как става .
    е как става? ПОКАЖИ

    Коментар


    • До: Рама за раздатката-дискусия

      Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
      Колега много жестоко си рязал стените на винкела. Имай в предвид, че здравината на рамата ти е толкова, колкото е здравината на най-слабото й място. Аз като смятах моята го мислех да мина с много по-малки повреди по желязото... Това рязане, което виждам при теб при ауспуха и тампоните е просто брутално...

      Все пак здравината може и да се окаже достатъчна. Кой знае... Аз мойта я смятах така, че да държи на много бой
      Колкото и да е намелена устоичивоста на на конструкцията при всичи положения е десетки пъти по-яка от прогнило дъно да не казвам и от здраво дъно. Аз съм с доста по-лека и тънка рама увисвал съм на нея блъскал съм я в камани в дънери и не имало проблем.



      Супер е станала коледа. Има ли промяна в поведението на ладичката при потегляне?
      Land Rover Discovery II 3,9 V8
      Лада Нива 21214 1,7i

      Коментар


      • До: Рама за раздатката-дискусия

        Аз просто казвам, че можеше по-нежно да се работи с флекса. Желязото е дебело, но когато няма втора напречна стена се криви при напън. Три пъти мери - веднъж режи.

        Коментар


        • До: Рама за раздатката-дискусия

          За рязането за минаване на тръбите за ауспуха нямаше как да не се реже, въпреки че ходих да ми дигнат тръбата което минава от там и то повече не позволява защото ще опре в пода. И дори сега има дрънчене на тръбата в рамата, но повече не можеше да режа. Цялата работа е че това е винкел, а схемата за рамата е с профил и сега винкела идва 4см нагоре отколкото с профил. Филипе ако си беше сложил твоята рама и ти щеше да режеш така. Сега за рязането за тампона си е изцяло моя грешка. Бях сбъркал размерите и нямаше как иначе и го резнах винкела. Ако почне нещо да се гъне от там ще сложа едно пачре за опора.
          мнение на mkenzie
          Супер е станала коледа. Има ли промяна в поведението на ладичката при потегляне?
          Потеглянето е плавно и доста по-добре от преди. При по-рязко потегляне малко играе СК, защото раздатката няма на къде да мърда. За това играене на СК не знам от тампона ли е или самата планка се мърда, защото за съжаление и там положението не е добро и има прогнило. Мисля по-нататък да сложа една планка от тампона на СК към рамата да се фиксира и там.
          Последно редактирано от toni188; 01-05-10, 12:39.

          Коментар


          • До: Рама за раздатката-дискусия

            Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
            За рязането за минаване на тръбите за ауспуха нямаше как да не се реже, въпреки че ходих да ми дигнат тръбата което минава от там и то повече не позволява защото ще опре в пода. И дори сега има дрънчене на тръбата в рамата, но повече не можеше да режа. Цялата работа е че това е винкел, а схемата за рамата е с профил и сега винкела идва 4см нагоре отколкото с профил. Филипе ако си беше сложил твоята рама и ти щеше да режеш така.
            Целият проблем идва, че си направил краищата под прав ъгъл. Идеята е да са скосени и ауспуха да не се преправя да минава отгоре, а отдолу, като дори се хване за самата рама с някаква гума (за да не дрънчи): ето как сме заварили моята. Този проблем го мислихме специално. И все пак без преправяне на ауспух няма как да стане... Така впрочем се пести и малко материал, както и имаш една заварка (слабо място) по-малко, защото резнахме само едната страна на винкела и изкривихме другата. Вярно - по-трудно е за изработка... най-малкото не ти трябват планки, а дупчиш директно във винкела. Но хубавите неща винаги стават трудно, нали?

            Иначе да ме питаш защо направих напречните (късите) греди толкова дълги... Можеха да са наполовина. Полъгах се от чертежа на руснаците. Той човека там го е направил така, за да може между двете големи греди да му застане гърнето на ауспуха...
            Последно редактирано от Filthy@JvruceR; 01-05-10, 14:03.

            Коментар


            • До: Рама за раздатката-дискусия

              Колеги ето още една рама за РК на Нивата.Мисля а аз да монтирам такава на моята Нива,но сега сме на фаза изкърпване
              Прикачени файлове

              Коментар


              • До: Рама за раздатката-дискусия

                Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                е как става? ПОКАЖИ
                Показал съм на 5 страница има и снимки .
                [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

                Коментар


                • До: Рама за раздатката-дискусия

                  Сложих и последния елемент на рамата. Това е една планка между рамата и тампона на скоростната кутия от станал винкел и е дебела 4мм. Сега при всякакво потегляне (равно, наклон, нормално агресивно) не играе СК тъй като има допълнителната опора на рамата. Доста по-плавно е включването от 1-ва на 2-ра и от 2-ра на 3-та. Преди имаше ритане от това че самата планка на тампона на СК поддваше. Все повече ми харесва как вози Нивата и че това, че може да се отървем от вибрациите е истина.
                  Прикачени файлове

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X