Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоделен лифт за Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: самоделен лифт за нива

Първоначално публикуван от b.bore@mail.bg Преглед на мнение
    Не се притесняваи на моита нива са чисто нови пружини от волга и не са режани и така си карам вече година и полвина немам проблеми. Само с набирането на носача при слагане е проблем ама с повечко инат става .
    Колега, разбери аз съм жена, но също имам Нива и се занимавам с лифтоването и в момента.
    От опит мога да ти споделя,че пружините от Волга без рязане не стават.
    С уважение.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanka Dimova Преглед на мнение
      Колега, разбери аз съм жена, но също имам Нива и се занимавам с лифтоването и в момента.
      С уважение.
      С уважение мога да ти кажа ЧЕ СТАВАТ но немам намерения да спора само да пълним темата с глупусти иии така некои от модераторите да я прочисти малко темата . А може моита нива да нее като вашите за това да са станали пружините
      [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

Коментар

С уважение мога да ти кажа ЧЕ СТАВАТ но немам намерения да спора само да пълним темата с глупусти иии така некои от модераторите да я прочисти малко темата . А може моита нива да нее като вашите за това да са станали пружините
        Явно ще има нещо различно при теб щом като твърдиш,че влизат,караш така и имаш все пак някакви ходове.Тук на нашата,какво ли не правихме,но Волговите пружини не успяхме да ги сложим.Аз поне с просто око още в началото видях,че нещата няма как да се получат без рязане.Като гледам другите колеги и те са брали същите ядове и са ги рязали.Както и да е,нещата като цяло се изясниха.

Коментар

Колежке, виждаме че сте нова във форума. Добре ще е да представите своята Нива в тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=17891, за да придобием представа за машината.

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
            Колежке, виждаме че сте нова във форума. Добре ще е да представите своята Нива в тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=17891, за да придобием представа за машината.
            Ще я представя,но за сега е в бокса и има някои неща за дооправяне.

Коментар

С уважение.
              По горе писах че невъзможни неща няма.Да не ти диктува някой пък ти да пишеш от опит.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                По горе писах че невъзможни неща няма.Да не ти диктува някой пък ти да пишеш от опит.
                Не,не ми диктува никой колега.Просто съм виждала как едни момчета се мъчиха да слагат пружини от Волга отпред на Нива.Е нямаше как да влезе просто и това е.Нивовата и Волговата пружина са доста различни по дължина и тая разлика е непоносима.Затова нещата се оправят с леко скъсяване и оставяне на Волговата пружина до свободна дължина 30см.-/това съответствува на скъсяване с 2.5 витки.

Коментар

Колега,качи някоя снимка сволговите пружини,и да престане спора,може ли неможе ли!
                  Хубаво е да направиш някоя снимка,като на нивата от пост 369,да им видим ходовете!
                  0осем9осем7шест0осем7едно
                  Миро

Коментар

• Re: От: самоделен лифт за нива

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                    Колега,качи някоя снимка сволговите пружини,и да престане спора,може ли неможе ли!
                    Хубаво е да направиш някоя снимка,като на нивата от пост 369,да им видим ходовете!
                    +1

Коментар

Не знам защо толкова много спорим. Качва се колата, слагат се (ако може) и се пробва - ако ви харесва си я карате така. Аз лично смятам напролет да сложа такива пружини или евентуално от ТЛК, но със сигурност ще ги отрежа - все пак полуоските на нивата имат ограничени работни ъгли.

Знам, че някои колеги са си купували Лифт Кит за Нива и ако четат тази тема, моля да кажат колко витки имат техните пружини и каква им е дължината.
                      Александър

Коментар

Не,всъщност няма никакъв спор и нещата са ясни.Просто няма как 5-6 пробвали колеги да твърдят,че Волгови пружини без рязане в Нива не влизат и един да твърди,че били влизали.А и доколкото съм чувала в Русия доста Ниви се карат с такива пружини и то рязани точно с 2.5 витки.Както и да е.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                          Тая колежка маи има повече опит с писането отколкото с лифтването
                          [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

Коментар

Тая колежка маи има повече опит с писането отколкото с лифтването
                            Е сега кой се заяждал...Стига бре колега! Остави жената да споделя и тя!

Коментар

Ами то като гледам какво пише колежката оставам с впечатление,че за жена е доста в час с нещата.

Коментар

Не,всъщност няма никакъв спор и нещата са ясни.Просто няма как 5-6 пробвали колеги да твърдят,че Волгови пружини без рязане в Нива не влизат и един да твърди,че били влизали.А и доколкото съм чувала в Русия доста Ниви се карат с такива пружини и то рязани точно с 2.5 витки.Както и да е.
                                Волговите пружини колежке Иванке могат да се вкарат без рязане.Като се подложи втулка 9мм между горния шарнир.НО ТАКА НЕМОЖЕ ДА СЕ ЕКСЛОАТИРА АВТОМОБИЛА защото няма как да се оправи сходимоста на предницата.Трябва да се пили горния носач.Освен това полуоската ще работи под много голям ъгъл което не е добре.А за русия неси го чула ами сигорно сиго чела или някой ти е казал че карат масово с волгови защото се намират лесно и са наистина ефективни аз карам с такива.Моите са рязани.Накрая да обобщя пружините могат да се сложат без рязане но неможе да се кара така.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X