Обява

Свий
Няма добавени обяви.

САМОБЛОКИРАЩА КАСЕТА (БЛОКАЖ) ЗА НИВА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: САМОБЛОКИРАЩА КАСЕТА (БЛОКАЖ) ЗА НИВА

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Е, бързоизносваща се гума не значи лоша гума. Значи че просто се кара на места, за които не е правена. Карай я за където е карана (гняс, сняг, кал), само при студено време, и няма да се износва толкоз. На мен са ми непознати качествата и на двете - просто разсъждавам според личния ми опит с други гуми.
    Да колега-разсъждаваш принципно правилно,но специално тези гуми за които пиша наистина не са много качествени,даже и по предназначение да се ползват.

Коментар

Колеги, моля не се отплесвайте от смисъла на темата - тя е за самоблокиращи касети на диференциалите, а не с какви гуми да се кара нивата или как да се завари диференциала. Ако не греша, куатрото има и торсен на задния диф. Затова и се опитах да направя сравнение. И така - как реагира този тип диференциал на рязка промяна в сцеплението на колелата - сиреч Нивата с торсен на задния мост и изключен (естествено) блокаж на междинния, попада на хлъзгав участък в завой - какво се случва. Иначе извън пътя е горе-долу ясно как ще се държи и какви са предимствата и недостатъците на различните видове блокажи и, че с твърд блокаж се кара по-внимателно, а не на принципа "болшая дупка, болшая газ"
      Александър

Коментар

Ще реагира както трябва. Торсена и Куайфа (конкретния за нива е Куайф), ще предаде на гумата с по-голямо сцепление примерно до 8 пъти по-голям въртящ момент, отколкото на гумата с по-малко сцепление. И ще го направи когато и колкото трябва, плавно. Резултата е просто по-добро поведение и по-добро сцепление.

Същото е писано и в началото на темата. Аз смятам да монтирам такъв (е, не ладов) отпред на тераното.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А защо на нивата изрично се монтира отзад - заради липсата на цял мост отпред ли?
          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
            А защо на нивата изрично се монтира отзад - заради липсата на цял мост отпред ли?
            Това вече са си ващи нивови особености.

Принципно нищо не пречи да се сложи отзад, отпред, че и по средата в раздатката. Сега конкретно по нива какво, къде, и дали нещо ще се строши - нямам идея. При заден отворен обаче на мен ми е малко неестествено да се блокира първо предния. Отзад са по-големите ходове на окачвнаето. При катерене по-голямата тежест отива отзад... все такива подробности, дето чисто физически обуслават мисленето първо за задния диф, а после за предния.

ПП: Аз отзад си имам LSD. А отпред според мен класическо LSD (заради пътното поведение) или пълен блокаж(заради принципните слабости на незавсимото окачване) ще е неподходящ. Затова и реших да опитам Quaиfe. Ако пъм ме удари съвсем съчмата някой ден - отзад ще набутам пълен блокаж. Обаче при тераното грижи със здравината на задния диф няма. То и на предния няма - скапват се каретата на полуоските, а не дифа.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Почвам да слагам стотинки в касичката и напролет живот и здраве, ще ора по-достолепно в калта.
              Александър

Коментар

Аз си поръчах от Москва две касети от типа КЛАИВ и ги чакам По 350 евро Двигатель" предлагает межколесные дифференциалы повышенного трения (типа "Quaife") для автомобилей ВАЗ "классика", "Нива" и "Шеви-Нива".
                Угол наклона
                зубьев шестерен,
                град.
                Коэф.
                блокировки
                Кол-во зубьев
                (шлиц) полуоси
                Назначение
                20 2,8 24 Для передней оси ВАЗ "Нива", "Шеви-Нива"
                35 4,5 22 Для задней оси ВАЗ "Нива", "Шеви-Нива" и ВАЗ "классика"
                Рекомендуемые трансмиссионные масла:
                Castrol 75W140 ; Mobil1 75W120 ; Castrol SAE90 LS ; BP SAE90 LS /GL5

Коментар

Как става поръчката?За колко време?Къде?Гаранция някаква има ли?Дай инафо,че и на мен ми трябват Кфайф-ове за редукторен мост
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Те са само за Лада чакам да дойдат мойте касети и ша ти кажа. Какви редуктори ще слагаш и на какво

Коментар

Първоначално публикуван от Stihl88 Преглед на мнение
                      Те са само за Лада чакам да дойдат мойте касети и ша ти кажа. Какви редуктори ще слагаш и на какво
                      Кфайфове има за Нива,УАЗ-граждански и УАЗ-военни(редукторни) мостове,ГАЗ.На мен ми трябват за редукторни.На една КИА са сложени.Преди 2 години...абе дай тел.да ти звънна или скайп...
                      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Добре 0889123045 званни се разберем

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01032012033.jpg
Прегледи:1
Размер:59.2 КБ
ID:5351572Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01032012034.jpg
Размер:67.9 КБ
ID:5351573Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01032012035.jpg
Размер:70.9 КБ
ID:5351574Натиснете снимката за да я уголемите

Име:29022012027.jpg
Размер:90.1 КБ
ID:5351575Натиснете снимката за да я уголемите

Име:29022012028.jpg
Размер:89.8 КБ
ID:5351576
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от Stihl88; 01-03-12, 19:31. Причина: Нее от темата

Коментар

Касетите дойдоха надявам се до няколно дни да видя какво могат ,ще кача видео.
                            Сори за малкото разглобяване НО болтовете са лепени и се развиват мн трудно.
                            Иначе изглеждат добре направени .

Коментар

http://www.ladaworld.com/product_inf...products_id=47

Ако правилно съм смятал идва около 220-30 евро. С доставката да легне около 500-520лв. Доста съм се замислил дали да не поръчам, но още съм пред дилема дали да не се разделям с нивичката(тъкмо я направих) . Предлагат ми фронтера 2.0 115 коня с фабричен заден лсд блокаж, в перфектно състояние,климатик,ролбари , твърд таван за 1800-2000лв. Толкова излиза цената колата с докарването, познат я докара , изпаднала евтино, нищо не си слага за него, докарал я е на ход от германия.С обслужване и регистрация 3000лв да ми излезе.Сега чета да видя мнение за нея.

Поне за нивата частите са евтини.Ще видим .. ще видим...

Коментар

http://bronto-psa.ru/vnedorozhniki-r...nik-rys-1.html
                                Тази компания прави модифициране на стандартните Лада 4Х4 (Нива). Не можах да видя какви самоблокировъчни диференциали ползват, но предполагам все накъде пише из сайта им.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X