Обява

Свий
Няма добавени обяви.

САМОБЛОКИРАЩА КАСЕТА (БЛОКАЖ) ЗА НИВА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: САМОБЛОКИРАЩА КАСЕТА (БЛОКАЖ) ЗА НИВА

Колеги,аз не съм карал Нива с блокировки,но вече 2г.карам блокировки на газ-69 и на двата моста.Въпреки че има много,за и против във форумите.Самоблокиращата касета на Нивата е подобна на бетеровата,която се монтира на Уаз.Недостатък,има склонност да те свлича малко на мокър страничен наклон при спускане.Нагоре не се забелязва такъв проблем.Помага много в кал и дълбок сняг.На разходката из маркановите дерета,нагоре по-дерето успя да се качи само текезесарката,нищо че имаше и много подготвени джипове,и дори Голди с редукторния Уаз не вярваше.Моето мнение е да се слага смело и ако се строши пак си имаш обикновена нива.

Коментар

Мерси за инфото.... Но въпроса е че не блокирашите касети се чупят ами полуоските.... Ще видим...
      Явка ако купим - може ли да съдействаш за монтаж?

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
        Мерси за инфото.... Но въпроса е че не блокирашите касети се чупят ами полуоските.... Ще видим...
        Явка ако купим - може ли да съдействаш за монтаж?
        Мога,но съм в Карнобат

Коментар

Знам ама по добре да дойда до там отколкото при някой разбирко....

Коментар

колко струва една нивова касета?

Коментар

Първоначално публикуван от ludiia7 Преглед на мнение
              колко струва една нивова касета?
              Колега. Виждам че ти е първи пост, но не разгледа ли темата от начало?
              Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
              Стават за Нива,и Шевролет Нива.
              Говорих с продавача и каза че има и за преден и за заден мост.Цената е поносима-около 350 долара струва единият.
              Или Тоя сайт
              Цена: 10640 руб.
              Друг е въпросът, дали ги има в България. Ако става на въпрос за самоблокираща касета.
              Има доста изписано за касетите на НИВА. Почети мако, и ще намериш!
              Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Аз като по-малък и по-незнаещ имам въпрос :
                нивата е по-принцип е без блокажи и не е предвидено да и се слагат като екстра от завода или вносителя , но вие колеги или някои от вас и слагат - това си има своите плюсове и минуси /това не го коментираме - всеки сам си преценява/
                въпросът е колко модела на блокиране на диференциалите ли има всмисъл че може да бъле пълен, да се бкличва щом приплъзне колело и да чупи нещо , да бъде с плавно прехвърляне когато забуксува едното да прехвъля на другото
                и сега нещото което най-много ме вълнува имали такъв който мога да го включвам и изкличвам с копче от шофьорското място

Благодаря за отоговрите, разясненията , съветите на всички колеги / предварително/
                Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
                Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Първоначално публикуван от totolamb Преглед на мнение
                  Аз като по-малък и по-незнаещ имам въпрос :
                  нивата е по-принцип е без блокажи и не е предвидено да и се слагат като екстра от завода или вносителя , но вие колеги или някои от вас и слагат - това си има своите плюсове и минуси /това не го коментираме - всеки сам си преценява/
                  въпросът е колко модела на блокиране на диференциалите ли има всмисъл че може да бъле пълен, да се бкличва щом приплъзне колело и да чупи нещо , да бъде с плавно прехвърляне когато забуксува едното да прехвъля на другото
                  и сега нещото което най-много ме вълнува имали такъв който мога да го включвам и изкличвам с копче от шофьорското място

Благодаря за отоговрите, разясненията , съветите на всички колеги / предварително/
                  Ето тук http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=316 колегите са го обяснили. А като има копче вече не е самоблокиращ, някои работят с въздух.
                  Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнение
                    Ето тук http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=316 колегите са го обяснили. А като има копче вече не е самоблокиращ, някои работят с въздух.
                    Благодаря , темата е много поучителна - изчетох я на един дъх

но ме притеснява нещо - че Нивите са руски автомобили и са по специфични всмисъл че освен стандартния е трудно пригодим слагането на друг вид или модел диф с блокироска било самоблокираща или не , пълна и =ли частична
                    и въпроса ми се изменя : какъв диференциал мога да сложа на нивата / който да го блокирам с копче/ така че да има най-малко отрицателни ефекти , т.е. при блокиране малко газ и да се налага да сменям елементи по ходова част и окачване....

Коментар

Аз съм се отказал да слагам на Нивата какъвто и да е блокаж/поради условията в които я експлоатирам/ .Предполагам че все някой колега ще знае дали има такива блокажи за Нива.При условие че не се подготвя за състезание а само да се измъкне ако се случи случка, бих се спрял на вариянт с две ръчни спирачки.
                      Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                        Добре...прочетох пак цялата тема!!
                        И така има ли вече някой купил и сложил на НИВИЧКАТА? Аз имам оферта по 300 лв на мост та се чудя и мая ама след изявленията на Стефан....много е суров
                        Колега дай кординати за тази оферта.300лв си е повече от добре.Ще има и черпня.
                        0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Не вярвам да има цена от 300 лв., по вероятно да са 300 евро. При всички положения блокажа трябва да се кара с малко повече внимание.

Коментар

Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнение
                            Аз съм се отказал да слагам на Нивата какъвто и да е блокаж/поради условията в които я експлоатирам/ .Предполагам че все някой колега ще знае дали има такива блокажи за Нива.При условие че не се подготвя за състезание а само да се измъкне ако се случи случка, бих се спрял на вариянт с две ръчни спирачки.
                            при вариант с две ръчни не се ли налага да се сменят задните барабанни спирачки с дискови за по-добро спиране и тогава напаво да се сложи система за контрол върху колелата и тогава става тя една ....
                            а и другото че дори и при вариант за блокиране на свободно въртящото се колело със спирачка тогава следва да съществуват същите сили приложени както и с помоща на блокиран диференциал.
                            П.П. някой сеща ли се магазин или сервиз във Варна, където могат да ми дадат малко повече информация за цените и марките на блокажите?

Коментар

Тошко - Долу под Автогарата - магазин АРАРАТ ли там какъв беше
                              А иначе чакам цена да ми кажат за блокажите от друго място - ако има ще взема и ще сложа на първо време само изодзадзе

Коментар

Първоначално публикуван от vladyas Преглед на мнение
                                Колега дай кординати за тази оферта.300лв си е повече от добре.Ще има и черпня.
                                300 си е обикновения диф за нива . Блокажа, уснаците го дават за 10600 рубли. Нема как тука да е по ефтин /освен втора употреба/
                                Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X