Обява

Свий
Няма добавени обяви.

САМОБЛОКИРАЩА КАСЕТА (БЛОКАЖ) ЗА НИВА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: САМОБЛОКИРАЩА КАСЕТА (БЛОКАЖ) ЗА НИВА

А има ли някой наблюдение дали къса полуоски
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
      А има ли някой наблюдение дали къса полуоски
      Имаме наблюдения.

Коментар

И как е къса ли ги.
        Land Rover Discovery II 3,9 V8
        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Ако караш с агресивни гуми ги къса.Но ако си с по износини не е проблем.

Коментар

Дали ще къса или не полуоски зависи от типа на блокажа ако е 100 процетов и нее с хипоидни предавки ще къса.
            В погорния коментар ви споделих сложисъм 2 Кваифа карам с гуми зарели 225 80 16 шака като каиманите виждасе на аватара.
            Полуоски не късам карамги около 1месец тествалсамги жестоко блокажа е около 90/95 процента .
            Моля некоментираите когато несте тесвали само заблождавате хората които уж питат за савет.
            Погоре ви бях обещал видео ще има но просто съм затрупан с работа все пак за екстри трябват и пари.
            Аре идазнаете Пве4е кал пове4е гас.

Коментар

• От: До: Блокажи за Лада Нива

http://www.ladaworld.com/product_inf...products_id=47

Коментар

Здравейте колеги! Имали куаиф или торсен с твърд блокаж? Благодаря.

Коментар

Много от вас предполагам че ще ме анатемосат за този въпрос, затова позволете ми да го обоснова. След много четене и разглеждане на схеми разбрах принципа на действие на торсена, имах и все още имам удоволствието да се радвам на тази гениална система (карам ауди 80 куатро, средния диф е торсен а задния е обикновен с твърд сто процентов блокаж) Смятам да си купя в скоро време някои жип и искам да си взема най добрата система 4x4 а за мен тя е три дифа торсен или куайф но да имат опция за твърдо 100 % во блокиране.
                  или поне средния задължително.
                  Така, сега искам за тези от вас които не са запознати с принципа на действие на торсена, да поясня как работи в действителност, защото от прочетеното дотук останах с впечатление че не е обяснено както трябва. (Не че аз ще успея но нека опитам).
                  Така, Какво прави този диф. Казва се че той разпределя мощността до 75% (или 95% в зависимост от ъгъла на зъбите) кум
                  предна или задна ос, в зависимост коя е с по добро сцепление, това ще рече 25% за оста която боксува и 75%(това е грубо казано всъщност е малко по сложно)
                  за оста при която нямаме буксуване или 1:3. Всичко звучи идеално но, Не Е,
                  Ако за да изкачим баир ни трябват примерно 10 нютона и едно от колелата на предния ни мост буксува (преден и заден диф отворени обикновени дифове) и то драпа със сила 2 нютона, торсена моментално умножава тези 2 нютона по 3 и ги праща на задния мост, така отзад станаха 2x3=6 и 2 отпред общо 8 нютона, да но на нас ни трябват 10 нютона да искачим баира и така предната драпа, задните бобутват с 8 те нютона но те не са достатъчни да се завъртят,
                  и така си седим на едно място а ако имахме твърда 100% блокировка нещата щяха да стоят по съвсем различен начин,
                  Тук пак следват едни обяснения за мощност въртящи моменти които само ще направят поста ми мазало, затова спирам дотук. Благодаря.

Коментар

Защо не видиш този:

Или този:

Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

А в кой магазин могат да се видят - не само последните, а и останалите.....!?

Коментар

Първоначално публикуван от ksarcho Преглед на мнение
                        Много от вас предполагам че ще ме анатемосат за този въпрос, затова позволете ми да го обоснова. След много четене и разглеждане на схеми разбрах принципа на действие на торсена, имах и все още имам удоволствието да се радвам на тази гениална система (карам ауди 80 куатро, средния диф е торсен а задния е обикновен с твърд сто процентов блокаж) Смятам да си купя в скоро време някои жип и искам да си взема най добрата система 4x4 а за мен тя е три дифа торсен или куайф но да имат опция за твърдо 100 % во блокиране.
                        или поне средния задължително.
                        Така, сега искам за тези от вас които не са запознати с принципа на действие на торсена, да поясня как работи в действителност, защото от прочетеното дотук останах с впечатление че не е обяснено както трябва. (Не че аз ще успея но нека опитам).
                        Така, Какво прави този диф. Казва се че той разпределя мощността до 75% (или 95% в зависимост от ъгъла на зъбите) кум
                        предна или задна ос, в зависимост коя е с по добро сцепление, това ще рече 25% за оста която боксува и 75%(това е грубо казано всъщност е малко по сложно)
                        за оста при която нямаме буксуване или 1:3. Всичко звучи идеално но, Не Е,
                        Ако за да изкачим баир ни трябват примерно 10 нютона и едно от колелата на предния ни мост буксува (преден и заден диф отворени обикновени дифове) и то драпа със сила 2 нютона, торсена моментално умножава тези 2 нютона по 3 и ги праща на задния мост, така отзад станаха 2x3=6 и 2 отпред общо 8 нютона, да но на нас ни трябват 10 нютона да искачим баира и така предната драпа, задните бобутват с 8 те нютона но те не са достатъчни да се завъртят,
                        и така си седим на едно място а ако имахме твърда 100% блокировка нещата щяха да стоят по съвсем различен начин,
                        Тук пак следват едни обяснения за мощност въртящи моменти които само ще направят поста ми мазало, затова спирам дотук. Благодаря.
                        Поинтересувай се за Toyota, май 120. Междинния е торсен (или поне има варианти с торсен), за другите не знам.

На терано може да се сложи преден Quaife (имаме колега с китайско копие на Quaife) моя оригинален Quaife седи в кашона втора година вече - дано напролет смогна, централен диф няма, задния е LSD, но може да се сложи пълен. Отзад май вариант за торсен/куаиф няма, освен ако не смениш моста с по-малък (200мм, като отпред).
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от locksmith Преглед на мнение
                          А в кой магазин могат да се видят - не само последните, а и останалите.....!?
                          Първият вариянт е палцев от БТР,влиза директно на уазка,става със преправяне и на други джипки(но не на всички),проблем със намирането му,вадеха единични бройки от военните рем заводи.За вторият вариянт,драсни едно лично.
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Благодаря на всички които, си направиха труда да ми отговорят. мисля че намерих това което търсих.
                            http://www.youtube.com/watch?v=WluaaGy0HwA

Коментар

• От: До: САМОБЛОКИРАЩА КАСЕТА (БЛОКАЖ) ЗА НИВА

Някой знае ли от къде могат да се купят тези касети и на каква цена са ?

Коментар

• От: До: САМОБЛОКИРАЩА КАСЕТА (БЛОКАЖ) ЗА НИВА

Първоначално публикуван от peshety Преглед на мнение
                                Някой знае ли от къде могат да се купят тези касети и на каква цена са ?
                                За кои касети става въпрос!?

Тази е за лада,ако те интерсува,драсни едно лично.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X