Обява

Свий
Няма добавени обяви.

САМОБЛОКИРАЩА КАСЕТА (БЛОКАЖ) ЗА НИВА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: САМОБЛОКИРАЩА КАСЕТА (БЛОКАЖ) ЗА НИВА

Лада 4Х4 21214, 1,7i, 2006г. Диференциалите са винтови, на Вал-рейсинг, Толяти. Гумите, както писах - Дженеръл Грабър АТ на алуминиеви джанти, но имам и комплект ВЛИ-5 на стоманени, които са добри, естествено на кал, но не стават за заледен сняг.

Коментар

Така колеги свързах се с хората от niva-diesel.pl.ru и отправих запитване за този самоблокиращ диференциал: http://www.niva-diesel.pl.ru/index/sblock.html

Отговорът е, че няма проблем да се прати до България. Плаща се предварително чрез Moneygram и пращат по DHL.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
        Така колеги свързах се с хората от niva-diesel.pl.ru и отправих запитване за този самоблокиращ диференциал: http://www.niva-diesel.pl.ru/index/sblock.html

Отговорът е, че няма проблем да се прати до България. Плаща се предварително чрез Moneygram и пращат по DHL.
        Знае ли се крайната цена за брой в София?
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Не... Но доколкото разбрах (дано не ви излъжа) цените в Русия са от 9000 до 9500 рубли, което прави към 450 лева. За доставка... нямам идея - никога не съм се интересувал от пазаруване в интернет.

Иначе с удоволствие бих се сдобил с един такъв диф за задния мост. Не съм специалист - вие кажете - проблем ли ще е ако е сложен само отзад, а отпред съм с нормален?

Коментар

Няма проблем да караш с такава касета само отзад,въпроса е дали си оправдава средствата-в твоя случай се замисли за какво я ползваш Нивата.
            0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Първоначално публикуван от vladyas Преглед на мнение
              Няма проблем да караш с такава касета само отзад,въпроса е дали си оправдава средствата-в твоя случай се замисли за какво я ползваш Нивата.
              За дрън-дрън та пляс. Нивата ми е на първо място за работа и на второ за хоби. Стефан беше прав - хобито е заразно и финансово опасно

А и казах "бих се сдобил"... Условности - като дойде до плащане нещата с мисленето стават различни

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                Иначе с удоволствие бих се сдобил с един такъв диф за задния мост. Не съм специалист - вие кажете - проблем ли ще е ако е сложен само отзад, а отпред съм с нормален?
                Мисля, че при Нива, ако единия мост има 80% блокаж, няма как да претоварва другия мост. Могат да се претоварят само съответните оси в блокиралия диф. При бавно каране в кал или сняг по-сериозни проблеми от късане на ос не могат да се очакват. За мене е по-важно как се държи колата с монтиран/и блокаж/и при висока скорост на хлъзгав асфалт, напр. при дъжд, минаване през локви и на заледени участъци. Много важно е за колко време реагира (включва/изключва блока) тази касета.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

От: САМОБЛОКИРАЩА КАСЕТА (БЛОКАЖ) ЗА НИВА

половин година никъкво действие ?
                  Няма ли повече мнения ?

едит: http://transingenering.hit.bg/
                  някой ползва ли такъв?
                  Последно редактирано от capullo; 13-09-10, 20:44.

Коментар

От: САМОБЛОКИРАЩА КАСЕТА (БЛОКАЖ) ЗА НИВА

Някой колега слагал ли е блокаж на Нивата от форума.
                    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

• От: САМОБЛОКИРАЩА КАСЕТА (БЛОКАЖ) ЗА НИВА

Първоначално публикуван от capullo Преглед на мнение
                      половин година никъкво действие ?
                      Няма ли повече мнения ?

едит: http://transingenering.hit.bg/
                      някой ползва ли такъв?
                      моите са такива полцови сложил съм ги и на заден и преден диф.

Коментар

Това http://www.dak4x4.com/ сигурно се знае ама като става въпрос за блокажи...
                        Only after the last tree has been cut down,
                        Only after the last river has been poisoned,
                        Only after the last fish has been caught,
                        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Някой слагал ли е такива блокажи и каква би била крайната цена части,доставка, майстор и най важното колко са качествени.
                          Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                          Dacia Duster 4WD

Коментар

Искам да попитам колегите, които карат с блокаж Вал-рейсинг - за какво ползват колата (колко на сфалт и колко на черно), как се държи на асфалт при хлъзгава настилка - управляемост, поведение при поднасяне в завой и т.н.
                            Колко/какви ремонти са им произлезли от използването на такава касета, с какви гуми и масла карат и на двата моста ли имат блокажи.
                            По принцип повече карам на асфалт, но от време на време се бухвам в калта и обикновено се заравям в голяма такава.
                            На няколко пъти ми се е случвало неприятно поднасяне в завои на хлъзгава настилка, а в такива ситуации при нивата, май няма кой знае какво да се направи, освен да вдигнеш краката от педалите и да се опитваш да коригираш синусоидната траектория с волана, мислено повтаряйки "отче наш".
                            Последно редактирано от axlastro; 20-11-10, 12:15. Причина: Правопис, какво друго...
                            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                              Искам да попитам колегите, които карат с блокаж Вал-рейсинг - за какво ползват колата (колко на сфалт и колко на черно), как се държи на асфалт при хлъзгава настилка - управляемост, поведение при поднасяне в завой и т.н.
                              Колко/какви ремонти са им произлезли от използването на такава касета, с какви гуми и масла карат и на двата моста ли имат блокажи.
                              По принцип повече карам на асфалт, но от време на време се бухвам в калта и обикновено се заравям в голяма такава.
                              На няколко пъти ми се е случвало неприятно поднасяне в завои на хлъзгава настилка, а в такива ситуации при нивата, май няма кой знае какво да се направи, освен да вдигнеш краката от педалите и да се опитваш да коригираш синусоидната траектория с волана, мислено повтаряйки "отче наш".
                              До колкото аз знам.Се променя динамиката на дифа.Става като заварен.Влиза се в завой по трудно.За в гората си е супер, но за асфалта, не става, поне според мен..И по трудно се управлявала.Все пак обръщаш предназначението на дифа.За счупвания, май не се чупят често..Колкото до затъванията в калта, с обикновенния демултипликатор не излизаш ли ??Е сега друг е въпроса, ако се вреш, в най-дълбоката кал. Нека да каже и някой колега който кара с такъв блокаж..Аз това по отгоре го чух от дълголетен монтьор, който е работил и по либия и в Каскада Белмекен-Сестримо..
                              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Бобчо, аз затова питам да кажат колеги, които наистина са карали. Аз изчетох и основната тема за блокажи на Митко Фулда и ми се струва, че задна блокираща касета тип "торсен" не би трябвало да окаже влияние върху управляемостта - така де, то по тая логика всяко ауди куатро трябва да е като дърво и неуправляемо.

Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X