Обява

Свий
Няма добавени обяви.

САМОБЛОКИРАЩА КАСЕТА (БЛОКАЖ) ЗА НИВА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: САМОБЛОКИРАЩА КАСЕТА (БЛОКАЖ) ЗА НИВА

Добре ясно ще се поръчва! Някой може ли да укаже логистична подкрепа?

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
      Добре ясно ще се поръчва! Някой може ли да укаже логистична подкрепа?
      Казвай какво трябва ,ще го напишем.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
        Къса полуоски ако се кара с нестандартни джанти и гуми.Самоблокиращите диферинциали неса на 100% особенно предния.За пред кафето има други джипове.
        При първия си монтаж на самоблокираща касета на Нива още на първия тест скъса полуоска.Нивата беше с оригинални джанти и гуми,но има една подробност, в дифа беше сипано обикновенно масло.Тъй като за първи път се сблъсквах с такъв проблем,реших да се обадя на колега, който беше карал неговата нива с такива касети-няма да казвам името му.За моя изненада той ми каза че трябва да се кара с по-износени гуми иначе винаги ще къса полуоски.Е това направо ме разби!Звънкам на втори човек-той ми казва да съм сложил колкото се може по-гъсто масло в дифа,тъй като тази касета работи с по-голямо триене,от там и по-висока температура на работа.Пробвах как ли не ,но нещо не беше наред.При тестовете,когато едното колело забуксуваше и заключваше другото -се чуваше едно присвирване и рязко заключване на другото колело.Това ме наведе на мисълта че нещо не е наред.В дифа сложих синтетично масло-много тънко и реших да пробвам.Проблема с присфирването и рязкото заключване на другото колело изчезна.Вече 1 година Нивата се кара с тази касета при какви ли не условия и няма грижи.Проблема не е в джантите и гумите,не се заблуждавайте(разбира се да са в разумни граници).
        0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Vladyas - Мерси за информацията! - С какво точно масло го караш дифа и с какви гуми си?

Коментар

Първоначално публикуван от vladyas Преглед на мнение
            При първия си монтаж на самоблокираща касета на Нива още на първия тест скъса полуоска.Нивата беше с оригинални джанти и гуми,но има една подробност, в дифа беше сипано обикновенно масло.Тъй като за първи път се сблъсквах с такъв проблем,реших да се обадя на колега, който беше карал неговата нива с такива касети-няма да казвам името му.За моя изненада той ми каза че трябва да се кара с по-износени гуми иначе винаги ще къса полуоски.Е това направо ме разби!Звънкам на втори човек-той ми казва да съм сложил колкото се може по-гъсто масло в дифа,тъй като тази касета работи с по-голямо триене,от там и по-висока температура на работа.Пробвах как ли не ,но нещо не беше наред.При тестовете,когато едното колело забуксуваше и заключваше другото -се чуваше едно присвирване и рязко заключване на другото колело.Това ме наведе на мисълта че нещо не е наред.В дифа сложих синтетично масло-много тънко и реших да пробвам.Проблема с присфирването и рязкото заключване на другото колело изчезна.Вече 1 година Нивата се кара с тази касета при какви ли не условия и няма грижи.Проблема не е в джантите и гумите,не се заблуждавайте(разбира се да са в разумни граници).
            моя шпер го карам с 90ЕР и нямам оплаквания.ама всеки си има наблюдение

Коментар

Става въпрос за тази касета:
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                Vladyas - Мерси за информацията! - С какво точно масло го караш дифа и с какви гуми си?
                Нивата я продадох,а и такава касета не съм и слагал.На друга Нива съм я сложил- на мой приятел.Сложих и масло синтетично 75w80.Кара я с гуми Lassa OK144,kоито малко или много са си агресивни,особено за нивата.Загледайте се в устройството и принципа на работа на тази касета и тези от вас,които имат някакви технически познания,ще ме разберат защо е важно маслото в този случай.

Коментар

това е червячен диф и се слага задължително заден.и защо е необходимо да се слага по тънко масло?това не вредили на пиньона и короната?

Коментар

това е червячен диф и се слага задължително заден.и защо е необходимо да се слага по тънко масло?това не вредили на пиньона и короната?
                    Точно така колега-червячен тип е.Работи с по-голямо триене,а от там и по-голяма температура,която влошава смазочните качества на маслото(обикновенното).Това че е тънко маслото, не значи че не е добро-напротив.Синтетичните масла запазват свойствата си и при високи температури-предполагам че го знаеш.Така че те не вредят на короната и пиньона,а напротив.

Коментар

Първоначално публикуван от vladyas Преглед на мнение
                      Точно така колега-червячен тип е.Работи с по-голямо триене,а от там и по-голяма температура,която влошава смазочните качества на маслото(обикновенното).Това че е тънко маслото, не значи че не е добро-напротив.Синтетичните масла запазват свойствата си и при високи температури-предполагам че го знаеш.Така че те не вредят на короната и пиньона,а напротив.
                      добре. ама скъсването на полуоска каква връзка има с триенето в касетата.аз мисля че гумата трябва да заклине и тогава се къса.

Коментар

добре. ама скъсването на полуоска каква връзка има с триенето в касетата.аз мисля че гумата трябва да заклине и тогава се къса.
                        Всичко прекрасно ама както карам с агресивна шарка...трябва да се пробва! И маслото ще сменим няма как...

Коментар

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
                            С две думи Г- класа, но с много по- малко тегло. Как се отразява блокажа на двигателя ?

Положително!!!

Коментар

Карам Лада 4Х4 със самоблокиращи диференциали от половин година. След като си сложих и гуми 205 - General AT - за кал и сняг - не мога да се нарадвам на проходимостта и. При снежна покривка около 50см в Русе преди две седмици беше единственият автомобил на улицата, който се измъкна сам от преспите.

Коментар

Първоначално публикуван от Umor Преглед на мнение
                                Карам Лада 4Х4 със самоблокиращи диференциали от половин година. След като си сложих и гуми 205 - General AT - за кал и сняг - не мога да се нарадвам на проходимостта и. При снежна покривка около 50см в Русе преди две седмици беше единственият автомобил на улицата, който се измъкна сам от преспите.
                                Марка,Модел...С какви други гуми я караш?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X