От: Постоянни проблеми с нива...
Добре, колеги. И аз за това е сетих, но да уточним все пак.
Поради големият "майсторлък" на майсторите в Пловдив- 250 лв за ремонт на СК и то само за труд реших да отворя една (по-точно две).
Купих 5 ст СК и една 4 степенна СК. Отворих ги и двете за да видя - какво е здравото толкова на 4 ст. СК , а на 5 ст. СК се разваля.
Разбрах следното и го споделям:
От 4 степенната - освен муфата, зъбното колело и синхронизаторите - друго нищо общо нямат двете кутии. Нищо друго.
Сега за кожуха не съм сравнявал, но отзад за 5 скорост са различни.
Който мисли да преправя 4 ст и да я прави 5 ст трябва да е голям мечтател. Не че е невъзможно ..... но за мен - не си струва.
От тези фиксатори разбрах, че пружинките са различни с разл. дължина. Така се продават в комплекта.
Друго ..... не се сещам.
Това за подострените зъби не го знаех. БЛАГОДАРЯ за споделеното!
Аз направо сменям повредения синхронизатор (дори да е здрав).
Поздрави!
Добре, колеги. И аз за това е сетих, но да уточним все пак.
Поради големият "майсторлък" на майсторите в Пловдив- 250 лв за ремонт на СК и то само за труд реших да отворя една (по-точно две).
Купих 5 ст СК и една 4 степенна СК. Отворих ги и двете за да видя - какво е здравото толкова на 4 ст. СК , а на 5 ст. СК се разваля.
Разбрах следното и го споделям:
От 4 степенната - освен муфата, зъбното колело и синхронизаторите - друго нищо общо нямат двете кутии. Нищо друго.
Сега за кожуха не съм сравнявал, но отзад за 5 скорост са различни.
Който мисли да преправя 4 ст и да я прави 5 ст трябва да е голям мечтател. Не че е невъзможно ..... но за мен - не си струва.
От тези фиксатори разбрах, че пружинките са различни с разл. дължина. Така се продават в комплекта.
Друго ..... не се сещам.
Това за подострените зъби не го знаех. БЛАГОДАРЯ за споделеното!
Аз направо сменям повредения синхронизатор (дори да е здрав).
Поздрави!
Коментар