Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТЛК 120 съвети и препоръки за безпроблемна експлоатация.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ТЛК 120 съвети и препоръки за безпроблемна експлоатация.

Първоначално публикуван от poni7 Преглед на мнение
    От известно време лампата за блокиран среден диф. започна да мига по-дълго време преди да загасне.Обикновенно,като дам на контакт,светваше с другите лампи,мигва 4-5 пъти и загасва заедно с тях.Сега започна все по-често да остава да мига дори и след като запаля ,дори понякога и след като потегля. Загасва след около минута....???
    Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
    Виж да нямаш спукана гума или голяма разлика в налягането и да се лъже,че пребуксуваш !
    Не е от това, щом го прави при палене. Лампите мигат, докато системата се тества. Явно има някакъв проблем(най-вероятно електрически), може би в зародиш, но по-добре отиди при някой, който може да я тества и да я оправиш преди да ти изчезне блокажа. Ако не си ползвал блокажа дълго време, може да опиташ да включиш и да покараш малко с блокаж, но гледай да е на прав участък. Така като включваш, караш и изключваш няколко пъти, може и да се оправи.
    http://www.nakladkibg.com
    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

• От: Нужда от практични съвети за автоматика на ТЛК120

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
      Може да дими по много причини - центровка, издухан двигател . Намери някой дето отбира от дизелови мотори
      Колега ,то ако е това което си споменал все някой щеше да го разбере от изброените сервизи/маслото неми гори,изчистени на 120% колектори и ЕГР-клапан,нови дифтунги ,филтри масла аеробион /
      Колкото е по-добър джипа ти, толкова по-надалеч ще ходиш пеша за ТРАКТОР !!!!!

Коментар

Колеги , след като изчетох мненията ви , съвсем се отказах да си карам колата докато не сменя дюзите с нови. Направих един преход от 5000 км , но не съм си позволявал много големи скорости по магистралите , защото изпитвах лек страх от писаното тук за гръмнали двигатели при проблемна дюза. Моите стойности не са толкова лоши като споменатите тук по-горе , но все пак има леко причукване при ускорение , което с увеличаване на километрите се увеличава и в оборотите все по-нагоре. В началото причукваше при 1300-1400 ,(на около 160 000 км), след това и към 1500-1600 (на около 200 000км), а сега (235 000км)причукването спира чак след 2200 оборота. Това пушене го имате постоянно или само при палене? Моята пуши само при ускорение , а при поддържане на скорост и празен ход , пушек няма.
        Toyota Avensis 1ad-ftv 2007
        Toyota Rav4 2ad-ftv 2014 awd

Коментар

Отварям дискусия на тема;

Колективна поръчка на оригинални дюзи с цел по-добра цена и гарантирано качество....

Давайте идеи,
          - определяне на вида на дюзите?
          - от къде?
          - как?
          - монтаж и настройка?
          - счетводни документи?
          - финансиране на проекта?

Нека си решим проблемите сами!
          Т5
          Crossrunner

Коментар

Определянето е лесно. Има откъде и цената ще е добра. Монтажа също не е проблем.
            За мен основният проблем е гаранцията. Ако дефектира дюза или още по-лошия сценарий - в следствие на това ако гръмне двигател. Нека видим какво ще кажат от Тойота за мойте дюзи и тогава ще го мислим.

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
              Не е от това, щом го прави при палене. Лампите мигат, докато системата се тества. Явно има някакъв проблем(най-вероятно електрически), може би в зародиш, но по-добре отиди при някой, който може да я тества и да я оправиш преди да ти изчезне блокажа. Ако не си ползвал блокажа дълго време, може да опиташ да включиш и да покараш малко с блокаж, но гледай да е на прав участък. Така като включваш, караш и изключваш няколко пъти, може и да се оправи.
              Tака смятам да направя.Блокажа не съм го ползвал никога,само веднъж,като я купих ,за проба.

Коментар

Има едни клапани на помпата - SCV - на първата генерация 1КД са два, на втората 1. Тия клапани пряко отговярят за налягането в рейла и коствено за момента на впръскване. Даже в сервизната книга се водят "клапан за изпреварване ъгъла на впръскване".
                Та нагледно си го предствете така:
                Натиснали сме здраво газта и компа е отворил широко дюзите. Обаче, нялягането и изпреварването са по малко от колкото трябва. Какво ли ще излезе през аспуха ....
                Не съм сигурен разбира се, само давам съвет, че и в тая посока може да се копае.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  ....
                  Не съм сигурен разбира се, само давам съвет, че и в тая посока може да се копае.
                  Андро, Занимаваш ли се с Тойота?

Най-хубаво е ако човека може да ти я докара да проверите някои подобни теории. Тия в официалния сервиз не ги виждам, да развиват теории за това от къде идва проблем и да мислят как да направят постановка за да го проверят. Вероятно начина на организация не им дава време за подобен задълбочен анализ

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Има едни клапани на помпата - SCV - на първата генерация 1КД са два, на втората 1. Тия клапани пряко отговярят за налягането в рейла и коствено за момента на впръскване. Даже в сервизната книга се водят "клапан за изпреварване ъгъла на впръскване".
                    Та нагледно си го предствете така:
                    Натиснали сме здраво газта и компа е отворил широко дюзите. Обаче, нялягането и изпреварването са по малко от колкото трябва. Какво ли ще излезе през аспуха ....

Колега,ако е така както казваш на техният тестер дали ще покаже някаква грешка ,защото при мен няма записани грешки има само пушек !!!

Коментар

С диагностичния софтуер могат да се видят исканото и получено налягане в рейла , както и самата работа на клапана. Записана грешка за самия клапан може да има при изваден кабел и даване на контакт. Когато се повреди напълно , колата започва да пали много трудно , като е възможно да запали чак от 10-тия или 20-тия път. Припалва и изгасва след 1 секунда. Тества се дали проблемът е в клапана , когато се загрее с пистолет за горещ въздух от голямо разстояние. Ако колата запали студена безпроблемно след подгряване на клапана , значи е за подмяна. На двигателите 1ad-ftv i 2ad-ftv има нов модел клапан , защото със стария има проблеми. При подмяната му трябва да се направи и update на софтуера на ecu-to .
                      Toyota Avensis 1ad-ftv 2007
                      Toyota Rav4 2ad-ftv 2014 awd

Коментар

Първоначално публикуван от iovkito Преглед на мнение
                        С диагностичния софтуер могат да се видят исканото и получено налягане в рейла , както и самата работа на клапана. Записана грешка за самия клапан може да има при изваден кабел и даване на контакт. Когато се повреди напълно , колата започва да пали много трудно , като е възможно да запали чак от 10-тия или 20-тия път. Припалва и изгасва след 1 секунда. Тества се дали проблемът е в клапана , когато се загрее с пистолет за горещ въздух от голямо разстояние. Ако колата запали студена безпроблемно след подгряване на клапана , значи е за подмяна. На двигателите 1ad-ftv i 2ad-ftv има нов модел клапан , защото със стария има проблеми. При подмяната му трябва да се направи и update на софтуера на ecu-to .

Моята пали винаги за сега/лято зима/ и топла и студена значи няма да е от него!!! Незнам какво да правя и къде да я водя !!

Коментар

Първоначално публикуван от ivoj_bg Преглед на мнение
                          Моята пали винаги за сега/лято зима/ и топла и студена значи няма да е от него!!! Незнам какво да правя и къде да я водя !!
                          Това, че пали, не значи че тия клапани работят на 100%. Достатъчно е 10% по ниски стойности и ето ти промяна в налягането и момента спрямо зададената сила. Такива разлики вероятно и компа няма да отчете като грешни и чека няма да светне.
                          Пак казвам, не съм сигурен дали това е проблема, но тук се казва "всичко е ОК, а колата пуши". Ами значи не всичко е ОК и някъде по системата има проблем. Като не са дюзи, значи е друг проблем в гор. система, системата на турбокомпресора и смукателния тракт, изпускателната система и т.н. Все от някъде трябва да се почне.
                          Аз тия капани съм ги сменявал, защото наистина джипа не палеше и проблема се реши със смяната на клапаните. Това което категорично си спомням е, че собственика на тая ТЛК ми каза, че след смяна на клапаните разхода паднал с 2л!!! Имал съм и оплаквания от "пушене", сменявал съм и дюзи, но за съжаление не си спомням това оплакване от пушене кога се реши - след смяна на дюзите, или след смяна на клапаните. Тия дни ще се свържа с хората и ако може да кажат категорично ще пиша.
                          Иначе на въпроса "дали ги правя тия ТЛК", ами правя ги. Няма дизелов ДВГ на ТЛК, който да не съм раглобил и ремонтирал в детаили. Че даже са идвали и в насипно състояние ...
                          Проблема ми е, че нямам дилърски скенер, и с моя не мога да чета всички живи данни, което си е проблем при такива завързани случай. Сега съм взел един уж "дилърски", ама не ми остава време да го пробвам и да видя какво може. Като го пробвам и ако върши работа ще пиша.
                          Поздрави!

Коментар

На някои чупила ли му се е задната стабилизираща щанга или аз съм за сефте ?

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                              Нека видим какво ще кажат от Тойота за мойте дюзи и тогава ще го мислим.
                              Ники,какво казаха за дюзите в Тойота,или още не си ходил?Че нали и аз ги сменях със същите и горе долу по същото време.

Коментар

Ходих и мериха дюзите. Едната показа отклонение 3.2 на студено и 1.7 на топло. След консултация с някой, от който зависи рекламацията ме записаха за по-сериозни тестове - мерене на компресия(можело да имам спукано бутало), ЕГР, запис на теста на студено и топло, запис при ускорение от 0 до 100км/ч(или до 300), ..., налягане на резервната гума, изгоряла крушка, драскотини по боята и още куп простотии. Според диагностика проблема е в дюза или дюзи, но някой им даваше наставления да продължават да търсят проблем в колата. В крайна сметка, не откриха нищо и ми казаха, че ще му изпратят всички данни, за да се вземе решение дали да признаят или да продължават с тестовете. Та сега чакам присъдата. Всъщност това ще покаже, дали може да се разчита на гаранцията на Тойота или не.

088 8613380

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X