Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТЛК 120 съвети и препоръки за безпроблемна експлоатация.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нужда от практични съвети за автоматика на ТЛК120

На Симеон и Антим I са много добри професионалисти. И имат чарколяци достатъчно.
    Peugeot 4007
    ex Nissan X-Trail 2.2 Di

Коментар

• От: ТЛК 120 съвети и препоръки за безпроблемна експлоатация.

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
      Здравейте,

Предно ляво колело бучи при 80-100 км в час, бученето изчезва при лек завой на дясно. Най вероятно е лагер Главина от ляво.

В ТМ ауто цена на лагера е 1250 лв без ДДС!

От СКФ цената в около 450, въпроса ми е има ли защо от ТМ ауто да е толкова скъпо или и от SKF ще върши работа. Някой има ли вече смяна на лагер главини зад гърба си да сподели опит?
      Всичко в официалния сервиз/вносител е по-скъпо, за всички марки. Опитай да си внесеш оригинален по номер от Patrol fen или mimo13 например. Почти със сигурност вътре е същия SKF, ама цената няма да е същата. След няколко опита за внос на части през официалния представител на NISSAN ги отсвирих тотално. Цени x2 до x5 за същата част от същото място в същото пликче със същия номер. Айде нЕма нужда! Конкретно за моето съм намирал лагери за главина за 7(седем) лири. Лагерите - едно към едно с тия дето свалих, и като марка, и като номер, и като вид - карам ги безгрижно вече над 5 години.

Опит за внос на MAP сензор за фероза - 800 кинта. Намерих го за 30 същия, нов, оригинален. Чаках седмица да дойде от UK.

Та, ако возилото е извън гаранция, и операцията може да се свърши на друго място кадърно, избора дали да плащаш данък марка си е твой. Аз се отказах по трудния начин.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
        Алтернаторите колко издържат без профилактика в хиляди километри? Някакви наблюдения? Колко трябва да е нормалния заряден ток. 13.5? 13.8?

От раз ли умират или има някой характерни симптоми преди това. Цена нов Алтернатор в ТМ малко под 2000 лв! Добре ли поправят по Симеон или Антим 1?
        Ако се кара от нова, след 250 х км. четките почти сигурно са на финала, та след подобен пробег е добре да се ревизира.
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Лагера в Тойота е толкова скъп, защото е окомплектован с главината. Отделно като алтернативна част го има само лагера, за много по.малко пари (по спомен 250-300 лв с ДДС, може и да лъжа). При мен все още издържа алтернативният.
          Алтернатора рано или късно се скапва. Може да се рециклира. По принцип с нов акумулатор и изправен алтернатор, при работа на свободен ход и включени фарове и нищо повече (без климатик, вентилация, радио) трябва да поддържа напрежение около 14-14,2 V. Когато се замерва напрежението с уред на батерии е важно батериите му да са нови.

Коментар

Здравейте,

Смених Лагера, купих го от Niki_p от форума. SKF, Излезе ми 4 пъти по евтино от ТМ ауто. За сега съм доволен....
            Т5
            Crossrunner

Коментар

• От: Нужда от практични съвети за автоматика на ТЛК120

Първоначално публикуван от nikolas3 Преглед на мнение
              На Симеон и Антим I са много добри професионалисти. И имат чарколяци достатъчно.
              Повърждавам, бай Слави има над 4000 генератора втора употреба и при установяване на щета, чието възстановяване би било диста по-скъпо, слага негов..на изненадващо поносима цена ! Препоръчвам !!!
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Нека да споделя и аз малко тръпки:
                Бях писал за тракащ шум при работа на климатика - сменихме пистовият ремък и се оправи за кратко - кратко, защото тук нямаха наличен, аз нямах търпение, а в склада ми имах някаъв стар, неоригинален, ползван максимум седмица. След седмица и той се разтрака. Първоначално на няколко места, които няма да споменавам, ми диагностицираха шайба на компресора, а в последствие ми казаха, че компресора е заминал. В специализиран сервиз за климатична техника още докато паркирах ми казаха, че този шум няма общо с компресор или шайба. Бяха останали вариантите шайба на генератора, обтегач на пистов ремък или пистов ремък.

Наскоро ми обслужиха масла, филтри и спирачна течност. Малко след това (седмица) ми светна лампата на ръчната спирачка - спирачната течност беше на минимум. Доляхме, след още няколко дни пак светна, пак беше на минимум, няма видими течове никъде, Крузъра спира нормално. След оглед в сервиз се оказа, че след промивка на системата спирачната помпа е започнала да изпуска течността и пълни сервоусилвателя. Сътоветно ми забраниха да я карам, до смяна на помпа и серво. Серво има само оригинално и с поръчка - цената малко трудно се преглъща. Доставка около 2 седмици, днес откарахме Тойотата на репатрак до сервиза, защото докато дойдат частите спирачката си беше заминала напълно - педала ляга до долу и едвам удържа колата на позиция D/R.
                ...На всичкото отгоре алтернатора не зарежда пълноценно акумулаторите и след 2 седмици престой едвам запали. (по спомен зареждаше на място с напрежение 13,4V)

Коментар

Някъде из темата някой (мисля че колегата Хаджи,ако не бъркам) май предлагаше хубави качествени чистачки,или ако някой знае от къде да поръчам,че мойте няма да биват за зимата.

Коментар

Колегата е niki p

Коментар

Първоначално публикуван от poni7 Преглед на мнение
                      Някъде из темата някой (мисля че колегата Хаджи,ако не бъркам) май предлагаше хубави качествени чистачки,или ако някой знае от къде да поръчам,че мойте няма да биват за зимата.
                      Потвърждавам, чистачките са повече от добри.

niki p - обади му се или поръчай в темата му за накладките.
                      Т5
                      Crossrunner

Коментар

Някой може ли да каже колко сантиметрови са чистачките и с какво закрапване? Че тия за по 7 кинта, с които карам в момента, още със слагането не чистеха като хората а вече оставят и следи.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Оригинално са 55/53см. Закрепването е с кукичка.
                          http://www.nakladkibg.com
                          накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Таман. Прати едно ЛС с цената, ако не ти е проблем.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:thumb2_DRA-030.jpg
Прегледи:1
Размер:13.4 КБ
ID:5683623

Нещо такова са. За 120 ката са две различни по размер но не пазя опаковката за да кажа точно.
                              Т5
                              Crossrunner

Коментар

Вчера не ми остана време да се похваля.Както винаги след бързата доставка от Ники вече съм с нови чистачки.Не само чистят супер, но са и с хубав външен вид.Който не е подготвен за зимата да не се колебае.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X