Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТЛК 120 съвети и препоръки за безпроблемна експлоатация.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ТЛК 120 съвети и препоръки за безпроблемна експлоатация.

Миналото лято идва при мен колега от форума със 120-ка. Когато запали, ми направи впечатление, че лампичката не гасне веднага. Той каза, че така е било винаги. Тогава се загледах на моята. И при мен не гаснеше веднага. Отидох в Тойота и ми предложиха да ми сменят филтъра, защото не бил оригинален. Естествено, съгласих се и ми сложиха нов филтър. Разлика обаче нямаше. След като смених маслото и отново си сложих мой филтър, интервала си е същия.
    Сега зимата е още по-дълго времето на гаснене на лампичката. Вече спрях и да му обръщам внимание.
    http://www.nakladkibg.com
    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Това не звучи добре, да не би прослувутата цедка да е задръстена? Ще пална моя и ще пиша, но не съм забелязал да не загасва веднага ламБата. С какво масло карате?

Коментар

Много относително е, кой как разбира времето за гаснене. На Ситроена лампата гасне, докато въртя. На Тойотата определено не е така. Говорим за палене след поне 5-6часа. Усещането за 2-3 секунди е много субективно, но моята определено не задържа чак толкова.
        Иначе карам с Мотул 5W40. Гледах и няколко други 120-ки времето за гаснене на лампата е горе-долу същото. Ако на колегата му е направило впечатление, че има разлика от преди, то най-добре е да види какво масло е сложил и ако трябва да смени филтъра. Дори и да е оригинален филтър, не е изключено да е дефектен. Затова и аз първо си смених филтъра, за да се убедя да не би да има проблем в него.
        За цедката не мога да кажа - при мен уж я гледат всеки път в Тойота, но може би ще си сменя маслото сам другия път и ще се опитам да я видя.
        http://www.nakladkibg.com
        накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
          След няколко часа престои при запалване на колата лампичката за маслото остава светната още 2-3 секунди. Случвало ли се е на някой?
          И моята е така при първоначално палене.Трета година я карам така и с оригинален филтър и с не. Маслото втора година е Мотул 5/40 X Cleen.

Коментар

И преди го е правила (с други филтри и масла), просто сега реших да се консултирам.

Коментар

Зависи за колко време говорим наистина в случая. Снимай едно клипче.

Коментар

Здравейте, днеска при тръгване натиснах съединителя и тои си остана долу (не се върна) подбутнах го с крак и се изправи нормално...
                Последствие почна да ми се случва по често това, интересното е, че като стане това колата реагира като с отпуснат (кутията се зацепва с мотора) и си върви, следователно не можеш да изклячиш от скорот в движение, което не е много яко...
                Гледах отдолу дали нещо не е клеясало - няма нищо...
                Въпроса ми е цилиндърчето зад съединителя свързано (стеблото на цилиндъра) ли е по някакъв начин с педала за да знам къде да търся проблема, благодаря.

Коментар

...
                  Въпроса ми е цилиндърчето зад съединителя свързано (стеблото на цилиндъра) ли е по някакъв начин с педала...
                  То па оставаше да не е!
                  Проблема го търси в горния, или долния цилиндър, ама преди това виж има ли спирачна течност.

Коментар

Здравей, мисълта ми беше, дали може цилиндърчето да задържа педала за да знам къде да търся проблема в механизма на педала или някъде по навътре...

Коментар

... или някъде по навътре...
                      По навътре.

Коментар

Течността е по средата... Какво следва да гледам сега, някакви съвети ? Освен сервиз ?

Коментар

... Какво следва да гледам сега ...
                          Казах ти по горе какво да "гледаш"! Обаче, щом в казанчето има течност с гледане няма да стане. Двете помпи долу и ремонт. Ако искаш може да почнеш с долната, ако не стане правиш и горната.

Коментар

Купих масло за скоростите днес 6лт Репсол 80-90 ГЛ5 53лв ми излезна. Кума ми тамън е купил подемник за новия сервиз ще го тестваме да си сменя масълцето на Тойотка Източва се от пробката хубаво, без промивка се налива новото до пробката, за раздатката същото масло илизлиза, пак същата схема нали?

Коментар

Правилното за скоростите и раздатката ти е 75/90.
                              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

80-90 дето съм взел не става ли за раздатката? Предполагам за ръчни скорости говориш? Автомата мисля че няма нужда от смяна или греша?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X