Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТЛК 120 съвети и препоръки за безпроблемна експлоатация.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ТЛК 120 съвети и препоръки за безпроблемна експлоатация.

Имах предвид едно друго дето е под тях и е с един по-дълбок камък, ама мислех че е клапан. Има отношение към налягането в системета, а след по-дълго време престой, налягането спада.
    Последно редактирано от ПЛАМЕН ТЕНЕВ; 25-01-13, 09:41.
    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
      Излезе ми около 200лв със смяната. Ако искаш, мога да ти дам и номера на частта.
      Изпрати ми го на лични ,за да не натоварваме темата.Благодаря.

Коментар

Офффф след сервиза всеки ден откривам ядове. Сега установих че колата и не пиука алармата като я заключвам. Що пипат тия пичове кат не разбират :@ Може ли пак помощ как се пуска да пиука като се заключва колата не само да мига? всичко са ми разбъзикали, от къв зор са сваляли акумулатори никой не знае :@ Не знаех че само на бавни действа DAC не го и ползвам, цъкал съм за проба ама

Коментар

Здравейте, появи ми се изведнъж едно странно щракане, чаткане отпред отляво някакви идей от какво може да е? Как може да се провери дали е каре? Предполагам не трябва да карам колата?

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
            Здравейте, появи ми се изведнъж едно странно щракане, чаткане отпред отляво някакви идей от какво може да е? Как може да се провери дали е каре? Предполагам не трябва да карам колата?
            И при мен го има,но само при потегляне на заден ход и навит пълен ляв волан.От ТМАуто казаха,че е вътрешно каре.
            My Toyota is fantastic! 0888 912 442 / 0897 912 442

Коментар

При мен почна да се появява, като отпусна газта на скорост и при ускорение...
              Погледнах маншона на вътрешното каре - скъсан...

Ясни са нещата, въпроса ми е до колко е вредно за колата да се кара така ?

Коментар

Първоначално публикуван от Braho Преглед на мнение
                Здравейте колеги,

Случи ми се нещо интересно. Смених батерията на ключа, понеже се изхаби, но сега не иска да отключва/заключва. Мога да паля колата с този ключ, но за дистанционното да работи и дума не може да стане, а лампичката си свети, когато натискам копчетата (което значи, че има батерия нали). На някой случвало ли му се е и знае ли как се оправя?
                ето вариант ако имаш един работещ мастер ключ:

(ако не разбираш руски ,ще помагам с превода)

Для любителей терять ключи хочу поделится процедурой регистрации нового ключа без посещения СТО.
                Процедура подходит для а/м TOYOTA, у которых иммобилайзер совмещён с БУ двигателя : LAND CRUISER 100,LEXUS 470, RX-300 и др.
                Процедура возможна при наличии хотя-бы одного мастер-ключа.
                Итак,поехали:
                1.Сесть в машину,закрыть все двери,вставить в замок мастер-ключ.
                2.В течении 15 сек. нажать 5 раз на педаль газа.
                3.В течении 20 сек. нажать 6 раз на педаль тормоза и вытащить мастер-ключ.
                4.Не позднее 10 сек. вставить в замок новый ключ и нажать 1 раз на педаль газа. Светодиод иммобилайзера будет моргать.
                5.Курим 60 сек.,не вытаскивая ключа.
                6.Через 60 сек. светодиод погаснет, как погас в течение 10 сек. нажимаем педаль тормоза 1 раз.

Всё машина заводится с новым ключём.

благодарности към руските колеги www.prado-club.su
                Последно редактирано от Antoniy; 28-01-13, 12:45.

Коментар

Тъпото животно продължава да пали тежко. Клапаните са сменяни преди 7000км. Вадя буксата на датчика за налягането и ефекта е нулев.

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение

Ясни са нещата, въпроса ми е до колко е вредно за колата да се кара така ?
                    Аз я карам така вече 5 месеца.
                    My Toyota is fantastic! 0888 912 442 / 0897 912 442

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                      Отчете грешка в управлението на горивото...
                      Пламене, дай код на грешка. Така - "управление на горивото" нищо не значи. Тя цялата система това прави - управлява горивото/горивния процес.
                      Трудното палене обикновенно се дължи на ниско налягане в рейла. Тоест, или клапан-регулатор на налягането, или дюзи. Налягането се вижда на скенера. Дюзите се виждат на скенера. От там се вадят заключения.
                      Може и да е помпа, или най елементарното - въздух, ама по лесно е първо да го боцнат.

Коментар

Най кеф е да пали докато е боцнат.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                          Тъпото животно продължава да пали тежко. Клапаните са сменяни преди 7000км. Вадя буксата на датчика за налягането и ефекта е нулев.
                          Пали тежко или и не върви нормално?
                          Ако само пали тежко, пробвай с подаване на ток или други акумулатори.

Коментар

Първоначално публикуван от getsov Преглед на мнение
                            Пали тежко или и не върви нормално?
                            Ако само пали тежко, пробвай с подаване на ток или други акумулатори.
                            Върти яко, като запали неще да върви. На някой път от поредния рестарт и тръгва.

Коментар

Питане за проблем! Днес на студен двигател и съответно АВТОМАТ,ключалката на скоростите не отвори и не ми даде да превключа от P на D.Бутона за ръчно отключване работи и с него успях да превключа,когато колата позагря отключва нормално понякога,но не всеки път.Колата е 2003г.DiD,старата автоматична кутия.
                              Правя си някаква връзка с предишният ми проблем със счупеният привод от ключа на стартера към контактната клема,но не знам дали е коректен.

Коментар

Като направи така, виж дали ти работят стоповете. Ако те работят сваляй пластмасите и разглобявай около лоста и виж дали работи активатора за блокировката, ако не работи виж дали има захранване то там, ако има си за нов активатор, ако няма си за сервиза. Залагам на стоп машинката. Пиши после да кажеш какво е, че ми е интересно.
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X