Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане на 4Runner

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Повдигане на задница на 4Runner

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
    Мислил съм,ама са доста по скъпи...
    Я пиши на Лазар.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Я пиши на Лазар.
      С удоволствие,ама не го познавам и нямам никаква връзка с него ... насочи ме ако можеш.Благодаря.

Коментар

Ето и новото при мен ...
        Прикачени файлове

Коментар

Промени ли се нещо след смяната-возия,поклащане или друго??Сподели с нас!!
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

А фланците от къде и за колко ? Лично аз съм като рекламен агент на Кони - за амове и друго не признавам . Пробвал съм и Монро , на старата ми джипка . Конитата са с класи по-добри . (160лв/брой)
            TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Определено возията се промени в добър аспект.Преди да сменя амовете "Тойотата" клатеше застрашително в завой с по висока скорост.Сега това явление изчезна ... все едно управлявам л.автомобил ... фланците също помагат.
              Старите ми амове работеха според мен на 60% и имаха бутална хлабина.Най интересното бе,че са оригинални и за всичките тези години все още се справяха задоволително.
              Не съм ползвал този модел амове,ама голям зор при сгъването за монтажа им.Пробвах и на черно ... прекрасно поведение на джипа особено с по висока скорост.
              Фланците ми са от Явор "Вромос" - 200лв.
              Амортисьори 4бр. - 360лв.

Коментар

Стеф-кажи возията втвърди ли се след смяната на амовете,или...?И газови ли са?И аз съм за смяна на амортисьори,ама нещо много се замота доставката та знам ли...?Та,ако кажеш и откъде си ги купил...?Мойта е LJ-70.
                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                  Стеф-кажи возията втвърди ли се след смяната на амовете,или...?И газови ли са?И аз съм за смяна на амортисьори,ама нещо много се замота доставката та знам ли...?Та,ако кажеш и откъде си ги купил...?Мойта е LJ-70.
                  Амовете се доказаха днес на една асфалтна гърбица.Минах през нея с около 40км/ч,а джипа ... тежък е ... почти не я усети.Преди със старите предни амортисьори ... тампоните м/у предните носачи удряха и то доста сериозно,а сега няма такъв филм.
                  Амовете са газови и при продължително каране по черно с неравности се втвърдяват сами,а на асфалт се представят по съвсем различен начин,което ми е интересно как точно се получава това!??...
                  Купих ги от мой приятел с магазин за авточасти ... с отстъпки естествено.

Коментар

Продължавам с повдигането ... поради това,че на задницата и бе необходимо още малко за да се нивелира с предната част!
                    Подложих още 30мм.и преместих противоудърните тампони от купето в самите фланци ,че взеха да идват къси.С една дума фланците са вече не 50мм,а 80мм.
                    Получи се ето това!
                    Прикачени файлове

Коментар

Повдигането продължава!След монтажа на фланци над заводските пружини всичко си дойде на мястото ... задницата се изравни с предницата но пружините пак меки!?
                      След традиционния преход в Родопите и с всичкия ми багаж във вече огромния багажник на "Тойотата" пружините се натовариха яко и ако не бяха противоудърните тампони щях да бера ядове в коловозите и камъните т/ст на сред гората!
                      За една седмица по черни пътища постоянно усещах тампоните как удрят ... та намерих ново решение на проблема с меките пружини.
                      Поръчах си нови - по високи и с по дебел тел на навивките и ето резултата.
                      Остава да монтирам и да видя какво ще се получи.
                      Прикачени файлове

Коментар

Повдигането продължава!След монтажа на фланци над заводските пружини всичко си дойде на мястото ... задницата се изравни с предницата но пружините пак меки!?
                        След традиционния преход в Родопите и с всичкия ми багаж във вече огромния багажник на "Тойотата" пружините се натовариха яко и ако не бяха противоудърните тампони щях да бера ядове в коловозите и камъните т/ст на сред гората!
                        За една седмица по черни пътища постоянно усещах тампоните как удрят ... та намерих ново решение на проблема с меките пружини.
                        Поръчах си нови - по високи и с по дебел тел на навивките и ето резултата.
                        Остава да монтирам и да видя какво ще се получи.
                        Зддрасти колега много полезна тема искам и аз в нея да попитам нещо
                        Първо като сложих тойотката на сервиз се видя че торсионите ми имат много ход и предницата лесно може да се вдигне чрез натягане на болтовете.Обаче предницата и задницата са с еднакви размери едното беше 5 мм по вдигнато но не помня кое.Кажи повече за тия пружини каква и м е цената и става ли само с тях да се повдигне задницата и съответно после да използвам торсионите за нивелиране.С подложки е хубаво но трябва стругар занимания пак да се падне някъв некъдърник и да ти скапе мерака за всичко.А поне пружините си ги купувам и забравям.Пращам и линк с едни английски дават ги че са с 20 % по усилени за тежка работа но за дизел.Някой да каже дали има значиние за дизели или за бензин

http://cgi.ebay.co.uk/TOYOTA-SURF-2-...d=p3286.c0.m14

http://cgi.ebay.co.uk/HI-LUX-SURF-4R...d=p3286.c0.m14

А иначе не съм забравил и ще публикувам снимки на тойотата с тръбните брони степенки и фланци само ми остава малко да я завърша
                        Последно редактирано от andon1980; 09-09-09, 07:45. Причина: допълнение
                        Toyota 4runner
                        3000cc V6

Коментар

Вероятно има значение за дизел или бензин,щом изрично го посочват в спесификацията!А цената за една пружина ли е или за комплект?
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Аз карам моя Рънър над 25000 км. с пружини направени в Крън и съм много доволен. Радвам се, че Стефан най-после ме послуша и си поръча и той.

Коментар

Цената на двете новонаправени пружини + праховото им боядисване е общо 141.60лв.
                              Чаках ги 10дни.Имат и сертификат + гаранция 12м.
                              Май ще продавам стругованите подложки за старите ми пружини ... ако с новите се получи това,което желая де?..

Коментар

Цената на двете новонаправени пружини + праховото им боядисване е общо 141.60лв.
                                Чаках ги 10дни.Имат и сертификат + гаранция 12м.
                                Май ще продавам стругованите подложки за старите ми пружини ... ако с новите се получи това,което желая де?..
                                Е от там излиза също като цена това е един голям завод който се занимава само с това.Преди ходих да зареждам пружини за охранителни ролетки от там така че май ще се ходи там.Стефане ще дадеш ли някакви координати на тия и начин да им поръчам да избегна едното ходене до там а ако могат и с куриер да ми ги пратят ще е идеално.Прахово боядисване върху черни метали без горещо подцинковане след време пада на люспи да знаеш.И нека и на другия въпрос да огтовориш ако може- ще стане ли повдигането само с тия пружини около 2 3 4 см и да не трябва да се сменят и амортисъори или нещо друго.Благодаря предварително
                                Toyota 4runner
                                3000cc V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X