Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане на 4Runner

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Повдигане на 4Runner

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
    Там е работата ,че все още не е слегнала и тъй ,като не ми изглеждаше добре се наложи да повдигна с четири оборота предницата.Сега е ОК.
    Ако не греша пружините ги сменява преди повече от година...?Щом досега нямат слягане,значи скоро няма и да слегнат- доста качествени се оказаха!
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Тези пружини, за които говорите тук, за какви килограми са смятани?

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
        Тези пружини, за които говорите тук, за какви килограми са смятани?
        При поръчката се уговорихме за 2400км.,а дали са ги направили така е съвсем друг въпрос.
        Товарил съм в багажника по около 300км. нацепени дърва за камината , а пружините все си стоят така ... или може би се свиват с около 1-2см.

Коментар

Мисля да поръчам 300 мм. дължина, и оригиналните 15мм. дебелина, предполагам че ще ми е достатъчно за да подменя уморените си пружини без да надигам излишно задницата.
          TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

• Подложки за повдигане но окачване

Здравейте, видях една обява за продажба на Гранд Чероки, в която се предлагаха подложки с височина 5см за повдигане на окачването. Прилагам снимките. Бих искал да попитам има ли някакъв подобен вариант за Тойота 4Рънър 1995г. с двигател 2LT? Предполагам, че ако може ще бъде за задното окачване, но след това лесно може да се коригира отпред с торсионите. Правилно ли разсъждавам?
            Поздрави
            Прикачени файлове

Коментар

• До: Подложки за повдигане но окачване

Да, знам я тази тема. Доста е интересна. Вътре не намерих да се дискутира подобно техническо решение, затова създадох нова тема относно подложките.
              При мен като чели задницата е увиснала малко, и има нужда да се направи нещо.
              От скоро имам и лебедка, която натежа отпред и май и там има нужда да се пипне. За момента не ми се минава на нови пружини и амортесиори, затова се интересувам от подобни варианти.
              С такива подложки ще станат ли същите амортесиори?

Коментар

Е как, Стеф първо прави подложки и после мина на Крън-ските пружини. И амовете първо удължава, и после нови амове.
                От хубаво ли!?
                Ако се разтърсиш в търговския форум, при "търговските партньори", може да намериш и готови.

Коментар

Първоначално публикуван от mihovassen
                  ОК, благодаря. Може би е добре тази тема да се изтрие, както преценят модераторите...
                  Не бе, няма проблем.
                  Ама по лесно е да видиш кой как го е правил, и евентуално да го питаш, отколкото аз да ти преразказвам.
                  На един колега слагах Крънски пружини, той си ги беше поръчал и стана добре. И цената беше прилична. После трябваше и амове да търся и слагаме, ама стана един друг проблем с колата и вече нямаше смисъл от окачване.
                  Виж темата и ако има неясно питай.

Коментар

Аз също искам да си повдигна малко "задника" на магарето(ТЛК-70)с не повече от сантиметър,като подложа нещо на задните пружини-предполагам,че няма да е проблем
                    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Наистина благодаря за полезната информация.
                      Интересува ме да подложа нещо малко под задните пружини, без да се налага да сменям амортесьори и други неща, и така да компенсирам умората на материала. Възможно ли е наистина с някаква подложка да се получи добре?

Коментар

Също така съм с гуми 31 10.5 15 и от както сложих лебедка започна при завой започна да опира по малко. Какво може да се направи за този проблем?

Коментар

• От: До: Подложки за повдигане но окачване

Андро, пиша ти тук, защото не мога да отговоря на твоето съобщение, тъй като си превишил лимита си за съобщения.
                          Според теб добър вариант ли е с подложки от Пламен Петров и натягане на торсионите?

Първоначално публикуван от Аndro 160
                          Това е тел. на Пламен Петров. Питай за подложки: 0878/446590
                          Може да питаш Чавдар и Явор. Има ги в "търговски партньори".
                          Ако няма, се сваля пружината и по размер се правят на струг.
                          Отпред, с регулировъчен болт се регулира торсиона.
                          Ако не се оправиш сам, мога да съдействам: 0888/319614.

Коментар

• От: До: Подложки за повдигане но окачване

Първоначално публикуван от mihovassen Преглед на мнение
                            Андро, пиша ти тук, защото не мога да отговоря на твоето съобщение, тъй като си превишил лимита си за съобщения.
                            Според теб добър вариант ли е с подложки от Пламен Петров и натягане на торсионите?
                            Най добре изцяло с ново тунингово окачване.
                            Подложките, натягането на торсионите, удължаването на амовете и корекция на буферите са "бюджетен" вариант, тоест компромис.

Коментар

• От: Линкове и информация в нета за Toyota 4Runner.

Здравейте колеги!Ето една, по мое мнение много полезна страница за интересуващите се за повдигане/лифт на 4Рънер.От сайта на Sonoransteel.С много информация,снимки и много продукти,за съжаление засега само на английски.Но който се интересува, ще намери начин.
                              http://www.sonoransteel.com/store_co..._liftkits.html
                              1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

• От: Повдигане на 4Runner

Днес направих една нова версия на сиромашки лифт ( съвършенно безплатен), използвах стари изхвърлени задни пружини от Пежо 307 които ми се мотаеха, вплетох ги в оригиналните на Тойотата, и ги закрепих на 9 места със скоби изработени от квадратен профил, разбира се стругара врътна едни удължители за амовете ( оказа се че моите амове са перфектни и няма смисъл да ги сменям) .

Ефекта е отлична возия, държи се стабилно и няма никакво клатене и нестабилност, също така нямам никакво тракане от пружините ( имах такива страхове), стойката е доста по-свежа и няма онзи уморен вид със увиснала задница, гумите са ми 31-ци със 20мм обратен офсет на джантите, свалих степенките за да подчертая повдигането, така изглежда по-зловещо.

Очаквам ходовете отзад също да са повишени, защото удължителите на амовете са малко по-дълги от реалното повдигане и позволяват ( доколкото зависи от амовете) малко по-голями ходове, утре ще проведа тест и ще разбера дали има подобрение.

Мога да я повдигна и повече, сега е на 90см. от пода до задната вежда ( на снимките долу) като има газова бутилка пълна със 70 литра газ и бензиновия резервоар също е пълен догоре, страхувам че ако я вдигам повече ще стане нестабилна което не бих желал.
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от TOYO; 25-06-10, 19:35.
                                TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X