Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ресьори за Samurai

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Ресьори за Samurai

Здравейте! Имам една самурайка с поуморени ресори и искам хем да я повдигна, хем да вози по благо. Дали този номер ще стане с нови монотръбни амортисьори? Колко им е силата на свиване и по цялата дължина ли се разпъват самички? Заглеждам се и по такива чудеса на техниката:
    http://automotive.become.com/gabriel...s--sc872227655
    Има ли някой впечатление?

Коментар

Само с амортесьори няма да се вдигне. Съмнява ме и да вози по меко.

Коментар

Защо да не стане с амортисьори? Ако се вярва на листовките в монотръбните газови налягането е 20 атмосфери - 150 кг на свиване за всеки при диаметър на буталото 3 см, а тези които съм пуснал в линка поемат по 500 кг всеки. Каква е логиката?

Коментар

ми щото вдигането зависи основно от ресорите,те държат моста на съответното разстояние от рамата..та само с амортесьори няма да стане
          куче или вълк?
          в клетка ,или свободен?
          въпрос на личен избор.
          Вихрен Илиев
          0888249888
          blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
          Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Pesho_y Преглед на мнение
            Защо да не стане с амортисьори? Ако се вярва на листовките в монотръбните газови налягането е 20 атмосфери - 150 кг на свиване за всеки при диаметър на буталото 3 см, а тези които съм пуснал в линка поемат по 500 кг всеки. Каква е логиката?
            Ти ДОБРЕ ли погледна сайта?
            Направих експеримент с моя джип и ето го резултата:
            This product does not work with your 1983 Suzuki SJ410
            Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
            http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

От години чета форума, много неща съм научил благодарение на технически издържаните мнения в него. Регистрирах се и седнах на Вашата маса с цялото си уважение и разчитам на същото отношение. Знам за какво служат ресорите и амортисьорите, мога да проверя какви се предлагат. Въпроса беше принципен - кое, как и защо работи. В този форум Ваш колега в обява за продажба на газови амортисьори е написал "повдигат двутонен джип с 2 см" - с колко ще повдигнат еднотонен? Един амортисьор от къде знае дали е монтиран на шевролет, самурайка или на ремаркето на съседа дето си кара тор с него? Драйвъри ли няма написани? Никой ли не е свивал газов амортисьор та да каже "свива се на ръце" или "свива се с крик", "разпъва се целия" или "разпъва се само колкото е дълга камерата с газ".

Коментар

Първоначално публикуван от Pesho_y Преглед на мнение
                От години чета форума...
                Еее, прочете ли някой да го е ... лифтовал, само с амове?
                Добре, ще намериш някои амове, дето масата на Самурая не може да смачка. Ами как ще работят тогава! А искаш и да возят по меко!

Коментар

Навремето карах Мерцедес "пура" задницата му беше увиснала много,мислех да подлагам на пружините, но смених амортисьорите с газови незнам си какви и се вдигна повече от нужното.
                  Така ,че защо здрави газови амове да не помогнат джипа да отиде малко нагоре.
                  ...от друга страна, ако беше така, можеше да бъде и ако беше - щеше. Но не е така и след като не е, няма и да бъде.

Коментар

Първоначално публикуван от M-RUSE Преглед на мнение
                    Навремето карах Мерцедес "пура"...
                    Не знам на "пурата", ама съм любопитен да видя как ще лифтовате ресьорен джип, само с амортесьори. А защо не и някой Патрул, ТЛК, или Г-е на пружини.
                    Как работи ресьора, или пружината и как работи амортесьора? И каква роля играят?
                    Ресьора/пружината свързват еластично мостовете с рамата. Амортесьора гаси вертикалните трептения.
                    Ресьора/пружината сравнително плавно се сгъват и рязко се разгъват. Амортесьора работи точно противоположно - силата необходима за сгъване е неколкократно по малка от силата необходима за разгъване.
                    Айде да видим как ще лифтовате само с амортесьори, и как ще работи такова окачване?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      Не знам на "пурата", ама съм любопитен да видя как ще лифтовате ресьорен джип, само с амортесьори. А защо не и някой Патрул, ТЛК, или Г-е на пружини.
                      Как работи ресьора, или пружината и как работи амортесьора? И каква роля играят?
                      Ресьора/пружината свързват еластично мостовете с рамата. Амортесьора гаси вертикалните трептения.
                      Ресьора/пружината сравнително плавно се сгъват и рязко се разгъват. Амортесьора работи точно противоположно - силата необходима за сгъване е неколкократно по малка от силата необходима за разгъване.
                      Айде да видим как ще лифтовате само с амортесьори, и как ще работи такова окачване?
                      Аз знам.Откачаш ресиора и слагаш много дълги амове.Като ги закачиш оставяш джипа да падне докато не опрат докрай.И ето повдигнал си го!Но всичко си е само за стойка в гаража.Все едно е на трупчета!
                      https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от ДиДжейДавел Преглед на мнение
                        ......

To какво се питаше от началото, какво стана
                        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

колеги за да не пускам нова тема,можете ли да ми кажете дали ресорите на всички самураи са еднакви откъм дължина,че съм намерил комплект от 413 ,щот на моя 410 испанец оригиналните са с по 1 лист отпред и 2 отзад,та ми се виждат слабички,а тези са а по 3 оторед и 4 отзад.въпросът е дали мога директно да сменя пакетите ??
                          куче или вълк?
                          в клетка ,или свободен?
                          въпрос на личен избор.
                          Вихрен Илиев
                          0888249888
                          blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                          Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
                            колеги за да не пускам нова тема,можете ли да ми кажете дали ресорите на всички самураи са еднакви откъм дължина,че съм намерил комплект от 413 ,щот на моя 410 испанец оригиналните са с по 1 лист отпред и 2 отзад,та ми се виждат слабички,а тези са а по 3 оторед и 4 отзад.въпросът е дали мога директно да сменя пакетите ??
                            Еднакви са ще станат стига да си заслужава (да не са уморени листовете)
                            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
                              Абсолютно еднакви са, но мини през някой ковач да ги шпрегне МАЛКО. Ако прекали, люлките ти ще дойдат къси и може да ги обърне.
                              Четох много мнения ЗА и ПРОТИВ шпренговането. На тези които са ПРОТИВ искам да кажа:
                              Колеги, това си е начин на подъжка на листови ресьори!!! Тази манипулация с измислена, малко след като е клекнала първата каляска с ресорно окачване. Който не е съглсен с мен - да отиде и да завърши АВТО. Писна ми да чета мнения за джипове от хора завършили "Облекло", или "Хранене" или Природо-математическа Гимназия.
                              P.S. Не обиждам никой конкретно, просто спама и некомпетентните мнения ми дойдоха в повечко.
                              Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                              http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                                Абсолютно еднакви са, но мини през някой ковач да ги шпрегне МАЛКО. Ако прекали, люлките ти ще дойдат къси и може да ги обърне.
                                Четох много мнения ЗА и ПРОТИВ шпренговането. На тези които са ПРОТИВ искам да кажа:
                                Колеги, това си е начин на подъжка на листови ресьори!!! Тази манипулация с измислена, малко след като е клекнала първата каляска с ресорно окачване. Който не е съглсен с мен - да отиде и да завърши АВТО. Писна ми да чета мнения за джипове от хора завършили "Облекло", или "Хранене" или Природо-математическа Гимназия.
                                P.S. Не обиждам никой конкретно, просто спама и некомпетентните мнения ми дойдоха в повечко.
                                Аз съм за шпрегването!От 3 месеца е шпрегнат и не е мръднал и 10мм надолу.
                                Радослав Йончев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X