Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ресьори за Samurai

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ресьори за Samurai

Моята Сантана е с 1 преден и 2 задни.При мен проблема е,че немога вече да ги шпрегвам защото ми е слаб материала.Мисля да взема нови листа от тези дето са на метър и при някои ковач да ми ги направи по 3 отпред и 5 отзад.Без да се разправям с трабанти и други такива измислици....

Коментар

Първоначално публикуван от lvf Преглед на мнение
      Моята Сантана е с 1 преден и 2 задни.При мен проблема е,че немога вече да ги шпрегвам защото ми е слаб материала.Мисля да взема нови листа от тези дето са на метър и при някои ковач да ми ги направи по 3 отпред и 5 отзад.Без да се разправям с трабанти и други такива измислици....
      Абе честно да ти кажа, само кате се замисля с тия ковачи с тия мерки и с тия цени дето ще ги каже "ковачЪ", тези от трабант са си направо истински Лек.

Преди бях (отпред) основен от самурая + 6 листа трабантови. Вдигна се,по-нормално вози... всичко перфектно. Сега малко направихме промяна и съм с общо 6 листа и возия си има и всичко. Гресирах ги с Молобденова грес и е тооолкова мазно и благо отпред, че не е истина.

Защо не разгледате на Jimi проекта за Самурайчето?

Успех. В трабанта е истината. Листове на повечето от 30 години са с огромна дъга! ГДР-то си е свършило работата доста качествено.

Коментар

ok ама моя няма основен....тоест неможе да се използва за основен бил някакъв друг чешит....

Коментар

Първоначално публикуван от Kelevski Преглед на мнение
          А возията как беше с тези ресйори които ти ги направиха по твърда или добра
          По твърдо. Аз пожелах по- дебели листове, омръзна ми да чупя и все да лежа под джипа. Направиха ми ги от 7мм. дебелина. Сегашния собственик още си го кара така. Друса, ама стана много здрав, е поне за ресьорите е така.

Коментар

И аз съм за основен лист отзад вчера го счупих Саморая е с оргиналните ресиори с по три листа чудясе ако сменя само основните листове с трабантови отзад артиколацята на моста дали няма да се влоши спрямо с оригиналните ресиори и возията каква ще е дали няма да почне да друса повече ако някои има наблюдения нека да сподели
            Търговията е проста работа ама не е за прости Люде.

Коментар

Келевски,
              За артикулацията на мостовете, освен гъвкавоста и дължината на листите има и още няколко фактора: хода на амортисьорите, дължината на люлките и твърдостта на тампоните.
              Понеже вярвам ПРЕДИМНО на опитите имам цял двор с натрошени, изправяни, изкривявани, сгъвани, удължени и какви ли не ЕКСПЕРИМЕНТИ. Истината е, няма пълна хубост. Височина за сметка на стабилност, якост за сметка на комфорт, и т.н. да не говорим за едно от поредните ОКАЧВАНИЯ , това от аватара... където имаше такава акселерация, че излизаха карданите (без дистанционни шайби) или се набиваха в раздатката (със шайбите). Да не пропусна факта, че карах 33х12,5 гуми на джанти 10J Каретата на задния кардан и лагерите на предните главини се трошаха ... на месец.
              Повечето линкове са от сайта calmini.bg, понеже има хубави снимки и аз в момента карам с нормално окачване + амортисьори и тампони от тази фирма. За 2 години нямам какво лошо да кажа, освен, че е малко-твърдо.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от Kaskadiora; 16-11-09, 16:32.
              Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
              http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

И аз съм за основен лист отзад вчера го счупих Саморая е с оргиналните ресиори с по три листа чудясе ако сменя само основните листове с трабантови отзад артиколацята на моста дали няма да се влоши спрямо с оригиналните ресиори и возията каква ще е дали няма да почне да друса повече ако някои има наблюдения нека да сподели
                Вече се разочаровах от Трабантовите ресори.На "Тетевен 4х4" ме изложиха.Тези които са гледали клипчета от състезанието първия ден си спомнят трупите.Там при едно от последните скачания ми се отвори предното ухо на ресора и се извади от тампона.Моста се изкриви и от там нататък всичко се прецака.

Колега съветвам те, ако не ти се дават пари за нови ресори търси от Газ69(предни).
                Радослав Йончев

Коментар

Май това ще бъде решението, ресиори прредни от газ-69 единствено се опасявам за возията дали ще се влоши или ще се подобри.А някой наясно ли е колко листа се оставят, основния плюс още един или какъв е варянта.Ако някой знае нека да каже, ще бъда благодарен за помоща.

Коментар

...благодарен за помоща.
                    Направих листи от ГАЗ-М21 - (Старата Волга с еленчето). Листите на размер бяха почти идентични с тези на самурая, по широчина и дебелина. Само по-дълги но това се "регулира" с ъглошлайф.
                    4-ка в пакет предни и 3-ка пакет задни.
                    За половин състезание се изправиха!!!
                    Дали от годинките бяха изгубили закалката... или камъните им дойдоха в повечко незнам. Факт е, че завърших без да се счупят, но се изправиха особено задните. Самурайските или издържат или се чупят.
                    Експеримент с листи от ЖУК - много меки!!! Ударих люлката в ПЪН и основният лист се сгъна почти на 90 градуса при скобата. Но не се счупи и така се прибрах.
                    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Май това ще бъде решението, ресиори прредни от газ-69 единствено се опасявам за возията дали ще се влоши или ще се подобри.А някой наясно ли е колко листа се оставят, основния плюс още един или какъв е варянта.Ако някой знае нека да каже, ще бъда благодарен за помоща.
                      Колега аз направих точно това отзад на самурая сложих предни от газ 69 като махнах наколко листа и си оставих най долната шина.А отпред разглобих задни от газ 69 и използвах основния лист на самурая,като направих пакет от 5 листа или 6 непомня.Тампони използвах за волга,москвич и уаз.На всички тампони съм направил фтулки от калибровано желязо и от болтове 10мм минах на 12мм.Относно возията продължава да си друса
                      Прикачени файлове

Коментар

Абе, Самурая и на въздушни възглавници да го сложиме, пак ще друса. Факт...

Ами, дайте да даваме цялата газ и това е...
                        Има два вида джипки: Suzuki Samurai....и други !
                        Стефан, 0888851800

Коментар

Направи си там в завода, но им кажи да са точни с ширината им. Ако ушите не станат точно кръгли, ще копуваш много тампони, особенно малките. Иначе в завода правят много качествени неща. Успех, но ти си решаваш, какво ще правиш.

Коментар

Значи какво направих с моите задни ресиори,първо махнах самораиските след това взех предни от ГАЗ-69 основния лист+ подложния лист и два листа от трабантови ресиори и ги окомплектовах .Стругаря ми направи четири нови болта, сложих тампони от волга направих четири скоби за пакета и, вече им се радвам.Краен резултат артиколацията на задния мост ми се подобри доста,за което съм доволен .Сега идва ред на предните ресиори, да видим какво ще ги правим тях давайте идеи какви ресиори да слагам за отпред.

Коментар

Значи какво направих с моите задни ресиори,първо махнах самораиските след това взех предни от ГАЗ-69 основния лист+ подложния лист и два листа от трабантови ресиори и ги окомплектовах .Стругаря ми направи четири нови болта, сложих тампони от волга направих четири скоби за пакета и, вече им се радвам.Краен резултат артиколацията на задния мост ми се подобри доста,за което съм доволен .Сега идва ред на предните ресиори, да видим какво ще ги правим тях давайте идеи какви ресиори да слагам за отпред.
                              Колега, в Пловдив има една фирма каято прави тампони за всякакви коли и са сравнително евтини. Моите ги отляха там всичките и останах много доволен. вече 4 години съм с тях и да ти кажа от добра гума излязоха, щом издържаха на това напрежение.

Коментар

Първоначално публикуван от KOSER Преглед на мнение
                                Колега, в Пловдив има една фирма каято прави тампони за всякакви коли и са сравнително евтини. Моите ги отляха там всичките и останах много доволен. вече 4 години съм с тях и да ти кажа от добра гума излязоха, щом издържаха на това напрежение.
                                давай координати някакви-име ,адрес ..
                                куче или вълк?
                                в клетка ,или свободен?
                                въпрос на личен избор.
                                Вихрен Илиев
                                0888249888
                                blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                                Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X