Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ресьори за Samurai

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Митко, пробвах да ти изпратя ЛС, но неуспешно.
    Затова ще пиша тук.
    Дай някакъв адрес или телефон на фирма вносителка на ресьори за Самурай. Примерно тези за $500.
    Благодаря предварително.

Коментар

Re: Ресьори за самурай

Първоначално публикуван от GB Преглед на мнение
      Дай някакъв адрес или телефон на фирма вносителка на ресьори за Самурай. Примерно тези за $500.
      Благодаря предварително.
      Дай де! Ама тоя вносител, за който говори Митко, май не внася в BG.
      Днеска звънях в някакъв магазин - казаха ми 600 лв./за 1 брой гол ресор без втулки и пр.
      Е за такива пари по-добре да си направя първа вноска за нов джип! Уточнявам - става въпрос за нормални ресори - не някакви тунинги и подобни.
      Май ще взимам някакви стари - я от Трабант, я от Москвич и ще правя стъкмистика.
      По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

До: Ресьори за Samurai

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
        Това е най-лесното и неправилно решение.Държи няколко по-сериозни
        каранета и после пак почваш да мислиш какво и как.
        Е, шпренгвах ресьорите. Джипката се повдигна и стана супер за.... две седмици.
        После отново клекна както преди и на всичко отгоре при първото влизане в дълбоки, кални коловози, счупих основния лист на единия от задните ресьори!
        Така че вече от опит знам, че не трябва да се шпренгват ресьори!

Коментар

Първоначално публикуван от GB Преглед на мнение
          Е, шпренгвах ресьорите. Джипката се повдигна и стана супер за.... две седмици.
          После отново клекна както преди и на всичко отгоре при първото влизане в дълбоки, кални коловози, счупих основния лист на единия от задните ресьори!
          Така че вече от опит знам, че не трябва да се шпренгват ресьори!
          Е нищо детака поне си научил нещо от опит.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Намираш по моргите 1 Волга.
            Сваляш задните ресори, и вземаш само 3-4 листа.
            Носиш си на ковач (носи и оригиналните) и на най-горните да направи уши както на оригиналните.
            Тънкостта е че новите листи трябва да ги направиш с 2 см по-дълги. И тогава да ги шпрегне много. за 2-3 дена слягат малко и резултата е 5-7см. по-вдигнат.
            Ако просто шпрегнеш оригиналните те идват по-къси. И по принцип са почти прави.
            На снимката добре се вижда разликата. Само че новите са на Тунинг Фирмата CALMINI.
            Прикачени файлове
            Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
            http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Здравейте,

може би знаете за фирма "Ягуар" с адрес ул. Резбарска 14 -София

Там изработват ресьори за всички видове леки и товарни автомобили и между другото са против шпренгването.

За 1 ново изработен преден ресьор с монтаж и демонтаж ми поискаха 300лв., което ми се струва доста добра цена, а за същия, но втора употреба - 250лв.

Успех!

Коментар

Абе каква е тая добра цена? 4х300=1200 лв. и това само за ресорите и то "ново изработени" от "Бай еди кой си" ООД! Добра е цената за този, който ще вземе парата.
                За се прецени офертата за "ново изработени" ресори, добре е да се знае цената на материала. Преди време в един магазин (в София на Ботевградско шосе) за ресори и др. части за товарни автомобили, един лист с необходимата ширина и дебелина беше около 20 лв.
                Освен това колега, ако си готов на такава инвестиция, по-добре послушай съвета на администратора на този сайт.
                Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                Най-доброто е да си купите готово тунингово окачване от реномирана фирма със съответния лифт, амортисьори, допълнително осигурявано тегло и прочие...
                Бих допълнил само, че освен другите предимства ще имате вероятно и някаква гаранция.

п.п. Има вероятност дори втората употреба да се окажат по-добри от тези направените.

Коментар

и до каде се стигна???никой нищо не снима и казва....

Коментар

стига ве,1200 кинта за ресори ..ми те на калмини са по 269 лева бройката,да не говорим че цяло ново окачване Калмини 3" струва 1297 лева
                    куче или вълк?
                    в клетка ,или свободен?
                    въпрос на личен избор.
                    Вихрен Илиев
                    0888249888
                    blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                    Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
                      стига ве,1200 кинта за ресори ..ми те на калмини са по 269 лева бройката,да не говорим че цяло ново окачване Калмини 3" струва 1297 лева
                      Там е разковничето - Calmini .... Говорих си с един колега самураяджия и той смело кааз, че няма "смисъл да се занимаваш с Газ69+Трабантови.... и т.н.". Добра е офертата на Явор за Калмини 3" , така че.... това ще да е.

Коментар

Първоначално публикуван от stevancochev Преглед на мнение
                        Добре де обяснете ми плюсове и миноси при качването на ресьорите върху мостовете [ЗАЩО ЯПОНЦИТЕ НЕ СА ГО НАПРАВИЛИ]
                        И НЯМАМ СТРАХ ОТ МЕЧКИ
                        Защото са решили че няма смисъл да вдигат толкова центъра на тежеста.Не са мислили да слагат толкова голями гуми.Не са мислили да правят какви ли не извръщения с тях.
                        Мисля че това стига да не ги сложат отгоре.
                        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

До: Navar

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
                          E, и аз това съм искал да кажа. Нищо, че по онова време, Калмини все още нямаше предствител в България.

Коментар

ей къде е Гърция...аз по онова време за което става дума,ходих до там за двигател на фероза...
                            куче или вълк?
                            в клетка ,или свободен?
                            въпрос на личен избор.
                            Вихрен Илиев
                            0888249888

Коментар

Първо Самурая е произведен като десантна машина за армията, но след като са се уверили в качествата му, са го пуснали за широките маси. Например само в Япония има Самурай дълга база с 5 врати.
                              Има два вида джипки: Suzuki Samurai....и други !
                              Стефан, 0888851800

Коментар

Първоначално публикуван от chefo39 Преглед на мнение
                                Първо Самурая е произведен като десантна машина за армията, но след като са се уверили в качествата му, са го пуснали за широките маси. Например само в Япония има Самурай дълга база с 5 врати.
                                и с десен волан
                                куче или вълк?
                                в клетка ,или свободен?
                                въпрос на личен избор.
                                Вихрен Илиев
                                0888249888

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X