Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз съм вече с Витара.

Що бе Коле, ще я потрошиш преди Траялчето да я докопа ли?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Тръгваш по правилния път, но е по-дълък и трудоемък. Сега на гола рама я усили яко и ще те " надживее " . Мойта преди десетина г. я правих така и след толко издевателсва не е мръднала. Обърни я обратно и я уший отдолу от край до край със шина 5 мм. Във всяка една тръбна наставка набий дебелостенна черна тръба и заварявай от двата края. Където е по-дълга разпробий и предварително дупки и направи заварки в тях. Отпред около ботушите усилвай яко и тръба между носачите в предния им край. След това може да боядисваш. Преди да и качиш задния диф. си направи як шарнир и му монтирай блокаж " Вежен " и нема да ти се верва от крайния резултат.
      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Мисля да закарам рамата в завода в който работя, да го издухат с песъкоструката, да оправя пораженията от ръждата(ако има такива), да направя подсилването(че в завода шини и железа има в изобилие), после някакъв двукомпонентен грунд(втвърдява се при досег с метал), и една корабна боя. и после пореда-двигател, кутии, мостове...
        Но всичко това ще започне не шпо-рано от седмица-две. Дотогава имам земеделска техника за ремонт, а тя е по-належаща.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Коле, имай предвид, че шаситата в повечето случаи гният от вътре навън , ако това е здраво това означава, че и покритието отвътре още държи. При всяка една заварка боята отвъре гори и няма как да я тръкнеш с телена четка и намажеш с грунд . Има някакви пистолети, които са предназначени за пръскане в прагове и подобни кухини, някои едно време са използвали телефонна смола, добре е да се проучи въпроса. Според мен , ако е здрава и няма следи от ръжда по-добре не я барай.
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

То без заварки няма да се мине. Най-малко ще укрепя "ботушите" за които се хващат предните амортисьори. А щом веднъж започна, и имам железа-ще я подкарам цялата. В заводския си вид рамата няма да ми върши работа. Така, че което изгори отвътре-изгори. Няма какво да се прави.
            Ще попитам тук там за боядисване отвътре, но не знам дали ще намеря начин. А и надали тази рама ще я карам повече от две-три години(даже и това и е много), така, че за изгниване отвътре няма да и остане време

Все пак благодаря за съвета.

Коментар

За вътре в рамата: вземаш едно парче маркуч на кислород или пропан-бутан с вътрешен диаметър 4, най-много 6мм. Накрая му ковваш една дюза, може и сам да си я направиш, все пак гланц няма да търсиш. Другия край на произволно пръскало, примерно полуразглобен бояджийски пистолет и си в играта. Това след всички заварки и след пескоструйката.
              Имай предвид, че после обикновено не се мие или поне е трудно, та гледай наистина да си приключил със заварките.

Коментар

коле в дивдядово на има 2 ударени витари на части .едната беше много запазена и сигурно рамите им стоят , що не се спазариш и няма ли да бъде по тънко?то и аз се вкарах в едно приключение ама като се видим ще ти разказвам. може да мина някоя вечер, но ще ти се обадя.
                899180483

Коментар

Аз вече имам рама бе. Явно не си прочел, по-назад в темата съм го написал.
                  Не елошо да наминеш, но тази седмица съм главно на село-да човъркам трактора и другата техника.
                  Но все пак се обади-понякога си идвам, и може да се видим.
                  В какво се забърка пък ти?

Коментар

в грозна картина за 1200 лв, без хамалогията
                    899180483

Коментар

Днес започнах възстановяването на жипката.
                      Естествено с рамата. Закарах я в завода, и веднага на пясъкоструй. Получи се това:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P2150001.jpg
Прегледи:1
Размер:112.7 КБ
ID:5253445

Единственото място което е изгнило е това:

Име:P2150003.jpg
Размер:96.7 КБ
ID:5253443

На напречната тръба която е огъната заради ауспуха.

По съвет на Иван Попов обших рамата отдолу открай докрай с шина 5 мм:

Име:P2150006.jpg
Размер:124.6 КБ
ID:5253444

От едната страна е заварено, остава да заваря и от другата. междувременно започнах да слагам кници и укрепвания на слабите места.

Име:P2150007.jpg
Размер:123.3 КБ
ID:5253446

И свърши времето. Утре продължавам.

Коментар

За един ден си свършил много работа. Браво! Продължавай в същия дух!
                        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                        Телефон - в профила!

Коментар

Браво Кольо. Точно така се прави. Да видиш после дали ще се къса нещо.
                          GSM 0877 08 99 19
                          Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Абееее, то винаги се къса по нещо. Ако пък не се скъса-ще се счупи. Танковете, че са мислени за такова каране и те се чупят, а какво остава за една нещастна витара. Особено в моите ръце

Лошото е, че след като оправя рамата и прехвърля двигател, кутии и окачване идва даването на пари-за лагер и семеринг на задния мост, каре отпред и две карета за задния кардан.
                            А пари нЕма.

Да не говорим, че има да се правят и разни други неща за които трябват пари. Като смяна на ремък и ролка например. И още други работи. Засега целта е да тръгне веднъж, а дотогава може и да дадат субсидиите, кой знае.

Коментар

Коле, една забележка по планките, укрепващи ушите за задните щанги - целия шев напреки на носеща греда не ми се вижда особено добра идея. Не, че ще се откъсне там точно, просто ти намеквам да не се улисваш
                              Някъде имам почти нови ремък и ролка, ама са от 16V, не знам дали са същите като на нашите. Ако стават ти ги подарявам.

Коментар

С тръба снава по-лесно, по-бързо и по-здраво. Набий вътре дебелостенна черна тръба и я завари от двете страни.
                                0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X