Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз съм вече с Витара.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0031.jpg
Прегледи:2
Размер:128.2 КБ
ID:5179509Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0029.jpg
Размер:126.8 КБ
ID:5179510Натиснете снимката за да я уголемите

Име:230520101254.jpg
Размер:262.8 КБ
ID:5179511При нас в неделя след невидима дупка в гората се случи това

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      На тия ванти им викат КОЛАНИ. Ма не за теглене. Не ти ли свиди главата бе човек?
      Тя празна, за какво да я пазя...
      Майтапа настрана, с колан в гората ми е много стегнато, имам чувството, че ме души, та затова. Знам, че коланите спасяват живот, но поне в гората искам аз да си решавам кое-как.

Първоначално публикуван от gen4 Преглед на мнение
      .
      ...вчера понамествах ауспух и приготвям големия чук да оправям "магарето" което носи раздатката и още нещо имаше отзад поокривено.....
      Айде, започна се...

Първоначално публикуван от v.kolev Преглед на мнение
      При нас в неделя след невидима дупка в гората се случи това
      Здраво сте се омятали. Ама като виждам ухилените ви физиономии-няма пострадали. Дано винаги да е така!
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Франкоооо , ти нямаш право да говориш така , ще си слагаш колана , ако трябва и каска ще ти сложим! Да знаеш! Възражения не се приемат!
        RAV 4
        F650GS

Коментар

Валери, не знаех че Витарата може да паркира на такива тесни места
          Ще го имам в предвид следващия път като си търся място в града
          Има ли поражения - сериозни?
          TG

Коментар

Дойде време да се похваля и аз с новата ми придобивка. Надявам се Кольо да няма против да използвам темата му
            Имам си вече лебедка!!! Мисля че може и да не оправям предното предаване (което се оказа счупено каре ) То и без това Витарата ми си минава отвсякъде само на задно, а сега и със лебедка ще бъде супер вседеход
            Всичко започна вчера така:

Име:DSC00687.jpg
Прегледи:1
Размер:171.8 КБ
ID:5179878
            Добрата новина е че Ванката Тодоров - PACH от когото си купих Витарата беше свършил трудната работа по изработка и монтаж на плоча за лебедката и на мен остана разумното решение да си взема същата (почти) лебедка като тази която е стояла там

Име:DSC00689.jpg
Размер:149.5 КБ
ID:5179880
            и монтажа да се превърне в конструктор LEGO

Име:DSC00692.jpg
Размер:141.6 КБ
ID:5179882
            и водача си пасна на място......

Име:DSC00693.jpg
Размер:157.9 КБ
ID:5179885
            А тук решихме да погледнем ръководството по ел частта и естествено открихме че кабела на "масата/минуса" се хваща за един болт на корпуса на лебедката в долния й край......................и айде разглобявай наново................

Име:DSC00695.jpg
Размер:164.5 КБ
ID:5179879
            Голям кеф че намерих и постоянно приложение на едното ухо за теглене което ми монтира КОМАТА след като установих в Трявна, че въпреки всичко, ако закъса човек е добре да има място за което да го изтеглят

Име:DSC00696.jpg
Размер:140.1 КБ
ID:5179884

Име:DSC00699.jpg
Размер:134.1 КБ
ID:5179883
            Малко по трудничко беше да решим къде да монтираме кутията за управление, но т.к. не бях подготвен да удължавам кабели варианта се сведе до този.

Име:DSC00700.jpg
Размер:165.8 КБ
ID:5179881
            И крайния резултат - поразвих 2-3 метра въже да тестваме придобивката
            Остана един нерешен въпрос - Къде да монтирам номера?
            Вариантите ми са 3:
            1. На бронята пред лебедката
            2. На ролбара
            3. На предния капак
            Отворен съм за идеи и предложения.
            А и още нещо - ръчката на съеднителя на лебедката се пада под предната решетка и при освобождаване напред, опира в пласмасата.
            Та въпроса ми е тази ръкохватка подлежи ли на нагряване и леко огъване или рискувам да я счупя?
            Някой знае ли от какъв материал е?
            TG

Коментар

Кольо, тази Неделя 30-ти Май ще има събиране и мини съзтезание в с.Глоджево на 80км от Шумен.
              Искаш ли да дойдеш? Ако не ти се троши Витарата, идвай с мен. Може да вземеш и Тишо пък и още някой за разходка.
              Планувам да тръгна към 08:00ч за да имам време да пробваме трасето - сравнително къс траял подобен на Трявна.
              Само очаквам да ми потвърдят че карето е монтирано и ако решиш звънкай да се уточним.
              TG

Коментар

Имам малко работа на село, ще я свърша днес(ако не завали много рано де), и ако решада дойда-ще ти звънна.

Радвам се, че си сложил лебедката, някой свободен ден може да те заведа да пробваш онази локва, дето аз пробвах моята.

Коментар

Навит съм за тестове всякакви
                  TG

Коментар

Днес на състезанието в Глоджево на последния манш се натресох в едно сериозно препятствие, вследствие на което десния носач се изместо назад. Може би с 20-30 мм, като разглобя ще видя. Вследствие на изместването на главината се измества и кормилната щанга, тя удря в кожуха на предния диференциал и му прави дупка около 15-20 мм. Гумата опира в подкалника, предницата започна да се държи странно, взе да прихлопва повече от когато и да било... Днес съм уморен, но утре ще сляза в гаража да разглобявам, и ще видим какво ще се появи като повреда. При всички положения ще се заварява кожуха на диференциала, но това ми е по-малкия проблем. По-се плаша от мръдналия назад носач. Като разглобя ще го умувам, ама това си е сериозна интервенция, колкото и да не ми е жал за машината-все пак е предница. Засега си мисля с нагряване с резак и връщане на изкривеното на мястото му, ако не-рязане и заваряване на ушите държащи носача на правилната позиция. Ще видим...

Коментар

Виж какво има, че като махнах шайбата станаха много неща, по сниумчишите ще си избереш

Коментар

Трябва ми най-лявата част-тази с петте "лъча". В нея са набити болтовете за джантите.Ако може-сложи и единия болт, че на мен ми липсва един. А също едната семеринга-по-голямата, но на тази снимка не виждам частта в която се слага самата тя. Частта представлява нещо като плитка чаша с диаметър около 90 мм. Завива се с 4 болта за шенкела. Абе вътре в нея има семеринга, доста тънка и нежна. Моята(чисто нова) си замина поради това, че не смених навреме главината, ама това е друг въпрос. Ако можеш да извадиш само семерингата-добре, но е трудно поради това, че е много фина, и при ваденето ще се накъса.
                        Ако има нещо неясно-на ЛС или по телефона.

Коментар

Хайде бре Коле , шнорхел си сложи , опъна колицата една витара удави в твоята локва , а тука и една снимка нема
                          RAV 4
                          F650GS

Коментар

Здравейте ! На скоро и аз си взех една Витарка но още на първото каране и съм разтеглил верига на раздатачната кутия. Нова ми обявиха 250лв
                            Мисълтами е дали може да ме упътите от къде мога да си намеря 2ра рака или по евтино.
                            Мерси предварително.

Коментар

Какво общо има търсенето Ви с темата на колегата, гледам че сте писали на доста места, ама не и къде трябва, а трябва точно тук: http://www.offroad-bulgaria.com/foru...B9%D0%BB%D0%B8
                              може и да получите отговор и следващият път употребете търсачката или направо си пуснете отделна тема с конкретни данни за автомобила и съпътстващият го проблем, както и по-подробна информация в профила, нито врачуваме, нито вземаме пари за това, но на помощ в този форум винаги може да се разчита, стига да се подходи правилно, успех

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
                                Хайде бре Коле , шнорхел си сложи , опъна колицата една витара удави в твоята локва , а тука и една снимка нема
                                Моето фото е в насипно съсътояние в ено чекмедже, но ми е жал да го изхвърля. Като ожъна житата ще си взема някакъв апарат, и тогава ще пускам пак снимки. Телефон с камера нямам, а и не мисля да придобивам...

Трифоне, остави човека, не всички имат опит с форумите, и не могат да се ориентират още в началото. Попаднал е на тази именно тема-и е написал в нея.

До колегата с разтеглената верига и непроизносимия ник-В мобилето има достатъчно витари които се продават на части, пробвай там. Но май никой търговец няма да се навие да разглобява раздатка заради едната верига. Варианта е цяла раздатка. Ако ти искат повече от 100-120 лв не се съгласявай. Аз намерих цяла скоростна кутия в комплект с раздатката за 150 лв. Отделно във форума има раздел "Купувам-продавам"-там също има доста части за продан, В това число и витари.

Трифоне, ти нямаш ли раздатка за продаване?..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X