Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес за любимата "Витара"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес за любимата "Витара"

Коле,те и носачите боядисани в цвят калмини,да вземе вече да търси нова джипка а? Добре че не си лекар,*бем ти и диагнозите. Човека прави каквото може за да и удължи живота,ти го психираш.
    Само ламарината му е наистина дебела но освен че се работи трудно ,други недостатъци няма а е вероятно да я е ползвал защото това е имал. Все пак караме бюджетен клас джипки.
    http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Не бе, няма лошо да си поизкърпиш колата. Даже е похвално. Ама на кола за състезания, която ще изкара максимум година-две с тези ламарини няма какво да се притесняваме за битуми и тръгнали ръжди. Докато ръждяса, докато изгние-купето вече ще е хвърлено, и на неговото място ще е сложено следващото.

Сега като правя витарата на Жоро изкърпвам където видя по-сериозна дупка, като не се вживявам много-много. Щото знам какво я чака
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Коле тей като аз съм навигатора на тази кола искам да вмъкна ,че автомобила се пази много!Лимита е калник на състезание...Майтапа на страна обаче питането ми на ме е дали тази витарка с "малките" карета може да издържи с тези гуми ,че има малко размисли по темата... И другото което искам да Ви подпитам драги съфоромници е някой виждал ли е капачка за радиатора която е на по-голямо налягане(моята е 0.9 бара) И как карате с Опелските мотори ? има ли проблем с загряване при ползване на витарския радиатор?
        Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Ама и аз пък какво съм написал? 1.5мм е ламарината от стар немски лампов електронож. Има си антикорозионно покритие и е прахово боядисана. Яка работа! И да наистина такава имам. Не че немога да си купя друга, но тази ми се стори подходяща.

Ето я обърната, ръждата изжулена, намазана с ръждопреобразувател на Вюрт и грунд. Довечера ще играе Боди 930 и готово. Останаха ръжди по теглича и защитата на резервоара, но не съм си играл там, защото ще се махат.

Благодаря на Таргата за съвета.

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Минчев - MaxBass Преглед на мнение
            дали тази витарка с "малките" карета може да издържи с тези гуми ,че има малко размисли по темата... И другото което искам да Ви подпитам драги съфоромници е някой виждал ли е капачка за радиатора която е на по-голямо налягане(моята е 0.9 бара) И как карате с Опелските мотори ? има ли проблем с загряване при ползване на витарския радиатор?
            Зависи как се кара, ама при всички положения няма да се размине без счупени карета. Просто не са проектирани да държат на големите гуми.

За радиатора-аз съм с опелски мотор, и витаровия радиатор. Капачката не знам на какво налягане е, то не е толкова важно, една десета от атмосферата не може да окаже влияние. Много добър ефект върху охлаждането имаше изчистването на радиатора отвътре. Отначало бях с електрическа перка, но не ми харесваше как охлажда, и сложих оригиналното виско на опела. Температурата не мърда при нормално до средно голямо натораване. Още не съм я юркал яко след слагането на виското, но и това ще стане.

Обаче явно опела работи на по-висока температура, защото стрелката се премести точно по средата на скалата, за разлика от витаровия мотор-на 1/4. Датчика е същия, свалих си го за да може да ползвам уреда с датчика в комплект.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Коле мерси ...Да не се притеснявам значи и аз...А за капачката го споменах защото на витарата е 0.9 ,а на опела май беше 1.4 и проблема е ,че като я посръчкам отваря капачката и чак ми прилива разширителя....е това беше преди да почистя радиатора което имаше сериозен ефект...Сега забелязахме нещо интересно...Старата ми витара е с по-дебели задни носачи от сегашната ? Старата е 91 година Испанка ,а тази нз коя година е пак някъде там ,но Японка...Но видиш ли задните носачи са осезаемо по-тънки като диаметър?Димитър Янков даже ги мери може да каже ако помни...Някой забелязвал ли го е това нещо?
              Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Да ,имат разлика носачите .
                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от mitkoyankov Преглед на мнение
                  Ама и аз пък катагм страничн 1.5мм е ламарината от стар немски лампов електронож. Има си антикорозионно покритие и е прахово боядисана. Яка работа! И да наистина такава имам. Не че немога да си купя друга, но тази ми се стори подходяща.

Ето я обърната, ръждата изжулена, намазана с ръждопреобразувател на Вюрт и грунд. Довечера ще играе Боди 930 и готово. Останаха ръжди по теглича и защитата на резервоара, но не съм си играл там, защото ще се махат.

Благодаря на Таргата за съвета.
                  Имам питане - има ли опасност от нещо при това странично обръщане на джипа?
                  Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
                  Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
                  Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
                  Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Да ти текне електролита ако не си свалил акумулатора
                    http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
                      Да ти текне електролита ако не си свалил акумулатора
                      Ама се сетих на време

Коментар

Първоначално публикуван от jasonsmith Преглед на мнение
                        Имам питане - има ли опасност от нещо при това странично обръщане на джипа?
                        При мен единствено текна масло от предния диференциал от отдушника. Ама малко. Според мен ако имаш повече бензин, я обърни на лявата страна да не се излее през гърловината.

Имах притеснения, че може да се посмачка купето, но всичко си беше наред. Подпрях я на гредата между предното стъкло и вратата и централната (зад вратата).

Коментар

Малко за надъхване....
                          4:14 Suzuki Vitara VS trattore Fiat 250 dt. Partby luchiino 13,565 views
                          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Така е ... И това е с газова уредба, ако е на бензин ехееее...
                            Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от иж-12 Преглед на мнение
                              Така е ... И това е с газова уредба, ако е на бензин ехееее...
                              Де да беше на газ, това е на метан
                              на сушата и град помага

Коментар

Първоначално публикуван от robocop Преглед на мнение
                                Де да беше на газ, това е на метан
                                Важното е че издърпа трактора

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X