Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес за любимата "Витара"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес за любимата "Витара"

235 /75/15

Коментар

Нали карам на LPG с инжекцион дето се управлява от megasquirt - реших, че е време да я настроя както си е реда. Вчера я качих на дино. Влезнах със скромните 40.5 кс/колелата. Излезнах със 46.5 кс/колелата. За 1 час успях да докарам 15% повече мощност в абсолютно целият диапазон. Витарата тръгна осезаемо по-добре. Като за 1.6 8V мисля, че резултата е добър .

И най-якото нещо го разбрах днес (200км след вчера). Като заредих разбрах, че разхода ми от 15/100 е станал 12/100 . Та така - 20% по-малък разход и 15% повече мощност си е направо за празнуване.

Коментар

Хубаво, ама за разхода е рано да се радваш.
        Покарай повече километри, и тогава сравни с предишния разход. Най-вярно се засича разход за много километри-над 1000, ако може-2000. Така се елиминират по-благоприятни или по-не условия, по-точно влиянието им към разхода, ако е за малко километри. Значение има и температурата, и налягането на гумите, и кефа, че върви повече, вследствие даваш повечко газ за да се изкефиш...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
          Нали карам на LPG с инжекцион дето се управлява от megasquirt - реших, че е време да я настроя както си е реда. Вчера я качих на дино. Влезнах със скромните 40.5 кс/колелата. Излезнах със 46.5 кс/колелата. За 1 час успях да докарам 15% повече мощност в абсолютно целият диапазон. Витарата тръгна осезаемо по-добре. Като за 1.6 8V мисля, че резултата е добър .

И най-якото нещо го разбрах днес (200км след вчера). Като заредих разбрах, че разхода ми от 15/100 е станал 12/100 . Та така - 20% по-малък разход и 15% повече мощност си е направо за празнуване.
          И да не е вярно,кефи му се с пълна сила!Успех.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Може, ще покарам повече и пак ще споделя . Иначе разхода го засичам винаги пълно/пълно и при всяко зареждане. И винаги карам на ръчка, щото Витарата и тогава не върви.

Но е факт, че до сега разход под 14 не съм имал и то при бабешко каране. А сега при уж нормалното ръчкане даде 12.1, като вече съм с калните гуми и по-тежките джанти . След като минах в тая конфигурация (гумите) беше почнала да дава 15 до 15.5 и градско, и извънградско. А маршрута по който минах тия 200км и направих засичането е същият като преди 2 седмици. С разликите, че тогава бяхме 2ма (а сега само аз) и тогава карах по-бавно .

Следващата стъпка за намаляне на разхода е да сменя капачките с ръчни хъбове .

И да не е само като чат - още нещо смених - свещите. Сложих NGK iridium, модел BPR6EIX. С един индекс по-студени (както е препоръчано за мотори на газ). От Англия дойдоха за ~60 лева. Впечатления - свещ като свещ. Разлика спрямо старите не виждам към момента.
            Последно редактирано от brum; 23-04-13, 14:35.

Коментар

Колко оборота ти държи докато е студена/при около 10градуса/ и колко са, като загрее?

Коментар

Аз имам проблем с оборотите, на бензин при свободен ход държи 800об/мин доло-горе. Сложих газ, преди седмица и на газ държи едни 350-400 не знам точно, но всичко се тресе и не работи изобщо добре двигателя. Някакви идеи какво да гледам и да пипам?
                TT-Tuning Team
                АСК Добрич

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
                  Колко оборота ти държи докато е студена/при около 10градуса/ и колко са, като загрее?
                  Ако въпроса е към мен - мисля, че на 10 градуса вече беше 1000 оборота. Като загрее над 30 падат на 900. Толкова съм ги нагласиш, щото не виждам смисъл да са повече. Сутрин като я запаля в дни като днешният (слънчеви) докато изляза от паркинга и вече си седи на 900.

За LPG се оказа, че няма много смисъл от богати смеси и затова даже като е студена работи на същите на които работи като е загряла. Или общо взето бедно. Богато (15:1) работи само на пълнагаз, щото даде няколко Nm в повече.

Ако някой иска мога да кача MSQ файла. Би трябвало повечето неща (аванси, смеси) да са приложими към всяка Витара на LPG. Само дето не знам дали има друга Витара с програмируема електроника и работеща на газ . Друго интересно нещо което мога да споделя е, че авансите на газ и на бензин доста се разминават. При 2000 оборота иска почти пълните аванси. До края се качват с 3-4 градуса. А на бензин далеч не е така. Та за правилно горене на газта си трябва някой дето да управлява авансите правилно. С тези за бензин дори с TAP работата няма как да стане идеално.
                  Последно редактирано от brum; 24-04-13, 09:53.

Коментар

Друже, много хубава работа си свършил. Поздравления.
                    Имам един въпрос: С кое, мегата е по-добра от компа на Ги-то? Какво повече ти дава, като настройки...или просто дори са несравними.

Поздрави.

Коментар

Несравними са . Мегата работи самостоятелно - т.е. можеш да премахнеш заводското ЕКУ. Управлява аванси, смеси, корекции по тях и всичко останало. Можеш да вържеш широколентова сонда към нея и винаги да имаш перфектните смеси. На практика може да управлява самостоятелно почти всеки бензинов мотор.

ЕКУтата на газовите инжекциони май се грижат само за управлението на дюзите. Т.е. няма кой да управлява авансите и другите неща.

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                        Ако някой иска мога да кача MSQ файла. Би трябвало повечето неща (аванси, смеси) да са приложими към всяка Витара на LPG. Само дето не знам дали има друга Витара с програмируема електроника и работеща на газ .

Ще ти бъда много благодарен, ако пуснеш файла . Надявам са до 2 седмици да карам с Megasquirt.

Коментар

Ето . Имай в предвид, че тия аванси важат за LPG. И авансите са реални - т.е. ако мегата показва 10 градуса - толкова трябва да се вижда и на шайбата на коляновия вал като я светнеш.

last good.rar

Коментар

Регулирах хлабината на клапаните. И Витарата заработи като швейцарски часовник. Топлите имаха нужда от 5-10 стотни охлабване, студентие имаха нужда съвсем леко от натягане. И въпреки малките корекции разликата е много голяма.

Беше почнала на празен ход да държи около 35kPa налягане във всмукателния и прекъсваше от време на време. Сега държи 25kPa и от прекъсването няма и помен.

Коментар

• От: До: Какво направих днес за любимата "Витара"

Здравеи колега ное съм във форума но на каква цена правиш хнорхел за витара 1.6

Коментар

Ах Борко,защо не внимава в час по български език
                                http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X