Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за проект Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Помощ за проект Витара

Колеги а как стоят нещата при 1,6 моно , че с колегата Нанер го умуваме отдавна.

Коментар

Здравейте отново Ще турбинирам витарката и имам някой въпроси яко някой може да помогне ще съм много благодарен
      -Какво турбо да сложа ? Чух че от голф се слага 1.9 но от кой мотор 90 коня или 110 коня (от 2000 до 5000 се развъртало)
      -как трябва да направя колекора и да напасна турбото на него ?
      -от къде да взема масло за турбото да се омаслява и къде да го връща
      Благодаря предварително
      Витара не e просто кола,тя е една мечта !

Коментар

Абе да не ти чупя мерака ,ама ако ще я турбинираш щото ще излезе по-ефтино ...бъркаш. Турбо конверсията такава ,че да е надежно и коректно работеща ще струва повече от смяната с друг двг със сходна мощност говоря за до 150кс.
        Ако е за фъна ОК! Яко е деразай ,ама не се занимавай с дизелови турбини ,ако не ме послушаш след време ще разбереш защо съм го казал.

Коментар

Парите за качествена турбо конверсия са равни на парите за трансплантация на друг мотор.
          Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Първоначално публикуван от Ивайло Павлов Преглед на мнение
            Абе да не ти чупя мерака ,ама ако ще я турбинираш щото ще излезе по-ефтино ...бъркаш. Турбо конверсията такава ,че да е надежно и коректно работеща ще струва повече от смяната с друг двг със сходна мощност говоря за до 150кс.
            Ако е за фъна ОК! Яко е деразай ,ама не се занимавай с дизелови турбини ,ако не ме послушаш след време ще разбереш защо съм го казал.
            Братле,кажи на мен за дизеловите турбини да знам какво да чакам ,че моята е такава?
            Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
            Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
            "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Целта ми е да сложа турбото на преправен колектор да му вържа да взима масло от няякъде и да го връща и да сложа турбо изпарител и да я направя и ще работи на газ без електорники и инжектори и да изкара до лятото,Лятото ми предстой смяна на двигател решено е.

Коментар

ами действай...Масло от датчика...Връщаш го в картера...Да не забравиш да оправиш запалването ,че иначе ще имаш ангажимент към смяна на бутала изпарителя ОК ...Кулер,мулер ала бала...Ако ще сменяш мотора по-нататък защо ще правиш сега това?Съединителя ще ти причинява драми...Най-вероятно ще се държи неадекватно на ниски обороти и ще имаш проблем с карането на такива както и неприятен разход...Може и да не е така ,но така си мисля...Малко е късно и забравям ,но назад в темата коментирахме ли някъде за други мотори?Ако не да кажа...Оптимален вариант!!! ц20хе...Пак не е евтино ,но ще върви...Ще върви добре!4 цилиндров мотор е оптимума за да се запази ниското тегло и да не се задушаваш с напасването на всичко покрай мотора...

Коментар

Благодаря колега за отговоря много точен а за мотор се чудя между 2.0 ка 16винтила от гранд или 1.8ис бмв

Коментар

Is разбира се
                    https://www.youtube.com/watch?v=Z9bu_d1JqiU
                    https://www.youtube.com/watch?v=hSR4cepQYzQ
                    Тука е атмосферен на газ
                    https://www.youtube.com/watch?v=4xBgIK4qUL0
                    Тука е турбиниран пак на газ, нямам други клипове на него мисля - първите секунди само е въпросната витара
                    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

благодаря ис ще е само да се стопли времето и го монтирам а с раздатка от кехезврка ли да е или мойта да оставя ?

Коментар

Тая витара от клиповете с какъв мост е?Уаз ли е?Как държи с тея гуми и турбо не ми е ясно
                        Аз не ,че не съм дълбоко по този път ,но една витара докато я направиш както трябва и като теглиш чертата разбираш ,че е можело и по-добре да стане...Основно от към всичкия труд да е хвърлен в/у по-добра база...Аз лично отчитам като огромен недостатък късото междуосие на късите бази...Ужас е!Ако сега почвах и правех дори и витара задължително щеше да е дълга!

Коментар

Преден Руски мост Уаз, счупи корона в началото като го сложи, намерихме от старото производство и я сменихме, на пук на логика и физика те-на още нищо не е сломило, незнам как и защо, не се жали въобще...
                          Раздатката е Газ69 и тя така, явно човека си е с късмет... Задния Витаров след слагането на ис-а и 12ките почна да къса полуоски на всяко излизане /беше заварен/, смени го с нисански май.
                          За всичко си много прав но дългата база из деретата не и е мястото.
                          Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Новото видео което заснехме
                            https://www.youtube.com/watch?v=niHSsTT0d_o

Пред дилема съм дали да не сложа тракторки или да сменя двигатела страшно работи ми се въртят в главата но не знам кое е най правилното..

Коментар

Пред витарата и патрола не е достатъчно висок ☺

Коментар

В спортния офроуд такива високи джипки нямат никакво предимство.И за хоби също е на кантар работата,но в крайна сметка джипката се прави според предпочитанията на собственика.
                                ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X