Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за проект Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за проект Витара

благодаря ви много ще се свали и ще се завари и газ до дупка цяло лято <3
    Витара не e просто кола,тя е една мечта !

Коментар

Имам един план за слагане на турбо на витарата който мисля лятото да се осъществи няма да се занимавам с мостове и др работи също така ще сменя варбурга отзад с други пружини защото много твърдо вози и не става за рали

Коментар

Слагай. Става.
        Само си направи труда преди това да почетеш повечко, че иначе на проба-грешка много бутала и гарнитури заминават
        какво ще ползуваш за комп?
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Здравей абсолютно нищо не знам за турбиниране на витара така че ще търся из форума теми ако може някой да ми прати ще съм благодарен... <3

Коментар

Единствения реален проблем на тоя мотор (ако се ползва на газ) е запалването при турбо конверсия...Най-добре май,май ако е с неговата си електроника да се ползва барем един хубав аванс процесор(от сорта на декомските) ,че имат корекция по карта...Другото е изпарител и сръчни ръце...тей де...И един колектор имаш да направиш и малко кюнци...На около 60мм изпускателната система прави спокойно ,но недей по-малка или по-голяма...Турбо ????Аз препоръчвам като подходящо по размер от волво 1.7 турбо ....има и водно охлаждане...Или всякакво турбо от автомобил с подобен обем(бензинов) и мощност в която се целиш...(Волвата са по ~120 коня та това прави турботата им идеални до към 150 коня с витаровия мотор).После!!!Задължително масло пълна синтетика!!!Това е най-важното и не позволявай на никой да ти мъти акъла!И подходящ вискозитет...МОТУЛ имат добри варианти...И не на последно място....Да не забравиш кулер
            Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Минчев - MaxBass Преглед на мнение
              Единствения реален проблем на тоя мотор (ако се ползва на газ) е запалването при турбо конверсия......
              Мда.

Не знам с кой точно мотор е Витарката, че си имат особености. Ако е 8 клапанова, дертовете като цяло са по-малко. 16 клапановата също се вентилира добре, обаче иска малко повече заигравка.
              Ако делкото ти е от ранните генрации - с 2 жици,.. направо си търси друго. Не е невъзможно и така да се подкара, но шансовете да прецакаш мотора нарастват неприятно.
              Споменатия от MаxBass аванс-процесор не ми е познат, но ако ще се мъчиш с оригиналния комп, е направо задължително да имаш нещо такова. Без значение дали си на газ или на бензин.
              За по-скромен буст (под 0.5), на бензин може да минеш само със смяна на регулатора на налягането. За повече - силно ти препоръчвам да си търсиш дург компютър. Мегата върши работа. Дори и единичка, макар че е леко по ръба.
              Ако ще караш на газ - задължително як изпарител (120kW и нагоре) и 8мм тръби до него.

За мен лично, оптималния буст е 0.5-0.7. Надолу няма смисъл, нагоре ще си търсиш трансмисията по пътя, а и стават задължителни едни други преработки по окачване и спирачки. Всъщнст, ако си с 8V, и без това ще трябва да сменяш спирачките, че оригиналните, с тия накладки като за велосипед, са си кекави и без турбо. Ако е испанка пък - съвсем.
              Съединителя във всички случаи става консуматив.

За останалото, колегата горе ти е написал някои неща.
              Задължително ревизия на маслена помпа и лагери! Силно препоръчително допълнителен уред за налягане на маслото, при това верен.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Аз бях тръгнал по този път преди 4-5г. Моята Витара беше 1.6 8кл. , тогава закупих турбо от СААБ 93 /2.3 и хубави големи дюзи,които ако не ме лъже паметта от VW Scirocco около 200-220куб. и взех и кулер (тесен и продълговат,който сметнахме,че ще е ОК за проекта) ,като тогавашната ми идея беше да я карам с МЕГА. Ако имаш кой,да те консултира,мога да ти измисля цена за тези части, но немога да ти гарантирам,че са правилните за този проект. Може би е добре да се допиташ до Волен или Соти и първо да събереш повече информация,какво те очаква и дали си готов на това. За съединителя е ясно,че ще му е тегаво,но аз на моята Витара сложих EXEDY усилен и 3г издевателствах над нея,все едно е на тъща ми ....така и не успях да го счупя!
                Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Така да избършем прахта от темата
                  Започва се
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150905_121405.jpg
Прегледи:1
Размер:63.7 КБ
ID:5679987

Така купих преден уазков мост с предни пружини от варбург и с амортисьори от уаз лонгони от паджеро и още някой дреболий...

Име:20150902_135734.jpg
Размер:135.5 КБ
ID:5679988
                  Моста беше изчистен до основа...

Име:20150908_190114.jpg
Размер:107.9 КБ
ID:5679989
                  Малко подигаме задницата и продължаваме напред може да дадете съвети някой ми казаха че с лонгоните от паджеро нямала да има никакъв разкрач а подложите който бяха отпред ги слагам отзад трябва да купя подложка на а-рамото(лястовицата) и на кардана фланец ако някой знае някой да ги продава по евтино да пише... отзад ще сложа амове от омега б седан който мисля че са 70см..

Коментар

Амовете са точно 70см. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150704_133728.jpg
Размер:63.5 КБ
ID:5679999
                    Но за пружини от варбург ще дойдат малко дълги.
                    ARO 243 D
                    TATA SAFARI 4x4
                    VITARA ДБ 16v
                    Всичкото с лебедки 😂

Коментар

• От: Помощ за проект Витара

Здравейте помогнете какви амове да сложа отпред защото си нямам напредстава

Коментар

Или оригиналните произволна марка*препоръчвам монро адвенчър.
                        Или по чуждите сайтове има разни за Витари с лифт ,но ако витарата е вдигната с подложки отпред(на пружините) не и трябват по-дълги защото те ходовете са същите...
                        Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

здравей аз търся за да сложа на руския мост отпред някой който да се държи да не скача

Коментар

Вече и аз с цял мост <3 още не е готов но остана съвсем малко работа спирачките и амортисьорите

Име:12067297_740119569450450_1635205118_n.jpg
Размер:103.7 КБ
ID:5685179

Име:12077018_740119586117115_2106231707_n.jpg
Размер:108.2 КБ
ID:5685180

Име:12071450_740119576117116_1111897939_n.jpg
Размер:66.4 КБ
ID:5685181

Име:12087639_739332509529156_644958943_n.jpg
Размер:42.9 КБ
ID:5685182

Коментар

Какви са тези амортесьори на последната снимка, ако може информация за тях?

Успех!
                              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

на кони са спортни от форд сиера 65-70см са разпънати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X