Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за проект Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за проект витара

Колега ще се учудиш колко много може да върви една витара пък била тя и с 1.6 моно мотора...всички са адски прави...Веднъж като опознаеш възможностите и границите на Витарата нещата добиват доста интересен облик...вдигната витара има никак не лоши ходове на окачването и преминаването през на пръв поглед препятствия носи несравнимо удоволствие...Е да ...няма да е като джип на два моста с носачи по 1 метър и амове по 80 см ,но ще се учудиш...Имах витара с 1.6 мотор и толкова съм я ръчкал ,а още се движи! сега имам друга с Опел мотор и мога да ти кажа ,че и да не беше нямаше да умра...вдигай я...Купи си прилични гуми...не регенерат! хубави,леки и подходящи за този джип...Има и лебедки за големите кални баири ако се наложи...Почни от тук....Другото ако има да става ще стане повярвай...
    Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Благодаря ви много задължен съм ви на всички.Всичко ще се махне и ще се изкърпи и ще и сложа една боя след това ще я по дигна само не ми казахте дали моята има боди лифт ако трябва ще направя още снимки ако не се вижда добре.След като я по дигна съм се насочил към шарка кайман или кугър.И след време една лебетка а забравих да кажа че имам пружини от ровер 400май тех ли да сложа или да взема варбург
      Последно редактирано от naner; 29-04-14, 23:18.
      Витара не e просто кола,тя е една мечта !

Коментар

Първоначално публикуван от naner Преглед на мнение
        ако трябва ще направя още снимки
        направи

Коментар

Нямаш боди лифт, но е изгнила доста и някой е творил по нея. Първо я изкърпи и подсили, че така ако я подкараш по хард ще ти изпадне купето. Кайманите и кугарите са много по тежки дори с размер 195 от 7.50 тракторка на Митас , за височина и проходимост изобщо нямат прилика. Ако искаш ми звънни днес към обяд да я погледна и мога да ти препоръчам майстор за изкърпване и повдигане едновременно.
          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

има бутонки с прилични размери е цени които тежат доста малко...31-ца бутонка на 16-ка джанта 205 широка(да не беше и 195 ще излъжа) е 17 кг...Мерена преди две седмици...и това регенерат! има и по-малки които ще са дори по-подходящи за нормална употреба...

Коментар

Най добре е като каза Иван Попов да изкърпи повдигне пък гумите са най-лесно Според мен Едни Силвърстони ще ще му свършат чудесна работа за да може да си кара и по пътя и с малък размер ще му излязат около 1000 лв. чисто нови.
              За Кугара незнам но Бутонката е само за кал изобщо не-става за асвалта.Ако неслага цял мост от пред Регенерата не е за предпочитане.

Коментар

ако не си се отказал да търсиш нещо готово пиши или звъни реших да се разделя с мойта витара
                Сузуки Витара 1.6 М.И. - R.I.P. 1995-2016
                Мъжът е като хладилна чанта, ако го напълниш с бира, може да го носиш на всякъде.

Коментар

Отново Аз .Така купихме нова витара без ръжди,повдигнахме я 5см отпред и варбург отзад.Сега мисията ни е да заварим задния диференциал и да и сложа 16ски тракторки mitas който ми излизат най евтино по конските сили ще си играе специалист ще ги повдигнем малко спортни филтри флашфане и др.Така интересувам се какво ви е мнението.така е за момент докато не продам едно колело за 1300лв и не сложа цял мост зависи де ако така ми върши работа няма да я правя ако почне да чупи много ще слагам Интересуваме отзад амовете са ми 60см ако сложа 70 проблем ли ще е ? Тракторките ще опират ли без да режа калниците ? Имаме една витарка с кобри и заден заварен добре излиза но не достатъчно а и аз съм фен на тракторката А й за да не троши толкова да смъкна ли дифа ? струва ли си има ли разлика и колко струват планките ?

П.С
                  Витарата по предназначение ни трябва само за гората.
                  Последно редактирано от naner; 29-10-14, 09:36. Причина: П.С

Коментар

Здравейте колеги. Относно мостове и т.н. моята Витарка е с 30х9.5х15 гуми с леко подобрено окачване крам я всекидневно и всяка събота и неделя ходя на лов с нея, до тук проблеми никви.
                    Нито съм затъвал нито нищо ( е хлъзна се и е подпрях на врата но не е фрапиращо).
                    До сега доста джипки пробвах и счупих но витарата си е корава, мотора е 1.6 8 клапана дълга база. Не се чуди слагай лифтовете по-хубави гуми и педала до долу. Тези дни ще я вкарвам за поурязване и подсилване и смятам да видя как ще стой с 31х 10,5.
                    Поздрави
                    ARO 243 D
                    TATA SAFARI 4x4
                    VITARA ДБ 16v
                    Всичкото с лебедки 😂

Коментар

Благодаря за отговора, искам да те попитам какви подобрения си направил по окачването ? защото знам че тракторки = счупен диф+много карета

Коментар

дълга витара 8 клапана? има ли такоззззззззз

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Минчев - MaxBass Преглед на мнение
                          дълга витара 8 клапана? има ли такоззззззззз
                          Рядко, но ги има, Попов нали писа че има познат дето продава такава,ти също писа в същата тема, аз съм по-склонен да смятам че са произвели няколко хиляди бройки преди да сложат 16в. двигател.

Коментар

Аз съм карал 8клапанова дълга испанка с бавните дифове и без ръжда Яката работа 10/100газ градско СТОКОВА!
                            Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
                            КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Имам тема тук но малко я поизоставих защото се отдадох на каране и чакам да влиза на козметика.
                              от зад сложих пружини от вартбург с амове от омега(пипнати малко ат мен), но каква не знам(разгънати са 70см.) вади добър ход. От пред подложки на пружини и амове, пробвах с махане на стабилизиращата щанга но е кофти по асфалта пък и на каретата им става шантаво.Но стана мако мека от зад.В момента съм с YOKOHAMA M/T 30x9,5x15,стоят добре и се държат прилично(с 205/75/15 все едно съм е сложил на клечки) Обмислям вариант за боди лифт с малко рязане тук там, но не знам къде мога да монтирам такъв (аз нямам условия), и монтаж на 31".

8клапана има ейа е пред вкъщи карам я всеки ден, навсякъде и съм доста доволен за сега.

Незнам колко е бавна (не можах да случа с жило за километраж) но с копаните държи на 100-110км/ч а с "летните" 205/75/15-130 върви но с това окачване много почва да захожда. Да разхода е около 10 градско но и в калта не е голяма разликата.
                              ARO 243 D
                              TATA SAFARI 4x4
                              VITARA ДБ 16v
                              Всичкото с лебедки 😂

Коментар

За скорост не говорех а просто е с дифове 5.125! Знам отлично как се държи дълга витара със скорости от над 120км/ч особенно с боди лифт 6.5см. не е оферта!
                                Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
                                КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X