Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за проект Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за проект витара

Нищо невъзможно няма ,но на БМВ-то всичко му е наопаки спрямо Витаровия мотор(за разлика от опеловия който заспива и струва 250-300лв и частите за него са поне два пъти по евтини) На БМВ-то изпускателя му е от другата страна,смукателя и той.С какъв картер е?Ако е с преден не става според мен...Трябва да е с кутията...А къде ще дойде скоростния лост?А раздатка?А захващането и?Много по-трудоемко е според мен за едни 30 коня разлика спрямо опела...Опела пък за няма 200лв се тунингова до към 130 и нещо кончета и скача до към 6500-7000 оборота...Разхода при всички положения става голям...Ама няма как...И с прост изпарител забравяш за високите обороти на който и да е мотор...Ще ти трябва и хубаво изпарителче (120-130лв) и така нататък...
    Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

И като теглиш чертата ето ти един баленов мотор 1,8/128 моня и си пееш, ама нищо, чупете си главата. То и аз имам 2,8 мотор на бмв, ама даже не го и поглеждам, що ли

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
        И като теглиш чертата ето ти един баленов мотор 1,8/128 моня и си пееш, ама нищо, чупете си главата. То и аз имам 2,8 мотор на бмв, ама даже не го и поглеждам, що ли
        2.8 и нормалното съжителство в витаров кош няма как да го бъде просто дълъг е 6-така мамка му...Дълъг...И разпределението на тежестите отива дори и да го набутаме...Витарата си е за 4 цилиндъра...А за баленовия мотор може би не е лош вариант..Аз така и не разбрах той болт-он ли е към кутията?Ако да си заслужава много!Голям е перипет с напасването на друг мотор...Хиляда работи се преправят...Хем малки ,но са много...

Коментар

Ммм да пък и към баленовия ако може да си намери една гранд витарова камбана да му вкара и големия съединителлл

Коментар

Първоначално публикуван от kivv1973 Преглед на мнение
            Ммм да пък и към баленовия ако може да си намери една гранд витарова камбана да му вкара и големия съединителлл
            С какъв диаметър на маховика е Баленото?Не става ли за 215мм диск?Трябва да става си мисля...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              За заварени дифове - питай Кольо, той ги троши най-добре
              Ей, като кажат, че сестра ти е курва... За сведение-когато карах със заварен диференциал(даже не беше и заварен, а с възможност за махане на блокировката)-не съм чупил нищо отзад. Имах скъсана полуоска, и строшени пиньон и корона, но те бяха след като сложих АРБ-то. Пак при блокиран диференциал де, което си е същото, ама не е заварен, та не си прав

Тези джанти не ги обръщай, ама въобще не си играй. Меки са, продай ги за 160лв, добави още 200-300лв и си вземи сериозни джанти с метален вентили и по-навътре, ако не ме послушаш, пак ще говорим, успех
              Трифоне, откакто съм взел витарата-все с такива джанти съм Изяла е доста бой, на втора рама е и трето купе, да не споменавам за другите авточасти дето са хвърчали по гори и трапове. И съм имал само едно поражение по джанта-миналата година на Загора трофи-джаснах се с много газ в едни остри камънаци.
              Но вече съм си тунинговал колелата-с вътрешни гуми са, и изобщо не ме е страх от огъната джанта. Та има си начини... Даже се замислям дали да не обърна моите джанти за Кърджали, на два акъла съм. Ще слагам и отзад мост от УАЗ, а те са си широки, та и без обърнати джанти съм си добре, ама заради пустите странични наклони...

опцията (за мен най-добрата)е смена само на мотора тоест след него всичко си е витарово
              Аз като слагах опелския мотор си мислех да оставя всичко назад витарското, да, така е най-добре, ама заради веригата в раздатката се отказах. След три разтеглени вериги не ми се занимаваше повече с тях, и реших да заложа на зъбчатките от ГАЗ 69. Не, че и тях не строших вече, ама какво да направя-на руснаците им е слаб материала...

Та колегата правилно се е ориентирал, само не знам мотора от БМВ колко е голям, и дали няма да се наложи да реже ламарината зад двигателя за да влезе.
              Двигателите на WV 1,9 са доста компактни-онзи ден мерих един с рулетката-от фланеца към който се хваща кутията до външния габарит на шайбите е 45 см. Доста къс, а в най-мощната модификация май надминаваха 130 коня. Не знам със сигурност, ама там някъде. Та според мен това е двигателя за витарите, ама е по-трудно куплирането му с камбаната, а и май не са много евтини...
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Минчев - MaxBass Преглед на мнение
                С какъв диаметър на маховика е Баленото?Не става ли за 215мм диск?Трябва да става си мисля...
                Е да де но баленовия е 215 а на 2.0 е 225 може да му се прасне и големия но старата витарова камбана не го побира

Коментар

Благодаря на всички за отговорите сега на последният офроуд май изкривих щтанга и когато взема пари се чудя мост или двигател но при мен нищо не е сигурно цяла година исках тракторки а накрая взех кугар...
                  Витара не e просто кола,тя е една мечта !

Коментар

Grand-камбаната към витаровата кутия ще иска ли преправяне? Пробвано ли е?
                    http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
                      Grand-камбаната към витаровата кутия ще иска ли преправяне? Пробвано ли е?
                      Все си мисля че на гранда се закачаше с две болчета в повече а и неиния съединител е хидравличен

Коментар

Ясно че е хидравличен,това не го намирам за недостатък,даже е в плюс,предвид скапаното жило.Няма смисъл според мен да се слага камбана от гранд за да се преправя за баленов мотор. След като ще се преправя поне да е за мотор с по-прилични показатели.

Коментар

След днешното разглеждане на двете камбани и един тел. разговор мммне не стават гранд витаровата камбана е по дълга и назад таратор тампон преправяне кардани пак филми

Коментар

Отново аз ! Какви са + совете и - сите на заварения заден диференциал ? Отново питам защото се чудя Витарата е с чисто нови гуми и се кара 80-90 % горско.Вие бихте ли си заварили ? и някой кара ли с такъв ?
                            Благодаря отново.
                            Витара не e просто кола,тя е една мечта !

Коментар

Завари предния и сложи ръчни хъбове.

Коментар

Основния плюс е по-лесното минаване през гаден терен. Дупки(дълбоки), бабуни, тежка кал, коловози, абе гаден...
                                Когато едното колело загуби сцепление-продължаваш да вървиш, докато...

Минусите-на първо място затруднено завиване, особено на хлъзгаво.
                                После натоварване на диференциал, и на полуоските. Имам няколко скъсани от блокаж и каране с паднало перде.
                                На всеки завой се получава затрудняване на двигятеля, оттам вдига и разхода. не е нещо голямо, но все пак.
                                На страничен наклон свлича задницата надолу и джипа е по диагонал на баира, и върви настрани.
                                При висока скорост има сериозна нестабилност, изобщо не става за каране с повече от 60-70 км/ч по изровен път.
                                Но пък как минава през препятствията...

Според мен щом се кара основно в гората и на трудни места(щото гора, гора, ама и там има 2 и 200)-заварявай смело, а ако не ти хареса-друг диференциал не струва милиони.
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X