Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Студен двигател-ниски обороти(витара)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Студен двигател-ниски обороти(витара)

Грешка, омотах се с 16V.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Dankov Преглед на мнение
      Колега къде е този винт за качеството на сместа,между другото ходих при майстора за който Трент спомена,човека каза че всичко било на ред и евентуално се съмнява за темп.датчик и набеди катализатора но не със сигурност.Аз изхвърлих катализатора и се разбрахме да отида утре пак да видя сутринта как ще запали и как ще се държи докато загрее.И общо взето проблема като цяло си стои може да има малка промяна сега като махнах катализатора иначе парите за елконче си вървят дежурните 30-40лв да има за цигари,а на другото майната му.
      Затова малко с половин уста пращам хора на разни майстори, но предполагам че Ицо ще се справи с проблема, нека да я поръчка малко

Коментар

Трифоне няма проблем поне този майстор уж ми настои ТПС-а,обясни че вътре имало някакъв ключ който при мен бил разцентрован ТПС-а,но го оправи.Иначе сега като подам газ първоначално дупка почти няма,но това е след като махнах катализатора и забелязах че оборотите не падат на 300 като е студен двигателя,но не отиват на 1400,стоят си на 1000-1100 което за мен е доволно.Иначе като е студен двигателя пак си претриса мотора,мирише си на неизгорял бензин през аспуха но не гасне и като затопли си отиват на 850 оборота и не претриса топъл.Така че към момента проблема ми е почти минимален просто като започна да подавам рязко газ на място се получава минимално глъхнене и после се форсира,но това е при всяко натискане на газта рязко до доло.

Коментар

Казах ти в началото на темата как можеш да си решиш проблема, ама не слушаш. Ето ти същата тема със същия проблем, качил съм и клипове http://www.offroad-bulgaria.com/show...ED%EB%E8%E2%E8
          Надявах се да откриеш проблема, но уви голяма е пирамида или трябва доста време и нерви, а и пари на вятъра.

Коментар

При мен проблема е на 95 процента изчистен,но аз си карам колата и си го знам ако дойде някой друг няма да забележи нищо.Единственото което може да се нарече проблем в момента е че когато е напълно студен,непален двигател 15 часа и повече е,че като запали вдига оборотите на 1100 падат на 600 веднага и се връщат на 1100 без да претриса и като загрее си отиват на 850.Иначе първоначален забив в газта вече няма,днес цял ден я разтривам тая витара няма проблем но като обяснение поне за мен си остава демонтажа на катализатора за първоначалния забив а за ниските обороти при първоначален старт го отдавам на разцентрован ТПС,който вече е редовен уж.Вчера елконаджията като настрои ТПС-а разлика във вървежа нямаше и продължаваше да забива при рязко подаване на газ единственото което не можах да пробвам бяха оборотите на студен не пален двигател.След като си тръгнах от елкона отидох да изхвърля катализатора,който подмених с резонантно гърне и майстора дори ми даде 10лв.понеже му оставих катализатора който на входа си имаше много нагар.След подмяната с резонантно гърне колата осезаемо се пооттули но остана минимална първоначална дупка в газта и отвратителна миризма от аспуха,но след много разтриване вчера и днес дупка в газта вече няма също няма и лоша миризма през аспуха,явно се е изчистил напълно.Относно оборотите при неработил студен двигател в момента са като запаля веднага отиват на 1100 падат на 600 за част от секундата и пак си отиват плавно на 1100 без да претриса мотора и като поработи малко отиват на 800-850 някъде и така си стоят.За сега проблема при мен го няма но да не казвам голяма приказка,ще си проличи до няколко дни дали го има или го няма.Благодаря на колегите за отзивчивостта и бързите съвети които дадоха.

Коментар

Интересно, какви са шансовете, като е била "запушена", ламбдата да е натрупала мизерия и сега да се е поизчистила?

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Интересно, какви са шансовете, като е била "запушена", ламбдата да е натрупала мизерия и сега да се е поизчистила?
                Голям, аз затова съм казал: газ до ламарината, пък ако ще да се чупи

Коментар

Същият проблем имам и аз със Витарката!
                  Забива на бензин ...дюзата сменях няколко пъти, всички клапани по 10-пъти и нестава и нестава от това кола!
                  До сега я карах на газ и преглъщах проблема, но сега искам да махна газта и да си я карам на бензин, но явно тази кола си е някаква драма и ми писна вече от тези простии. Ще и слагам карбуратор сигурно!(това е временно) иначе цялостната идея е да слагам 2.5 V6 ,но като гледам кви ядове имам с това просто моторче, все повече почвам да се отказвам!
                  Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

От къде си?

Коментар

София!Ако знаеш някой тук,който може да направи центровка на двигателя,ще ти бъда много благодарен,да ме свържеш с него!

Коментар

За София ще трябва да кажат колегите от там, все ще има някой.

Коментар

Значи смЕних всички датчици и каквото се сетите, та в крайна сметка колата имаше подобрение, но не голямо, след което се стигна до ИСТИНСКИЯ ПРОБЛЕМ-ДЕЛКОТО!
                          Оказа се,че брат ми е врътнал делкото когато сме сглобявали мотора!ЕФЕКТА-сега като е студена колата глъхне малко на бензин, а като загрее върви много добре на бензин, а на газ постоянно върви(с вратите напред).
                          Такаче за момента смятам, че съм си решил проблема!
                          Другата причина за лоша работа на бензин се оказа датчика, който е за смесите на горивото(20лв), защоте се оказа, че са ми дали друг по инерция,а G16A - са 3 мотора, с различки топлинни числа, като моя на студена кола подаваше информация,че двигателя е загрял на 60 градуса!

Коментар

не разбрах -кой е "датчика, който е за смесите на горивото"? Да не става въпрос за температурния датчик на компа?

Коментар

датчика е в три варянта(с различни стойности),които изглеждат по еднакъв начин!Този датчик подава инфо на дюзата,колко гориво да впръсква,според това каква е температурата да двигателя бачка на различно съпротивление!@!

Коментар

Колеги къде се намира този датчик за смесите на горивото,а относно делкото как може да се завърти или кое по точно защото аз скоро сменях О-пръстена на делкото но предварително белязах и няма проблем,как да се завърти след като при поставянето му дори един зъб напред или назад и няма палене защото технологичната елипса на делкото за предварение или съответно закъснение не може да компенсира един зъб назад или напред,или аз нещо не мога да разбера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X