Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Студен двигател-ниски обороти(витара)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Студен двигател-ниски обороти(витара)

Първоначално публикуван от иж-12 Преглед на мнение
    Почистих клапана ... и нищо не се промени. На ниски обороти клапана "щтрака" постоянно.
    Той така си щрака поначало. Ако обаче продължава да чатка на топъл двигател и без да е пуснато нищо (фарове, парно, чистачки, клима, отопление на стъкла, радио), може и да имаш дребен проблем, но то по-скоро няма връзка с ниските обороти на студен двигател.

пробва ли да отвиеш малко гайката на авт. смукач?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      Той така си щрака поначало. Ако обаче продължава да чатка на топъл двигател и без да е пуснато нищо (фарове, парно, чистачки, клима, отопление на стъкла, радио), може и да имаш дребен проблем, но то по-скоро няма връзка с ниските обороти на студен двигател.

пробва ли да отвиеш малко гайката на авт. смукач?
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA42900.jpg
Прегледи:1
Размер:154.4 КБ
ID:5245097Казах че като направя снимки ще пиша за да не стана объркване,снимката е на същият двигател като моя само този е с газово дано се вижда добре.Всичките детайли на снимката са почистени само ТПС-а не съм пипал и не желая да го пипам но някой преди мен го е пипал защото не е на белезите и освен проблема с ниските обороти на студено днес установих че като подам газ първо леко забива и тогава реагира.Сменени са кабели свещи дистр.капачка,палец,възд.филтър,и О-пръстена на делкото вчера смених

Коментар

Да, това са нещата. Просто байпаса ти е малко по-различен от моя и затова е станало объркването.
        Това със забиването, може да е просто сбъркана центровка на запалването или доста разместен ТПС.
        Другата вероятност е някое маркучле да не си е на мястото, но предполагам, че си ги оглеждал.
        Имаше някъде описана процедурата за центрене на ТПС-а, но ще ми трябва малко време да я открия. В руското сервизно ръководство го имаше (има го в началото на подфорум Сузуки), макар и малко по-сложно.
        Къде и как си проверявал центровката на запалването за последно?

Коментар

Центровката не е проверявана,просто до днес това забиване или го е нямало или е било минимално защото не ми е правило впечатление до момента,но ще я закарам да я проверят(центровката),относно маркучите на вакумите всичките съм ги проверил на ред са,а този клапан с буксата над авт.смукач има гнездо за ключ(вътрешен шестостен) на предната ми витара от там и вдигнах оборотите че бяха ниски(нагласих ги на топъл двигател)но в сегашният случай и да ги вдигна от там няма смисъл защото като е топъл двигателя са нормални около 850 оборота,а и този същият клапан е заводско белязан с жълта боя и все още не е пипан.

Коментар

ТПС-а е преместен само от едната страна от другата не е пипан и се чудих днес дали да не го върна където е бил(личи по белезите) но знам че трудно се оправя и предпочетох да не го пипам че не съм на ясно изобщо как се центрова.Гледах един елконаджия как центрова един ТПС на компютър и видях че само от стягането на двете болтчета веднага променя стойностите,за това не посмях да го разбутвам.

Коментар

Вчера всички регулировки по моното ги "въртях" (вкючително и ТПС-са) , и Витарата пак си работи както преди на студено.
              Бих помолил за следното: ако някой има Витара която на "студено" след запалване се държи "нормално", да премери ТОЧНОТО съпротивление м/у изводи "В" и "D" на ТПС-са (на изгасен двигател) , както е показано на стр. 90 от Руското описание . Благодаря предварително!
              Последно редактирано от иж-12; 18-01-11, 22:49. Причина: редакция
              Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=eUx8tp-3YoM тази сутрин направих диагностика през чека ето и клипче мисля че кода е 12 но не съм сигурен защото в началото премигва малко по различно(премигва два пъти интервал и пак две премигвания-код 22-позиция на сензор на газта-ТПС)
                Последно редактирано от Dankov; 19-01-11, 10:12.

Коментар

Когато повтаря кодовете, ги повтаря всички. Освен това няма как да ти даде хем 22 хем 12.

@Иж12: Не мога да помогна с точното съпротивление на ТПСа, моя умишлено е изместен (и още доста неща покрай него).
                  Ако си връткал опорния болт на газта, първо трябва да нагласиш неговата позиция, след това ТПСа. Ако си бъзикал и болта на вакуумната клапа ... си се вкарал в приключение Нищо невъзможно де, но си е играчка.

Коментар

Значи това на моето клипче е код 12 един вид няма проблем,а всъщност има.Колеги имам една молба понеже нямам нужне инструменти и не съм в час с финните настройки някой от вас ако има някакви добри впечатления от майстор във Варна моля да даде кординати.Става въпрос за майстор по ТПС-и,вакуми,клапи и т.н.ако може и реглаж на клапаните да направи още по добре.Благодаря предварително.

Коментар

" Нищо невъзможно де, но си е играчка. "

На моята Витарка също всички регулировки са въртяни някога , по маркировките с боя нищо не се разбираше. Верно е играчка , но се надявам да се справя с помощта на описанието.
                      П.П. За сега ще пазя леглото , че ме тръшна грипа.
                      Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Два лафа набързо, за самодиагностиката по принцип. Има две крайности - едната е компа да дава грешка само когато нещо се скапе тотално и Витарата е по-скоро някъде там. Другата крайност е да свети чек-а за щяло и нещяло - немците са фенове на тоя тип компютри. И, естествено, всякакви комбинации по средата.
                        По-важното е, че на това, което компа дава като грешка, далеч не винаги може да се вярва! Не и сляпо. хайде, моното на Витарника е съвсем простичко и няма кой знае какво за следене, съответно за повреждане, но изкара ли повече от една грешка, адски добра идея е, да се провери дали наистина даденото нещо е повредено или заради един от възлите дава грешка и другаде, без въпросната грешка реално да съществува. Виждал съм на 16V да дава прецакан дебитомер заради разместен ТПС, без на практика на дебитомера да му има нещо. Само пример.

Съответно, напълно е възможно, да има дребни разминавки с истината, които компа да не отчита като грешка. примерно, 2-3 показателя са по ръба, но всеки поотделно си е в някаква норма. Всичките заедно обаче правят проблем, който усещате, но компа си дава 12 и толкова. Обикновено са най-елементарните неща: сбъркан вакуум някъде, изместена центровка, леко мръднат ТПС, пипано по опорните винтове и т.н.
                        Лошо е, като станат повечко неща и се налага да се чоплят едно по едно. Не е страшно, просто иска време и ровене.

Коментар

Здравей колега
                          Знам за едни майстори които са добри в тази облас на мен са ми настройвали механична инжекция на две аудита 100 и съм доволен даже на сегашното ми трябва да ходя че и то нещо не ми харесва как работи .Та майсторите са в кв. Аспарухово на центъра в едната пресечка ж голям гараж ,но за сажаление нямам тяхни кординати .Мога да намина утре хем и аз да видя мойта кога да им я закарам и ще ти пусна техни кординати.
                          Suzuki Samurai 420i

Коментар

Има един човек Ицо инжекцията се казва, намира се в гаражите под 32блок на ТУ, където беше старата столова(всъщност още я има) не знам дали разбира на витари, но скоро си купи витарка с дясна дирекция и сигурно я е огледал, това е номерът му 0888744156, звънни му

Коментар

Нещо съм я пропуснал тая тема
                              Я дайте първо да се разберем кое е автоматичния смукач?
                              Каква е онази вакумна мембрана отзад на корпуса на инжектора, която повдига дроселовата клапа когато трябва? И от какво и как се командва?
                              Погледнете първо нея, когато палите на съвсем студен двигател, трябва да се отмества и да отваря леко дросела.

Коментар

А това е малко информация на Английски за настройките около инжектора и TPSа. Информацията е малко заплетена м-у отделните модели, но при внимателно четене и сверяване с нещата на място по двигателя, може да се стигне до истината.
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X