Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Студен двигател-ниски обороти(витара)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Студен двигател-ниски обороти(витара)

Адаш. автоматичния смукач си е точно отдолу, с водата. Вакуумната мембрана си действа и при топъл двигател. освен ако капитално не бъркам нещо.
    Файлчето е хитро - тия са най-истинските.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Благодаря на всички за отзивчивоста,ще видя какво ще правя,за сега и аз незнам,но най-вероятно ще обиколя малко по елкони,само се чудя от къде да започна.

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
        Има един човек Ицо инжекцията се казва, намира се в гаражите под 32блок на ТУ, където беше старата столова(всъщност още я има) не знам дали разбира на витари, но скоро си купи витарка с дясна дирекция и сигурно я е огледал, това е номерът му 0888744156, звънни му
        Тук съм ти написал, мятай се при него, не напразно му е такъв прякора

Коментар

Тези дни ще отида до Ицо да видим той какво ще каже.Направи ми впечатление че когато са ниски оборотите(студен двигател 300оборота) вместо да смуче въздух от дупката зад преден ляв фар духа от там навън,възможно ли е това,и като подам газ започва вече да си смуче от там.Може и аз да си въобразявам така.

Коментар

Днес ми дойде и друго в главата дали проблема не е в катализатора не е демонтиран.

Коментар

Съмнява ме. Ако катализатора е задънен, ще влияе във всички режими, а и двигателя ще е по-"спънат". Не съм съвсем сигурен де, но така мисля.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Съмнява ме. Ако катализатора е задънен, ще влияе във всички режими, а и двигателя ще е по-"спънат". Не съм съвсем сигурен де, но така мисля.
                И трудно ще палишможе и никак

Коментар

Аз имам проблем и при топъл мотор като подам рязко газ едва ли не първо заглъхва после се изфорсира,мислех че се дължи на центровка но не е така.Тази странната гайка под трите болтчета на авт.смукач успях да я развия с първо с 1 оборот,после с 2 ,но няма разлика пак падат в началото оборотите и замирисва на бензин през аспуха и създава илюзия като паднат че губи цилиндър но не губи защото съм си играл при работещ двигател да вадя кабелите и веднага се осеща.Просто като е студен мотора работи на 300оборота и мирише на бенз. и след 5 мин.се оправя но после при топъл мотор и рязко подаване на газ направо се дави(глъхне)все едно много въздух влиза,викам си да не филтъра на въздуха менте и да взима много въздух и сложих за проба един гумен пръстен с цел да намаля Ф-то на отвора на кутията под филтъра,ефекта беше нула,същата работа пак глъхне.

Коментар

Да речем че със смукача може и да се примириш, но това с глъхненето не ми харесва. Явно проблема ще се окаже комплексен и трябва да се проверят доста работи. От центровка на ТПСа та до центровка и проверка на запалването(аз бих го проверил). Но и Ламбда сондата може да подава грешна информация. Според мен това, че мирише на гориво (дори и при наличието на катализатор) означава преобогатена смес. Погледни и за тъмен пушек. Филтъра скоро сменян ли е? Я пробвай да видиш ще глъхне ли и без филтър.

Коментар

Адаша е прав. Погледни по мануалите на кое колко му е нормалната стойност или виж майстора на Трифон, ако нямаш с какво да мериш.
                      А филтъра няма как да пуска много въздух. По-скоро може да пуска недостатъчно (и тъкмо в тоя случай започва да мирише на суров бензин), но ако е чак толкова скапан, ще започне да ти свети чек-а за дебитомер. В никакъв случай не намаляй светлото сечение на въздуховода!

Коментар

Въздушният филтър е нов но дори и без него пак глъхне горивният също е нов центровката е добре,кабели свещи,капачка и палец също са нови.

Коментар

Карай нататък. Провери положението на ТПС-а първо. И дали няко не е бърникал опорния болт на рамото на газта, онова, дето жилото се закача за него. Провери по мануала, дали всичките вакууми си отиват по местата. И провери температурния датчик на компа (не за таблото!). Интересни са и показанията на ламбдата, но това по-нататък.
                          А като се замисля, най-вече огледай дали отнякъде не смуче неправилно въздух - примерно скапана гарнитура на смукателния колектор или пък на корпуса на дроселната клапа. Като нищо може и да е това.

Коментар

Опорният болт на газта не е пипан защото гледам че е заводско белязан с бяла боя и се вижда че не е пипан,а за въздух че може да дърпа от някоя гарнитура и аз се осъмних още преди няколко дни и пробвах при работещ мотор пръсках с един пулверизатор с вода навсякъде по моното колекторите но не прекъсна работата на двигателя съответно не дърпа въздух.

Коментар

Винта за качеството на сместа на празен ход? Мерил ли си какво показва ламбда сондата?
                              Не знам вече С писане нещо не мога да го налучкам.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                                Винта за качеството на сместа на празен ход? Мерил ли си какво показва ламбда сондата?
                                Не знам вече С писане нещо не мога да го налучкам.
                                Колега къде е този винт за качеството на сместа,между другото ходих при майстора за който Трент спомена,човека каза че всичко било на ред и евентуално се съмнява за темп.датчик и набеди катализатора но не със сигурност.Аз изхвърлих катализатора и се разбрахме да отида утре пак да видя сутринта как ще запали и как ще се държи докато загрее.И общо взето проблема като цяло си стои може да има малка промяна сега като махнах катализатора иначе парите за елконче си вървят дежурните 30-40лв да има за цигари,а на другото майната му.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X