Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тунинг на раздатка и скоростна кутия на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Тунинг на раздатка и скоростна кутия на Витара

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
    Кво ли правя аз във раздела на Витараджиите ...
    Бегай бърже, че апем...

Днес си взех зъбаците, и след малко слизам в гаража да ги слагам.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Значи колега чакаме отзиви и от теб
      Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
      Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Да дам отчет.

След като взех зъбчатките, свърших някоя друга работа из града, и по обяд слязох в гаража.
        Нямаше как да не наснимам новите части.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 001 (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:89.6 КБ
ID:5311360

По добре познатия вече начин свалих раздатката, и я сложих на операционната маса:

Име:Picture 007 (Medium).jpg
Размер:58.9 КБ
ID:5311361

Още малко развиване на болтове, и отвътре се показаха "червата" на раздатъчната кутия:

Име:Picture 008 (Medium).jpg
Размер:68.0 КБ
ID:5311362

Разглобих което е нужно, и установих, че на моята двойна зъбчатка има един отвор който го няма в новите части. Според мен е за допълнително влизане на масло при иглените лагери.
        Обадих се на Славин да попитам защо няма този отвор, и той каза,ч е в момента разглежда неговата старата зъбчатка, и няма никакъв отвор. Явно има разлика и в тези детайли при различните модификации на витарите. След като ме успокои, че иглените лагери много лесно се мажели, даже и само от едната си страна, досглобих всичко както си му е реда. Разбира се наложи се да остържа малко от вътрешната страна на корпуса заради по-големия диаметър на новата зъбчатка, но алуминия се работи лесно, и не ми беше проблем.
        Сега раздатката е готова за монтиране обратно, но искам да сваля и скоростната кутия и да погледна съединителя. Имам някакво удряне и вибрации от двигателя, и си мисля, че там е причината. Ще видим кога ще остане време. Иначе много ми се излиза да пробвам новите бавни, ама ще си наложа да действам системно и сигурно.

Ето снимка на отвора на оригиналната зъбчатка:

Име:Picture 009 (Medium).jpg
Размер:60.0 КБ
ID:5311363

Имам една стара,негодна за ползване, и тя си има същия отвор:

Име:Picture 010 (Medium).jpg
Размер:56.6 КБ
ID:5311364

Ами това е засега. Силно се надявам да има време, и да направя другите ремонти, и да пробвам какво се е получило.

Коментар

Наистина е интересно, защото и тази на Иван Попов, която я оборудвах тук също нямаше такъв отвор. Целия блок е в масло и едва ли ще остане на сухо. Може и конструкторите да са преценили, че не е нужен, за да не го слагат на някой модификации.
          Всичко пасна идеално нали?
          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
            Наистина е интересно, защото и тази на Иван Попов, която я оборудвах тук също нямаше такъв отвор. Целия блок е в масло и едва ли ще остане на сухо. Може и конструкторите да са преценили, че не е нужен, за да не го слагат на някой модификации.
            Всичко пасна идеално нали?
            Я си кажете и двамата коя година са ви машините, да видим там ли е скрито зайчето. Може да има и друга причина, не е лошо да го поразнищим малко.

За пасването-никога даже не съм се съмнявал, че всичко ще е перфектно.
            Естествено постъргах малко в корпуса за да може да влезе голямата зъбчатка, но това го очаквах-чел съм темата...

След сглобяването пробвах как се върти на трите режима-никакви проблеми, ама нали казах-не съм се съмнявал в успеха.

Благодаря ти Славине!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Я си кажете и двамата коя година са ви машините, да видим там ли е скрито зайчето. Може да има и друга причина, не е лошо да го поразнищим малко.
              Моята е 95-6 година, но не съм и отварял още раздатката. Иван Попов да каже, че и на двете, които съм слагал бяха негови. Дори тази която е за мен е готова от месеци, но все не остава време да я сменя с щатната.
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

сменихме частите , направихме сериозни тестове и всичко е ок много сме доволни !!! най-после 1.6 тръгна на 2
                NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
                Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор

Коментар

Ей големи сте бързаци май ви човърка отвътре да видите как ще е с новите зъбаци

Коментар

Сърце Не се трае !!! вече витарката върти тракторки да не повярваш

Коментар

Коле, това с отвора, наистина може да е от годината, моята беше японка, 91ви набор и тоя отвор си го имаше, това със сигурност. Не би трябвало липсата му да е проблем обаче, поне така си мисля.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от TsOnIsLaV Преглед на мнение
                        сменихме частите , направихме сериозни тестове и всичко е ок много сме доволни !!! най-после 1.6 тръгна на 2
                        Браво... наистина сте сръчни!Не е ли време, вече за видеоклипове, с тестове и сравнения между еднакви Витари,с обикновена и с тунингована раздатка на един и същи терен....
                        SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Докато не се качиш и да покараш две различни разлика няма да усетиш така от клипчето нищо няма да се разбере

Коментар

Първоначално публикуван от Близнаците Преглед на мнение
                            Докато не се качиш и да покараш две различни разлика няма да усетиш така от клипчето нищо няма да се разбере
                            Точно това е истината.
                            Ма на всички ни се гледат клипчета...

Бе я кажете да знаете някъде да се продава сравнително здраво купе за витара?

Коментар

Ако направа клип само на 1-ва с тунинг раздатка ще видите разликата, се пак без тунинга тракторките с 1.6 не помръдваха а сега се развъртат на 2-ра бавна.ще ви кажа до Плевен има едно село Радишево там има едни големи улей + бабуни (има замисъл догодина там да правим състезание) и баирите НЕ са много големи около 30 метра 70-80градуса .Баирчета ги качва на 2-ра със 1 метър засилка и вече на билото поумира ,но малко.Другия тест беше от място пак по същия баир на 2-ра и на половината направо спира, включвам първа както е на половината баир и отлита ,че чак може да включиш 2-ра. Като терена е кален + трева и роса (мокър) И ПАК ТОВА НЕ ПРОМЕНЯ ЖЕЛАНИЕТО ЗА ПО ГОЛЯМ ДВИГАТЕЛ !!!
                              бат-здравко: Успех на всички колеги ,който са се заели с тази процедура ,заслужава си всичкия положен труд ,пари,пот и желание!!!! Няма да съжалявате !!! имаше доста спънки по слагането ,но с малко нерви и чукче се справихме. (големи благодарности на колегата ИЦО )

Коментар

Утре ако ходим на разходка обещавам за подробни клипове ,но само на витарата на Здравко ,защото няма друга за сравнение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X