Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тунинг на раздатка и скоростна кутия на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Тунинг на раздатка и скоростна кутия на Витара

Качихме и пробвахме немога да дам впечатление понеже не я карах много но от това което усетих е че много по бъзро и добре набира в неделя ще има тестове
    Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
    Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Много съм доволен от новите колела днес имаше тестове и се предсави отлично.Вече на места на които съм карал на първа и не и стигат за малко обороти на втора скорост сега без проблеми карам на втора чудесно е.За мен оптималния вариант е предавателно число 2.89:1 или 3:1 и гуми 33 инча 9x16 тракторни са достатъчни.Но за сега ще се задоволим само с това Мерси Славине

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
        Коле, пак ли предно стъкло ? Аз си взех нови калници , че мойте са нагризани от мишки около веждите и не ми се занимава да ги кърпя , ако ти вършат работа са твои срещу една бира на следващия събор, не са удряни . Само трябва да изчакаш да ги сменя .
        Хе, хе, стъклото не съм го сменял още от Емине-Ком. Щото нали ще сменям купето, и ако новото има стъкло-да не се набутвам да купувам сега ново. Не, че ще ми е излишно де... Ма парите не ги копая от земята, та така...

Калниците-имам вече три броя, подарък от Трифон(trent), за което съм му благодарен, и ще почерпя при удобен случай.
        Но ти не ги хвърляй старите, ако не на мен-може на някой друг да са му от полза. А ако не се намери някой мераклия за поизгризани от мишките калници-ще намеря начин да ги взема.
        Ама бирата да е от половин литър нали, не от 2 литра
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Хубавия мохабет е по-важен от количеството бира
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ма ти си бил лесен бе...
            Аз съм несравним в разтягането на локуми...

Коментар

Първоначално публикуван от Близнаците Преглед на мнение
              За мен оптималния вариант е предавателно число 2.89:1 или 3:1 и гуми 33 инча 9x16 тракторни са достатъчни.Но за сега ще се задоволим само с това Мерси Славине
              За такива предавателни числа ще трябва да се преправя и входящото колело, а за него ще трябват специални инструменти и инвестицията ще е голяма. Най ме е яд, че аз още не ми е остатнало време да сменя раздатката и да ги пробвам.
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Спокойно ще дойде и този момент сега вече на повечето места спокойно може да се тръгва от втора

Коментар

Първоначално публикуван от Близнаците Преглед на мнение
                  ... спокойно може да се тръгва от втора
                  Това че, втора бавна става по-бавна е основният плюс на новата раздатка
                  Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от Niki 76 Преглед на мнение
                    Това че, втора бавна става по-бавна е основният плюс на новата раздатка
                    Тя и пета бавна става по-бавна . С ръчните скорости работата е ясна. Най-хубавото е , че дори и с малкия мотор гими 31" и 33" се въртят без проблем. Утре ще пробваме как ще се отрази на автоматика с 35"-ците и ще споделя. Днес пробвах на бавните колко вдига и с колко се движи на всяка скорост с 3х. оборота за да имам база за сравнение. Направи ми впечатление , че не включва четвърта на бавните . Пробвах и на Гранд Витарата и тя не включва и мисля , че е така нарочно , но имам идея как да я включа ако ми стане много ниска мах. скорост на бавните.
                    0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                      Направи ми впечатление , че не включва четвърта на бавните . Пробвах и на Гранд Витарата и тя не включва и мисля , че е така нарочно , но имам идея как да я включа ако ми стане много ниска мах. скорост на бавните.
                      Чакай сега, как така не се включва? Това заради новите бавни, или защо?
                      Според мен скоростната кутия изобщо не и пука към какво предава въртящия момент, кое би и повлияло за да не включва коя да е скорост?
                      Или аз нещо не съм разбрал(щот съм прозд), или ти не си го обяснил както трябва.

Коментар

А разбра ли че става въпрос за авт.кутия?
                        0887/400121 Антон Донев

Коментар

Тя и пета бавна става по-бавна ...
                          Нали виждаш, че всички се хвалят с втора бавна а не с пета бавна...
                          Оказа се, че има трети вид раздатка.
                          Аз взех от The Bear един к-т правен по раздатката на Качето, но се оказа, че трябва да се направи и една втулка към
                          блока зъбни колела широка 7 мм
                          Последно редактирано от Niki 76; 27-10-11, 06:52.
                          Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                            А разбра ли че става въпрос за авт.кутия?
                            Сега пак прочетох, без да съм пил нищо, ама пак не разбрах за коя кутия става въпрос. Ма за автомат ще да е-там са възможни всякакви фокуси, докато с ръчната няма "не искам"...
                            Е, има и такива случаи де, ама сегашния случай не е такъв.

Коментар

Тя и пета бавна става по-бавна . С ръчните скорости работата е ясна. Най-хубавото е , че дори и с малкия мотор гими 31" и 33" се въртят без проблем. Утре ще пробваме как ще се отрази на автоматика с 35"-ците и ще споделя. Днес пробвах на бавните колко вдига и с колко се движи на всяка скорост с 3х. оборота за да имам база за сравнение. Направи ми впечатление , че не включва четвърта на бавните . Пробвах и на Гранд Витарата и тя не включва и мисля , че е така нарочно , но имам идея как да я включа ако ми стане много ниска мах. скорост на бавните.
                              Предположенията ми :
                              1.Четвърта тая кола знаеш че няма .Глупавия Overdrive ,трябва да се включи по някакъв начин на бавните.Щом караш на бавни икономия няма . Нормално да не го включва .Аз на Overdrive бих му прекъснал връзката през която разбира дали е на H / L .

2.Може да няма никаква връзка Overdrive с превключването между H/L .Тук моята теория че му идват високи оборотите на 3-та и немож да се включи (трябва да се играе леко с газта)

3.Сещам се за вариант OD-то да се включва принудително ама става малко тъпо - 3 автоматични 1 ръчна .
                              Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
                                Предположенията ми :
                                1.Четвърта тая кола знаеш че няма .Глупавия Overdrive ,трябва да се включи по някакъв начин на бавните.Щом караш на бавни икономия няма . Нормално да не го включва .Аз на Overdrive бих му прекъснал връзката през която разбира дали е на H / L .

2.Може да няма никаква връзка Overdrive с превключването между H/L .Тук моята теория че му идват високи оборотите на 3-та и немож да се включи (трябва да се играе леко с газта)

3.Сещам се за вариант OD-то да се включва принудително ама става малко тъпо - 3 автоматични 1 ръчна .
                                1. Твоята със сигурност няма , но моята е четиристепенна. Има логика на бавните да не я включва и за това пробвах и на Гранд Витарата за да съм сигурен , че грешката е вярна. Досега на бавни карах само в гората и не ми беше направило впечатление. Направено е не за икономия на бавните , а за сигурност. На бързи 4-та и ОД-то се изкл. от лоста с един допълнителен бутон и на таблото светва жълта лампа. 2. Има връзка и тя е за сигурност , както казах и взима инфо от втория датчик на раздатката , който на старата Витара светваше лампа за бавните. Все едно съм го изкл. от лоста , но не свети лампа на таблото . Е вече имам и на бавните четвърта ! 3. То така си се включва т.е. изключва от бутона на лоста. П.С. И сега по същество: С бавната раздатка скоростите ми "слезнаха" с една надолу . С колкото се движеше при 3 х. оборота на първа сега се движи на втора. Ще има тестове в събота.
                                0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X