Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нямам мощност на Витарата или искам прекалено много?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нямам мощност на Витарата или искам прекалено много?

Това за 195/65/15....сериозно ли?

Коментар

Първоначално публикуван от lud ribar Преглед на мнение
      Това за 195/65/15....сериозно ли?
      Привет!
      Сериозно приятелю...тогава ме наспипаха ченгетата и си видях скороста на радара...пък на Витиня няма къде да бягаш...дадох им сто алтъна да се отърва...
      Въопще не съм правил сметки нито на гуми нито на скорост...аз си знам, че карам Витара дето върви...другите да се оправят...
      Успех...
      Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
      .................................................................................................
      Е. Абу

Коментар

Първоначално публикуван от hun_ter Преглед на мнение
        Привет!
        Сериозно приятелю...тогава ме наспипаха ченгетата и си видях скороста на радара...пък на Витиня няма къде да бягаш...дадох им сто алтъна да се отърва...
        Въопще не съм правил сметки нито на гуми нито на скорост...аз си знам, че карам Витара дето върви...другите да се оправят...
        Успех...
        Имам на предвид размера на гумите,малки ми се струват.....
        Иначе за скоростта ти вярвам,аз спокойно си ги вдигам толкова.....е с друга джибка де

Коментар

Имам на предвид размера на гумите,малки ми се струват.....
          Иначе за скоростта ти вярвам,аз спокойно си ги вдигам толкова.....е с друга джибка де
          Привет!
          Старият модел Витара до 1995-1996г е оригинално с този размер гуми...това по спомени...не съм сигурен...
          В интерес на истината отдавна не бях карал бързо ама това лято на магистралата от Варна до Шумен бая я гоних...ей тъй на да и се накефя...щото си знаех, че ще се наложи да я продавам...
          Успех...
          Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
          .................................................................................................
          Е. Абу

Коментар

Привет!
            Старият модел Витара до 1995-1996г е оригинално с този размер гуми...това по спомени...не съм сигурен...
            В интерес на истината отдавна не бях карал бързо ама това лято на магистралата от Варна до Шумен бая я гоних...ей тъй на да и се накефя...щото си знаех, че ще се наложи да я продавам...
            Размера е 195/80/15.

Коментар

Размера е 195/80/15.
              Привет!
              За това казах по спомени...
              Моите дето ги сложих след като я взех Витарата ги взех от Добричка автокъща и джантите май бяха обръщани, а гумите на тези джанти бяха 195/65/15...самоче малките джанти ги сложих след като си взех фланци от Явор от Бургас...
              След това и сложих 16 цоловите джанти...миналата година пробвах да сложа на Доктор Борко от Добрич неговите джанти които са 15 цола и с ЕТ-20 и се оказа, че трябва да пиля супорта на спирачния апарат малко...за това си останах с 16 ките...петнайските отдавна заминаха за Румъния...
              Стига с тея гуми и джанти, че оспамихме темата на човека ако искаш отвори отделна тема в раздел Сузуки и там да дискутираме какво и как...с джантите на Сузукитата...пък и мисля, че има хора дето знаят по тази тема повече от мен и така и двамата ще научим нещо интересно...
              Последно редактирано от hun_ter; 02-09-10, 23:22.
              Е. Абу

Коментар

Привет!
                Въобще не съм си правил сметката просто казвам неща които са си истина, а на Витиня ме хванаха като ходих до София не като се връщах...гледам и ти си с матор J 20 А само, че твоя матор е 128 коня, а раната версия е 132 коня...разлика в килограмите м/у мен и теб са около 300 кила барем...
                Пък за гумите може и да си прав, но е хубаво да прочетеш и линка който е даден от Трент и там се споменават някакви цифри...
                Между другото сега се сетих да проверя, че оригиналният размер гуми за моята модификация е 215/65/16...
                Значи и твоите сметки са грешни...пък за лифта на Иван Попов повярвайми приятелю поведението на жипката става в пъти по добро...
                Тефчо за това ви казах да питате Иван Попов той по едно време имаше такава с двигател 1,8 литра при него...
                Успех...
                Питайте няма лошо ,ама много е за писане ! Да имах 1.8 монтиран на къса Витара - причината точно липса на мощност. Късата беше 1.6 моно ,кабриолет и автоматик . С нея карах на първото Шуменско състезание 2000 г. Има снимки в раздела. След това ми влязоха бръмбарите в главата за повече кончета. В Миркат в двора имаше две тотално смачкани джипки. Едната беше Гранд 2.5 V6 ,а другата 1.8 сайдкик спорт дълга база / правят ги за САЩ и Канада /. Та сещате се вече коя от двете взех. Решението беше доста трудно за мен и чуденето продължи седмица . Колата беше на 70 000 км с ръчка и така беше отъркаляна , че нямаше нито едно здраво стъкло . На хората им нямаше нищо . Така се почна ! За да предприемете смяна на мотора с по-голям според мен трябва да се имат две основни неща в придвид : Първо трябва ти цял донор с работещ мотор и да ти бъде в двора ,а не да ходиш до моргата сто пъти и накрая да се окаже липса на някоя дребна част без която не може да запали !
                И второто по-съществено ,което го разбираш в близко бъдеще е че, знаеш всички тел. на морги в Бг. в които продават Витари на части и дори знаеш колко струват дифове ,скорости ,раздатки ,карета ,полуоски и всичко останало по-ходовата част ,а оригиналния съединител ти става консуматив !
                Ако второто условие не те притеснява и имаш средства и време то ти трябва само донор ,но задължително да бъде джипка защото от лека кола има доста разлики ,като картер на мотора и цедка за маслена помпа ,съединител и не на последно място таблото на леката кола е различно .
                Надявам се да съм ви бил полезен .
                П.С. За 1.8 мотора мога да кажа само суперлативи . Няма по-дуракоустойчиво животно от него .
                0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Привет!
                  Ванко благодаря ти приятелю...
                  Е всички научихме нещо интересно и полезно...няма лошо...имам един приятел тук във форума та в подписа му има такъв цитат...един грам опит срува повече от сто кила приказки...за това ви казах да питате...
                  Успех...
                  Е. Абу

Коментар

...за това ви казах да питате...
                    Питаме от доста време, ето, че се намери кой да каже нещо сериозно.

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                    Питайте няма лошо ,ама много е за писане ! Да имах 1.8 монтиран на къса Витара - причината точно липса на мощност. Късата беше 1.6 моно ,кабриолет и автоматик . С нея карах на първото Шуменско състезание 2000 г. Има снимки в раздела. След това ми влязоха бръмбарите в главата за повече кончета. В Миркат в двора имаше две тотално смачкани джипки. Едната беше Гранд 2.5 V6 ,а другата 1.8 сайдкик спорт дълга база / правят ги за САЩ и Канада /. Та сещате се вече коя от двете взех. Решението беше доста трудно за мен и чуденето продължи седмица . Колата беше на 70 000 км с ръчка и така беше отъркаляна , че нямаше нито едно здраво стъкло . На хората им нямаше нищо . Така се почна ! За да предприемете смяна на мотора с по-голям според мен трябва да се имат две основни неща в придвид : Първо трябва ти цял донор с работещ мотор и да ти бъде в двора ,а не да ходиш до моргата сто пъти и накрая да се окаже липса на някоя дребна част без която не може да запали !
                    И второто по-съществено ,което го разбираш в близко бъдеще е че, знаеш всички тел. на морги в Бг. в които продават Витари на части и дори знаеш колко струват дифове ,скорости ,раздатки ,карета ,полуоски и всичко останало по-ходовата част ,а оригиналния съединител ти става консуматив !
                    Ако второто условие не те притеснява и имаш средства и време то ти трябва само донор ,но задължително да бъде джипка защото от лека кола има доста разлики ,като картер на мотора и цедка за маслена помпа ,съединител и не на последно място таблото на леката кола е различно .
                    Надявам се да съм ви бил полезен .
                    П.С. За 1.8 мотора мога да кажа само суперлативи . Няма по-дуракоустойчиво животно от него .
                    Хм, малко ме стряскаш с това за раздатки и дифове... ако може едно доуточнение: трошат се когато жипката се кара по състезания (или като за състезание) или просто си се трошат, независимо как караш? Може и да звучи тъпо въпроса, но за мен е важно.
                    По принцип карам внимателно (до колкото и където е възможно) и горе-долу "чувам" колата. Но ако на всяко подаване на газ ще се чудя дали няма някоя полуоска да хване гората ... лошо.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

• От: Нямам мощност на Витарата или искам прекалено много?

Зависи от карането предните карета на витарата издържат доста по зверско каране отколкото са направени
                      Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                      Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Здравейте Колеги, не съм искал да засегна никого,извинявам се ако е станало така. hun_ter, сметките за гумите съм ги правил с калкулатор за гуми и мисля че са верни.Не вярвам на тези скорости(215-220км/h),поради това че,моята Гранд Витара е със почти същия двигател и гуми-235/60/16 и неможе да вдигне повече от 160км/h , ама по РАВНО. По нанадолно сигурно може и повече...,но няма да бъде реално ! ПП. И....внимавайте с тези високи скорости,все пак е Джип,не лека кола..
                        SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Напротив, това е лек автомобил с висока проходимост, дефакто 4х4 и по-голям клиренс, така че карайте, колкото можете

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                            Напротив, това е лек автомобил с висока проходимост, дефакто 4х4 и по-голям клиренс, така че карайте, колкото можете
                            Не подвеждайте хората....на тези "леки автомобили с повишена проходимост", скорост над 100км/h,им е противопоказна.... ПП. Къде ми се скриха емотиконите...
                            SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Точно така много точно казано.Ако всичко по предницата е изрядно до болче може и да кара с толко но много трудно ще ги поддържа
                              Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                              Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

За поддържане - поддържа и още как. Моята витарка - 1.6 16 вентила, дълга база, като си я карах миналата година от Англия насам пълна до горе с какво ли не вървеше със 120-130-140 и то през почти целия път, като махнем ферито , края на Унгария и Румъния. При това не съм я настъпвал много. С "новия" двигател обаче нещо не ми харесва толкова, но това не е от двигателя, а от центровката май. Друг фактор е и скапания бензин в България.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X