Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нямам мощност на Витарата или искам прекалено много?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нямам мощност на Витарата или искам прекалено много?

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
    Като взехме да си говорим за мощност,гуми и дифове,да попитам...Някой слагал ли е дифове от 1,6-8v-моно/карбуратор на 1,6-16v?И има ли ефект спрямо мощноста на автомобила.Дали предавателните числа,ще компенсират разликата от по-големите гуми?
    На Антон (antiroad ) е с такива дифове 5,125:1
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Ами те в крайна сметка май всички са такива,с изключение на дизелите и автоматиците,т.е. 8 и 16 клапанови,къси и дълги бази Витари са с такива дифове!Дифовете мощността няма как да я компенсират,но въртящият момент да-на равното няма да е бегачка/в смисъл да развива масимални скорости/,но на баира няма да издъхва толкова!
      Последно редактирано от antiroad; 29-08-10, 11:38.
      0887/400121 Антон Донев

Коментар

А има ли разлика в предавателните числа на скоростните кутии?Защото ако няма остава дифовете да са с различни предавателн числа.Сравнявам обороти/километри на 8кл,16дълга и 24 дълга.На моята със стандартни гуми при 100км/ч е с 3000об.При 8кл са повече,а при 24кл. са по-малко.Това са наблюдения от няколко дни...
        Поздрави!
        Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Разликите в предавателните числа на оборотомера и скоростомера, ако има такива -отчете ли ги? и щом 16в е с по-голям феродов диск най-вероятно има разлика и в раздатъчната кутия

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
            Пак се вкара във филми, вие в Шумен нямате ли си друга работа, ако искаш да си направиш инжекционна започни с датчици и ламбда-сонда, те бъркат компа, това с наляганията ти е последна грижа, а за гаражните можеш, руснаците са написали как, ако не се справиш, пиши да ти пратя едни документи, отделно смени всички важни ел. възли и ги опръскай хубаво с някой технически спрей, но повече няма да стане по-мощна отколкото е, ще подобриш динамиката и ако гониш добра работа на двигателят зареждай 98, той е колкото 95, ама в чужбина
            Трофоне, пълната дигностика съм я направил на т.н. ЕЛКОН. Всичко - токове, кабели, свещи, дебитомер, делко-центровка + като я взех смених капачка и палец, компресия, ламбда и т.н.
            Редовно пръскам със WD40 всички букси които се виждат в двиг отсег, особенно когато решим да се каляме, че такъв лош спомен имам от състезанието в Глоджево че се изложих като първия .......да не казвам какъв.
            Резервоара ми е пълен с 95 но като го изразходя ще пробвам с по-висок октан.
            Само не разбрах от поста ти за горивото - от Лукойл ли зареждаш/препоръчваш?
            Последно редактирано от gen4; 30-08-10, 08:13. Причина: правопис
            TG

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение

За мощност: както казват колегите по-горе: кабелите да се напръскат със спрей, добро гориво (само че Трифоне бензин 98 идва малко силничко май) , почистване на въздушен филтър, ако имате катализатор - дали и той не е запушен има доста фактори, които влияят на играчките ни. Относно горивото някой беше ми предложил да сипя бенз с октан 100 но веднагически му отказах, защото крака ми е малко тежък и не исках да сменям клапани.

Поздрави от слънчева Варна!
              Въздушния филтър го смених след едно удавяне в локвата на "Кольо" - така й викаме по нашия край
              Този който ми предложиха - Японски(не се сещам марката) не дойде и ми продадоха корейски за 18-19 лева.
              Проблема е че по същото време с Кольо уплътнихме и шнорхела(на аватара ми вижда какъв) като силиконирахме всички гумени съединения и затворихме отвора в долната утаителна част на филтърното тяло, т.к. това бе една от причините да глътна вода.
              От тогава ми се струва че взе да се задушава, въпреки че и преди не съм можел определени баири(доста стръмни) да ги качвам на бързите.
              Преди седмица обаче реших да сменя отново въздушния филтър. По стария имаше малко остатъци от калчица. Новия е Filtron. Тествах с ускорението на 5-та и същата работа. Сега съм решил да махна филтъра изцяло и да пробвам - на асфалт.

Катализатор нямам - още Ванката се беше погрижил за този въпрос. На негово място има резонансно гърне.
              Последно редактирано от gen4; 30-08-10, 08:47. Причина: правопис
              TG

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                Абе колеги нали за витара говорим,кви са тез мераци за високи скорости.Аз пък до сега си мислех че силната и страна е извън пътя.......или пък греша........
                п.п. М-у другото точно вида на тази витара ме подтикна към оффроада
                Колега Джаксан, скоростта/ускорението на 5-та го давам за пример за липса или наличие на мощност.
                Аз също не съм фен на високите скорости с Витарата ми. За тях имам други коли. Витарата на асфалт я карам с 3000 оборота около 100км/ч. Така е икономична, сравнително стабилна и може да спре при опасност.
                За П.П.-то Радвам се че карам точно този джип
                Последно редактирано от gen4; 30-08-10, 08:48. Причина: грешка
                TG

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                  Така,че колега Генч или по-як мотор,или смяна на дифове,или промяна на зъбни колела в раздатката,ако искаш да не ти се задъхва на сериозните баири!
                  А за асвалта си вземи друга бегачка,успех!
                  Това ще го взема в предвид като съвет ако реша да бутна нещо - за диф и раздатка.
                  За мотора не съм решил още точно какво да направя но вариантите ми за момента са три ако реша да остана с тази Витара:
                  1. Софтуерен чип тунинг, но очаквам приятеля ми който се занимава с това да ми потвърди дали ще може.
                  2. Турбо
                  3. Нов мотор - по мощен

Подредил съм ги приоритетно
                  Последно редактирано от gen4; 30-08-10, 08:51. Причина: правопис и добавка
                  TG

Коментар

Не мога да преопоръчам бензиностанции в Бг, според мен навсякъде е еднакъв, говорим за големите вериги, въпроса е коя колко ти отстъпва, аз ползвам карта за Лукойл и затова зареждам там, но съм слагал 100октана В-пауър на Шел и знам каква е разликата, в разход и в динамика, относно приоритетите ти:
                    1. Софтуера няма да ти помогне, от 5-10коня, само след ДИНОтест може да разбереш, но аз не бих се навил
                    2. Относно турбото, да вземем за пример тези във форума-няма отговор колко удържа двигателят турбиниран, това според мен трябва да сеправи от доста запознат с това човек, във варна и Русе познавам такива, цената няма да е под 1500лева
                    2. За тези пари като теглиш чертата можеш да си вземеш 2,5 от паджеро ако искаш да си го намърдаш в коша и да литнеш, аз така бих направил, там разликата в конете вче е в пъти, не с проценти.

Решението си е твое, ако искаш питай Иван Попов, той дойде с 2,5 на витара на морската сбирка, чуй и неговото мнение(става дума за оригинален мотор от новата Гранд Витара)

Коментар

Не забравяйте обаче,че по-якият мотор иска и по-яки съединител,ск.кутия,раздатка и т.н./Тойотаджии ще кажат пак къде е смисъла/. При дифовете най -бавният е 5,125:1 щатен,има по-бавни тунингови,ама са едни цифри...и не забравяйте ,че се сменят и двата
                      За мен оптималният вариант е да се сменят зъбни колела в раздатката и следващият ми тунинг ще е сигурно това,макар,че не съм отварял раздатка.Оптимален имам предвид и да върши работа,и да не е скъп.
                      Знам ,че на Самурай и Джимни е правено и описано,ако някой е правил на Витара -да пише.Естесвено уточнявам,че не говорим за бегачка,а за катерачка
                      0887/400121 Антон Донев

Коментар

И аз бих те посъветвал да не си даваш парите за чип,относно турбото съм леко скептичен,третата ти точка по приоритет е най удачна според мен. Мн. по-малко са неизвестните,а и щом караш в гората,трябва ти надеждност. Аз лично не бих се впуснал в приключения с неясен край относно турбинирането на атмосферен двигател. Каквото и да предприемеш,ще е интересно за всички ни,така че опиши процеса в темата. Успех.
                        http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Турбо на 16v Витара не е разумно поради честите дефекти в главата .
                          Последно редактирано от Ясен; 30-08-10, 18:25. Причина: 4=ч
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от gen4 Преглед на мнение
                            Колега Джаксан, скоростта/ускорението на 5-та го давам за пример за липса или наличие на мощност.
                            Аз също не съм фен на високите скорости с Витарата ми. За тях имам други коли. Витарата на асфалт я карам с 3000 оборота около 100км/ч. Така е икономична, сравнително стабилна и може да спре при опасност.
                            За П.П.-то Радвам се че карам точно този джип
                            Здравей,нямах предвид точно тебе.Ама тука взеха да вдигат едни скорости и се притесних някой да не се пребие.
                            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

А дали няма да диша повече с тези 16 клапана.Какви проблеми се появяват в главата
                              Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                              Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Цецоооо, казах ти вече-не се занимавай с глупости. Чипове и турбота...
                                Витарата ти си има достатъчно сила. Като за витара.
                                Ако искаш нещо по-силно-скачай на друга марка, витарата с 1,6 мотор толкова си може. Но пук е съвсем достатъчно. Всеки ден не качваш баири за да търсиш скорост на бързите, и същевременно мощност в баира.
                                Ако пък толкова искаш-вземай един V6, ще го сложим в коша. Ама стария(дето ти идва слаб...) ще ми го подариш...
                                ДСа видиш тогава бай ти Кольо как печели състезания

Майтап разбира се. Не влизай в тези филми, витарата ти е добра, не я разваляй насила!
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X