Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какво направи днес по Фронтерата?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какво направи днес по Фронтерата?

Павка не се ядосвай няма смисъл да хабиш нерви както ти казах вече два пъти свалям радяторчето на парното което ми почистиха за 70 лева и протече сега пак текна и пак трябва да се сваля таблото та ще ми се върже 370 лева за три седмици пък не се знае като го направят пак дали няма да текне пак

Коментар

Така, случая с теча се оказа спешен, тази сутрин какво да видя, голямо петно отдолу и видях как свободно почна да си капе антифриз на няколко секунди и целия картер и подкартерната защита бяха яко омазани с антифриз, вече почти съм сигурен че водната помпа е причината, та от там до магазина за въпросната рекламация, собственика се оказа много точен и човечен и ми каза така, като дългогодишен техен клиент ми имат доверие и веднага ми дадоха нова помпа, помолиха ме единствено ако се окаже че е от помпата, от сервиза да издадат документ че е сменяно там и да върна старата помпа, за да могат те на свой ред да направят рекламация към производителя, от там директно се обадих на майстора и утре живот и здраве ще я карам до сервиза и ще я почват, приготвил съм си в 5 литрово шише разреден антифриз и да доливам при нужда докато я карам внимателно до сервиза, като ще следя стриктно стрелката за температурата за да не стане беля, добре че протече днес че ако бяхме тръгнали на път и да потече на магистралата а както и е автомат, пътната помощ щеше да ми излезе солено, стискайте палци всичко да мине добре и ще ви пиша като се разбере какво що.

Коментар

Магазина от който си я купил,що не поемат цената на ремонта?Пък те да се оправят след това с производителите?

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
          Магазина от който си я купил,що не поемат цената на ремонта?Пък те да се оправят след това с производителите?
          Живеем все пак в България а не в Германия, в случая добре че изобщо на добра воля ми дадоха нова помпа и то защото съм техен дългогодишен клиент, да не говорим че в повечето случаи изобщо забрави даже и за рекламация на авточасти, а да платят и за ремонта забрави, това може да стане само в добре развитите страни, ще пия студена вода и това е, важното е да мога да разчитам на колата като пътуваме някъде, защото ни е и единствено семейно МПС.

Коментар

Павка гледането на стрелката няма да ти помогне спирай и гледай в казанчето дали има вода ако няма датчик за нивото в казанчето няма как да разбереш че си останал без вода

Коментар

Огледал си се в помпата и тва е, теча 95% е от друго нещо...
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от moci111 Преглед на мнение
                Павка гледането на стрелката няма да ти помогне спирай и гледай в казанчето дали има вода ако няма датчик за нивото в казанчето няма как да разбереш че си останал без вода
                Добре че сервиза им ми е наблизо няма и 5 километра, но бутилката с антифриз ще ми е подръка и ще спра поне един път за нивото.

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                Огледал си се в помпата и тва е, теча 95% е от друго нещо...

Утре ще се разбере, за мен по-важното е да се оправи каквото е протекло, а помпата така и иначе да е подръка на майстора, та ако се окаже че е тя причината и да има готовност да я монтира веднага а не тепърва да му нося помпата, стискайте палци всичко да мине благополучно.

Коментар

Ще стискаме да минеш най - тънко! Успокой се все пак. В крайна сметка каквото и да е ще се оправи. Здраве да име.
                  C20Nе '94 KБ

https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ganVQGjA&t=7s

Коментар

Фронтака е излекуван, оказа се гарнитура на водната помпа протекла в горната си част, причината е разхлабена дълга шпилка която се захващала чак към блока, въпросната шпилка я намаза с лепило за резба и ги стегна, не разбрах дали бяха две шпилки, като преди това помпата се свали изцяло, почистване хубаво на гнездото, гарнитура, ангренажа и засега няма теч, за какво дребно нещо се наложи да се разглоби половин двигател, дано всичко да е наред че парите за Фронтака ми стъпиха, като да съм си купил Тойота

P.S. Утре отивам към Олимпията и да им върна новата помпа, с благодарност към собственика за доверието им към мен
                    Последно редактирано от Еделвайс; 13-09-16, 19:25. Причина: Пояснение

Коментар

Павка карай тоз Фронтак!!!Откакто си го взел си мисля че единствените километри дето си навъртял са до сервизите!!!Винаги съм ти се радвал за грижите който полагаш за джипките си но някакси ми се струват неоправдани.Държа да отбележа че не влагам зла умисъл в думите си.

Поздрави!
                      Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                      LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                        Павка карай тоз Фронтак!!!Откакто си го взел си мисля че единствените километри дето си навъртял са до сервизите!!!Винаги съм ти се радвал за грижите който полагаш за джипките си но някакси ми се струват неоправдани.Държа да отбележа че не влагам зла умисъл в думите си.

Поздрави!
                        Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        ...което ме подсеща нещо . Абе Павка , само за информация от любопитство : ти колко км. нави на тая Фронтера откак я взе ?
                        Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                        ...Почти 4000 км. ...
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

......Почти 4000 ........
                          Ужас!Почти заедно ги сменихме а аз гоня 4 смяна на маслото!!!!
                          Павка джипки те ни са да ни носят удоволствие а не да сме техни роби
                          И аз обичам всичко да ми е на 6 с Зилчето ноооо поне го карам да ми се отблагодарява в километри.
                          Иначе както не веднъж съм казвал ЕВАЛА за вниманието което им обръщаш.ИДОЛ СИ МИ В ТОВА ОТНОШНИЕ.
                          Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                          LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                            ......Почти 4000 ........
                            Ужас!Почти заедно ги сменихме а аз гоня 4 смяна на маслото!!!!
                            Павка джипки те ни са да ни носят удоволствие а не да сме техни роби
                            И аз обичам всичко да ми е на 6 с Зилчето ноооо поне го карам да ми се отблагодарява в километри.
                            Иначе както не веднъж съм казвал ЕВАЛА за вниманието което им обръщаш.ИДОЛ СИ МИ В ТОВА ОТНОШНИЕ.
                            Нали знаеш че годишно повече от 6000км не навъртвам засега, затова и не ми е проблем да карам на бензин големия мотор, като единствено МПС, знаеш че обичам всичко да е на техническо ниво и да ми е спокойно че няма да ме остави на пътя някъде, поне това което се наложи като обслужване и в случая с ремонта по-горе съм го направил, другото си е Божа работа

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14315507_1355138614504115_992280963_owhoFlyS.jpg
Прегледи:1
Размер:167.3 КБ
ID:5728369

След шест часа във КАТ вече със номера

Коментар

Е колега шест седем храта работят от осем и половина чакат да стане пет да си ходят държавни служители кво им пука за обикновения човек. как не са ти направили проблем за халогените един познат го караха на канала да ги сваля

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X