Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какво направи днес по Фронтерата?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какво направи днес по Фронтерата?

Лошото е че за да съм сигурен откъде тече, така и иначе ще трябва да се разглобят толкова неща, все едно ще се сменя ангренажния ремък, водната помпа е скрита под ангренажния капак откъдето и идва теча отдолу, та новата помпа така и иначе трябва да ми е подръка като се разглобят толкова неща, другата седмица живот и здраве ако ми уважат рекламацията за помпата като техен дългогодишен клиент, разбира се това ще е срещу официален докумен от сервиза, където ще го сменят и връщане на старата помпа за да важи рекламацията, та ще следва ходене при моя майстор и пак немалко пари за нещо което съм правил само преди 3 месеца за да съм спокоен че е обслужена както си трябва всичко, но имало е да се случва и точно сега финансите ми са малко кът, достатъчно пари и време съм отделил за обслужване всичко за семейното возило но...
    Последно редактирано от Еделвайс; 10-09-16, 15:53. Причина: Пояснение

Коментар

Павка, разгледай и възможност за калпав монтаж в сервиза. Нахалствай и се бутай като идеш, следи процеса и какво ще се открие при демонтажа, защото има и възможност да е омацано нещо при смяната на ангренажните компоненти. В такъв случай е редно ревизията и отстраняването да е за тяхна сметка. Наистина, не е чак такъв ментак Magnet Mareli и е много малко вероятно за толкова малко време да се е прецакала помпата. Имай едно на ум в този аспект !
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
        Павка, разгледай и възможност за калпав монтаж в сервиза. Нахалствай и се бутай като идеш, следи процеса и какво ще се открие при демонтажа, защото има и възможност да е омацано нещо при смяната на ангренажните компоненти. В такъв случай е редно ревизията и отстраняването да е за тяхна сметка. Наистина, не е чак такъв ментак Magnet Mareli и е много малко вероятно за толкова малко време да се е прецакала помпата. Имай едно на ум в този аспект !
        Дани, майстора който ни е семейния лекар на джипките, е дългогодишен и доказал се майстор, той ми е правил и сменял всичко през годините на Фронти, сега го прави и на Фронтака, майстора е пич, много е точен и е заслужил напълно доверието ми през годините, затова изключвам на този етап да е некадърен монтаж, то помпата или е монтирана правилно или не, все пак ангренажния ремък преминава през помпата и си влиза в определено гнездо, та другата седмица ще се види, но така и иначе цената за труда ще си е като при смяна на ангренажния ремък, дори и да се окаже че не е от помпата, ще се разбере...

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
          Magneti Marelli си е абсолютно читав производител и ако не е менте не би трябвало да има проблеми. Иначе и моята, която смених изглеждаше като нова...
          Между другото, възможно ли е да се открехне малко капака на ангренажния ремък, без да свалям виското, да разкачвам водните съединения, пистовия ремък и т.н. колкото да погледна откъде е теча под ангренажния капак?

Коментар

Павка не искам да съм лош пророк но не вярвам да ти уважат рекламацията

Коментар

Първоначално публикуван от moci111 Преглед на мнение
              Павка не искам да съм лош пророк но не вярвам да ти уважат рекламацията
              Рекламацията на водната помпа ми е най-малкия проблем, защото цената за труда за смяната на помпата, ще ми струва колкото 3 водни помпи

Коментар

Провери и водната тръбата между главите, често протичат гарнитурите и стича към ангренажа...
                ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                  Провери и водната тръбата между главите, често протичат гарнитурите и стича към ангренажа...

Въпросната тръба под колектора ли се намира, тръбата метална ли е или гумена, че споменаваш за някакви гарнитури ? Ако реша да сваля колектора за да видя по-добре въпросната водна тръба, ще ми трябва ли после нова гарнитура за колектора като го сглобя обратно? Случайно да имаш схема на двигателя погледнато отгоре под колектора, изобщо скритите възможни места за теча на антифриза покрай ангренажа и надолу? Точно сега финансово съм малко притеснен и бих искал да се опитам доколкото мога сам, поне да локализирам по-точно откъде е теча, преди да я карам в сервиза.

П.С. Божко ако прецениш кажи дали да пишем в друга тема или после ще чистиш тук?
                  Последно редактирано от Еделвайс; 10-09-16, 22:26. Причина: Допълване инфо

Коментар

Тръбата е алуминиева, над ангренажа е, събира водата от двете глави и от нея влиза в горния маркуч на радиатора! Стяга се с 4-ри болта ... там огледай и евентуално притегни ...

Коментар

Тръбата е алуминиева, над ангренажа е, събира водата от двете глави и от нея влиза в горния маркуч на радиатора! Стяга се с 4-ри болта ... там огледай и евентуално притегни ...
                      Благодаря за насоката Марине, ще видя кога ще свалям колектора и дано да се окаже там проблема, трябва ли да купувам предварително нова гарнитура за колектора като ще го свалям, за да съм подготвен предварително?

Коментар

Гарнитурите са 2 , и са от нещо като бакелит с метално фолио при фланците, ако не са напукани може да останат старите. Като махнеш колектора обърни внимание на тръбата за парното, понякога корозира, по нея има и маркучи и гумени опръстени...Ако сваляш колектора ,отвори и прегледай как са вихровите клапи защото имат свойството да се развиват и става една...
                        Последно редактирано от auto_marin; 11-09-16, 12:24.

Коментар

Гарнитурите са 2 , и са от нещо като бакелит с метално фолио при фланците, ако не са напукани може да останат старите. Като махнеш колектора обърни внимание на тръбата за парното, понякога корозира, по нея има и маркучи и гумени опръстени...Ако сваляш колектора ,отвори и прегледай как са вихровите клапи защото имат свойството да се развиват и става една...

Ходих пак до джипката и да гледам внимателно, оказва се че няма да имам достъп до въпросното място ако махна само горната част на колектора, трябва да свалям и долната част на колектора и куп други чарколяци, отделно нищо ме разбирам от тези вихрови клапи, достраша ме да пипам, ще я карам на майстора и ще му кажа да разглоби половината двигател, да види всичко що е за смяна под колектора, евентуално нова такава тръба, нови гарнитури и да погледне за въпросните вихрови клапи, после няма да се учудя и да капе от помпата та и там ще разглоби и за да съм спокоен че всичко ще е както трябва, баси заради един и нищо теч на антифриз ще се разглобява половината двигател ПУ че ме е яд....

Коментар

Павка, не се занимавай със щуротии. Карай така сега докато текне повече. От такова пренавиване, ще свалиш целия двигател! Остави го да си капе. Следи го и си доливай при нужда. Лично аз така бих направил на този етап.
                            C20Nе '94 KБ

https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ganVQGjA&t=7s

Коментар

Първоначално публикуван от emilganev Преглед на мнение
                              Павка, не се занимавай със щуротии. Карай така сега докато текне повече. От такова пренавиване, ще свалиш целия двигател! Остави го да си капе. Следи го и си доливай при нужда. Лично аз така бих направил на този етап.

Емо, в интерес на истината майстора същото ми го каза и на мен, да го оставя така докато не почне да тече повече, мен друго ме притеснява, ако тече антифриза върху самия ангренажен ремък и не знам дали няма да стане беля в един момент, изобщо като пътувам а и ще наближава зимата, няма да ми е спокойно да карам и всеки път ще трябва да я мисля кога и къде ще текне повече и да доливам постоянно антифриз през това време, много мразя нещо да не ми е в ред, не само за джипката ами за всичко, понякога се ядосвам на себе си че съм толкова стриктен всичко да е както трябва.

Коментар

Павка, за някои неща наистина прекаляваш в старанието ама за този теч имаш право и аз не бих карал така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X