Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какво направи днес по Фронтерата?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какво направи днес по Фронтерата?

bushiDO доволен ли си от гумите( гудрич).дето са на снимката,ако може да кажеш как са на сняг и кал.

Коментар

Първоначално публикуван от b2.2 dti Преглед на мнение
      bushiDO доволен ли си от гумите( гудрич).дето са на снимката,ако може да кажеш как са на сняг и кал.
      Много довоелн съм и на кал и в зимни условия. Все пак да не забравяме, че това са АТ! Моите са новата разновидност КО2.
      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Затъмних с качествено фолио задните пет стъкла, много съм доволен, Фронтака получи страхотна визия, и в същото време много добре пази от слънцето вътре

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1441.JPG
Прегледи:1
Размер:328.0 КБ
ID:5718770

Име:IMG_1445.JPG
Размер:282.9 КБ
ID:5718771

P.S. Чудя се дали да не си затъмня и задните стопове с фолио, че някак много шарено и светло изпъкват стоповете на черния масивен фон?
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от Еделвайс; 14-06-16, 11:46. Причина: P.S.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
          ...P.S. Чудя се дали да не си затъмня и задните стопове с фолио, че някак много шарено и светло изпъкват стоповете на черния масивен фон?
          Недей! Ще намалиш силата, с която светят всички светлини! Ще се псуваш, като паркираш назад по тъмно още повече, като вече имаш затъмнен заден джам. А в слънчево време някой кьорчо (пълно е с хора, които трябва да шофират с очила, а не го правят) може да не види, че натискаш спирачка...
          Като младеж си напръсках от келешлък светлините със специален затъмняващ спрей. Визуалният ефект бе впечатляващ, само дето светеха на 40-50%... Много бързо ги излъсках с водна шкурка и прозрачен лак
          ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Смених кондензатора на климатика, стария беше задържал листа и мръсотия в единия ъгъл и се пробил миналото лято. Ново масло на компресора, цвят, нови О пръстени навсякъде. Ефекта е чудесен
            също така купих всички тампони на задната стабилизираща щанга, също и нови втулки, утре мисля да ги сменям че има луфт.

Име:20160610_110648.jpg
Размер:60.4 КБ
ID:5718822
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
              Недей! Ще намалиш силата, с която светят всички светлини! Ще се псуваш, като паркираш назад по тъмно още повече, като вече имаш затъмнен заден джам. А в слънчево време някой кьорчо (пълно е с хора, които трябва да шофират с очила, а не го правят) може да не види, че натискаш спирачка...
              Като младеж си напръсках от келешлък светлините със специален затъмняващ спрей. Визуалният ефект бе впечатляващ, само дето светеха на 40-50%... Много бързо ги излъсках с водна шкурка и прозрачен лак
              Прав си Влади, не се замислих за минусите, определено няма да затъмня стоповете.

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              Смених кондензатора на климатика, стария беше задържал листа и мръсотия в единия ъгъл и се пробил миналото лято. Ново масло на компресора, цвят, нови О пръстени навсякъде. Ефекта е чудесен
              също така купих всички тампони на задната стабилизираща щанга, също и нови втулки, утре мисля да ги сменям че има луфт.

Виждам че си взел по-голям размер кондезатор за климатика, почти е покрил целия основен радиатор, предполагам че ще охлажда доста по-добре климатика ?

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                Прав си Влади, не се замислих за минусите, определено няма да затъмня стоповете.

Виждам че си взел по-голям размер кондезатор за климатика, почти е покрил целия основен радиатор, предполагам че ще охлажда доста по-добре климатика ?
                Не не съм, оригинален си е. Снимката те лъже явно....
                no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
                  Това със спрея и аз го направих като млад - грешки на растежа.

После обаче на предишната ми ОФБ ги затъмних с фолио, което е специално за тази цел - като го погледнеш на светлина малко зеленее, но като се сложи си става черно. Почти никакво намаление на преминаващата светлина, а ефекта е точно какъвто повечето от нас искат. Помислете за този вариант.

Коментар

Днес сутринта имах записан час към Джемини 4, с любезното съдействие на наш многоуважаван и с голям авторитет колега (за което много благодаря!), за пълната смяна на маслото на АСК-то, трябва да ви кажа че тяхната им машина е невероятна, първо закачиха маркучите за входящ и изходящ от машината към АСК-то, първо източиха маслото, след това свалиха двата картера които се оказаха изключително чисти, нов филтър, качествена коркова гарнитура за картерите, после пуснаха машината за промивка на старото масло докато протече чисто червено масло, след което, почнаха да доливат масло докато протече стабилна струя от горната пробка при работещ двигател, оказа се накрая че съм карал с литър и нещо масло по-малко , добре че отидох навреме, след като мина цялата манипулация, погледнахме пак картерите за течове, всичко беше ок като ми казаха след 2-3 месеца пак да отида при тях за да пристегнат при нужда леко гарнитурите на картерите, впечатлен съм от професионализма към Джемини 4, направиха ми сервизна книжка за автоматика, като вписаха всичко и на еди колко си километри следващата смяна. Ето и снимки, имах привилегията по изключение да гледам цялата процедура на живо:

Свързаните вече маркучи от машината към АСК-то:

Име:IMG_1445.JPG
Размер:310.5 КБ
ID:5718882

Свалените картери: Не са имали никакви налепи и никакви боклуци, момчетата бяха учудени от чистите картери:

Име:IMG_1446.JPG
Размер:300.1 КБ
ID:5718883

Поглед под АСК-то:

Име:IMG_1449.JPG
Размер:400.7 КБ
ID:5718884

Корковата гарнитура:

Име:IMG_1449a.JPG
Размер:180.8 КБ
ID:5718885

Вече монтирани картерите и без течове:

Име:IMG_1450a.JPG
Размер:224.3 КБ
ID:5718886

Прословутата машина:

Име:IMG_1450a1.jpg
Размер:97.4 КБ
ID:5718887

Име:IMG_1459.JPG
Размер:224.7 КБ
ID:5718888

Гледах старото масло което е по-тъмното в дясно, и новото което е по-светлото в ляво, процедура трая докато стана светло маслото и в двете тръбички:

Име:IMG_1460.jpg
Размер:67.6 КБ
ID:5718889

В заключение, като си тръгнах не усетих никаква промяна, все пак (пу-пу) АСК-то си работеше и преди както си трябва, единствено усетих че в задръстванията докато минавах през цяла София, около скоростния лост на АСК, си оставаше студен и не беше топъл, преди ставаше леко топъл, обяснявам си го с факта че съм карал с литър и нещо по-малко масло , доволен съм и да чукна на дърво, всичко е ОК.

Коментар

Би ли споделил колко време ти отне смяната на маслото в скоростната кутия и какви пари излезе?
                      Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                      Стефан Арзатов

Коментар

Първоначално публикуван от VULKAN Преглед на мнение
                        Би ли споделил колко време ти отне смяната на маслото в скоростната кутия и какви пари излезе?
                        Цялата процедура трая към час и нещо, цената конкретно за Фронтерата, гарнитурите от двата картера, филтъра, маслото и работата е 320 лв, в техния сайт имат ценоразпис в зависимост какъв тип АСК е и цените варират. В допълнение ще кажа че всеки лев си заслужава заради професионализма и разбира се хубавата им машина на която умеят добре да боравят и настроят, че не е само пусни и спри .

Коментар

Благодаря!
                          Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                          Стефан Арзатов

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение

М/у другото Павка, на снимката в горния ляв ъгъл има една планка, на която, ако не се лъжа, трябва да е монтиран отдушник с филтър на резервоара - преместил ли си го, или направо си го оперирал?

Днес като снимах датчиците за АБС-а, се сетих да погледна и отзад и да снимам, това на снимката ли е въпросния отдушник и филтъра за резервоара?

Име:IMG_1478.JPG
Размер:235.4 КБ
ID:5719526

Коментар

Купих си много практичен органайзер за багажника, в него си сложих най-необходимите инструменти и вече при завоите не ми се въртят из багажника и да се блъскат, ораганайзера се оказа супер направено, има на гърба си и отдолу големи ленти велкро, които директно се захващат много здраво към оригиналния мокет на багажника, едвам го отлепих при проба, също си купих и противоплъзгаща се силиконова постелка за багажник, та като сложа малка чанта например и тя няма да мърда при завои, доволен съм от тези простички но много полезни екстри

Име:IMG_1484.JPG
Размер:630.6 КБ
ID:5719664

Коментар

Аз вместо тази подложка сложих една която е като леген - много по-практична е от всички гледни точки (по-лесно се почиства, пази повече и тежки неща се товарят по-лесно).
                                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X