Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подобряване на спирачния път на фронти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подобряване на спирачния път на фронти

Как ще стоят нещата, ако сложа от този тип спирачни дискове, без да са с по-голям размер, просто са допълнително вентилирани с дупки и канали?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:123.jpg
Прегледи:1
Размер:40.5 КБ
ID:5683294

Коментар

Павка, глей ся.
      Ако си забравил механиката, отвори един учебник и чети.

Колко тежат чисто новите ти двугодишни гуми?
      Спрямо старите?

Колко им е по-голям диаметъра, и колко повече маса е разпределена в протектора им, спрямо старите, и на какъв радиус?

Стигаме до понятието "въртящ момент". Сила по рамо.

И оттам насетне по веригата - в права посока - ускорение, и в обратна посока - спиране.. Не бива да те учудва, че не спира, както преди с щатните гуми. Вероятно и не ускорява по същия начин, или поне не със същия разход на гориво.

Поставянето на такива дискове, които си посочил, освен морално удовлетворение, и хипотетичното по-добро охлаждане при спиране от 200 до 0, до друго няма да доведе.
      Когато си поставих перфорирани дискове на предишния бенц, освен приятното съскане при спиране, подобрение при спирането не съм отбелязал.
      То бенца си спираше и преди перфектно, ама пусти мерак..

Отново да благодаря на Георги Крумов, дето ми уйдисва на акъла тогава.

Коментар

Мерси Вени, исках да съм сигурен че няма да ми свърши работа определени упражнения, вече на 100% ще си следвам подписа си

Коментар

Задните спирачки по принцин не сработвали ли след предните?И при товар би трябвало да засилват действието си?След като и аз монтирах нови обеци,забелязах,че спирачките ми доста намаляха.Мйастора повдигна кантара с една набързо изработена планка,врътна нещо и сега всичко е ток.
          C20Nе '94 KБ

https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ganVQGjA&t=7s

Коментар

На мен спирачките ми се подобриха след смяна на спирачни дискове и апарати с по-големите от по-новата фронтера. Премахване (демонтиране) на кантарчето, както и смяна на гумичките на спирачната помпа.
            Не ми се наложи да сменям джантите от 15-ки на 16-ки, но не с всички фронтерови джанти е така.
            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

ОФА ДБ 2.4 94Г.,2 не съм имал и нямам оплаквания от спирачна система,освен пробила главна спирачна тръба и последваща смяна,редовна подръжка на спирачните апарати отпред ,преди 5-6 месеца смених накладки в барабаните .При спускане от баирите също никакви проблеми.Карам през лятото всесезонни 265/70/15",през зимата 31 единици АТ,даже и в най-големите горещини проверявам, греят си нормално и не усещам разлика в задържането,освен след преминаване през локви или кал ,но нещата се нормализират бързо.Товарителната спирачка си работи ,но мисля да я махам ,открай време ги мразя и по моите коли все съм ги махал.
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                ...Товарителната спирачка си работи ,но мисля да я махам ,открай време ги мразя и по моите коли все съм ги махал.
                По-горе колегaта Edo спомена, че премахването му водело до не-балансиране на задното спирачно усилие, и при каране на сняг и мокър път можело опасно да блокират задните колела и поднасянето ще е налице, което си е опасно?
                Последно редактирано от Еделвайс; 27-09-15, 17:12. Причина: пояснение

Коментар

На други автомобили не е добре, на тези може вече и да не оказва влияние.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                    На други автомобили не е добре, на тези може вече и да не оказва влияние.
                    И при онЕя и при тЕя принципът е един и същ . Следователно - оказва влияние . В смисъл - не е добре .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ми не, ама аз още със старата 412 го ядях без него, та това вече не ме запимава. Зорът е като си вирнат много задниците.
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Зорът винаги може да те изненада при пускане по надолнище с празна кола. Ако има и завои изненадата е гарантирана. Още не може да ми стане ясно защо във форумите винаги има по някой по-добър конструктор от заводския екип!
                        Последно редактирано от коко келеша; 27-09-15, 21:19.
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Кантара намалява дебита към задните спирачки за да може колата да спира основно с предните, където отива масата при спиране. Пропорционално на натоварването на задния мост той започва да увеличава този дебит за да запази това съотношение и при по-големи маси. Като се махне кантара задните спирачки започват да работят на 100% през цялото време, дори когато в колата е само шофьора и това може да доведе до поднасяне - все едно си дръпнал ръчната в движение! Ако имаш АБС ще се задейства по-често от необходимото и това пак ще води до увеличаване на спирачния път. Предполагам, че при хората които го махат и са доволни, той просто е бил запушен и са спирали само с предните спирачки.
                          Honda XL600LM, 1987
                          Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                          Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

На кофти терен ,хлъзгав или не никога не разчитам основно на спирачки или поне ги щадя ,за да може щом ми потрябват да са ефективни на 100% на сух терен,на мокро,кал или сняг гледам да не се заигравам с тях ,разчитам на "моторната спирачка"предимно.Товарната спирачка си ми бачка перфектно,но нищо не ми пречи да карам и без нея,то зависи и как спираш ,ако скачаш безконтролно на спирачките и с нея и без нея все тая ,ще се завъртиш винаги,а 2тона и кусур лесно се фалцират,а контрола си е и до опит основно,не само до спирачки!Убеден съм че поне на 80 процента от нас джиповете са с допълнения над заводските конструкторски решения,важното е машината да е сигурна, а това зависи най-вече от задкормилното устройство!
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Поне по 3 пъти на ден ми се налага да спирам екстрено заради някой задкормилен пън, който от ППЗДП е запомнил само изречението, че ако го удариш отзад, той няма да е виновен дори и когато засича некой пълен бетоновоз преди червен светофар. И Нострадамус да беше тука щеше да се узори с предвижданията!
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                                Кантара намалява дебита към задните спирачки за да може колата да спира основно с предните, където отива масата при спиране. Пропорционално на натоварването на задния мост той започва да увеличава този дебит за да запази това съотношение и при по-големи маси. Като се махне кантара задните спирачки започват да работят на 100% през цялото време, дори когато в колата е само шофьора и това може да доведе до поднасяне - все едно си дръпнал ръчната в движение! Ако имаш АБС ще се задейства по-често от необходимото и това пак ще води до увеличаване на спирачния път. Предполагам, че при хората които го махат и са доволни, той просто е бил запушен и са спирали само с предните спирачки.
                                Не намаля дебита а налягането!
                                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X