Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпросче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпросче

Първоначално публикуван от kiko00 Преглед на мнение
    Дизел е . Днес огледах много подробно радиатора ,значи датчика е непосредствено до долния маркуч ,което ме навежда на мисълта ,че монтажа при мен ще трябва да е на долния маркуч . Утре преходника ще е готов ,ще го сложа да видя какво ще се случи с градуса на включване /изключване . Ако не е добре ще те замоля една снимка да щракнеш на този тройник да го взимам и да се спасявам ,че тия с тази цена ми разтупкаха сърцето на бързи обороти
    Даже ако имаш път към София ще ти го дам да си пробваш. Аз го махнах и сложих правено казанче от тръба и гайка че датчика който съм сложил е плитък и нещо не сработваше всеки път, трябваше да го държа с датчика надолу а така подлизваше антифриз.
    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
      Даже ако имаш път към София ще ти го дам да си пробваш. Аз го махнах и сложих правено казанче от тръба и гайка че датчика който съм сложил е плитък и нещо не сработваше всеки път, трябваше да го държа с датчика надолу а така подлизваше антифриз.
      Благодаря колега ако не стане това с прехода ще прескоча до София да се видим и да пробвам този тройник .
      Напред и нагоре
      Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
      0886769809-Юлиян
      kiko00@abv.bg

Коментар

Здравейте,
        Хубаво си огледай системата преди да приспособяваш термовключвателя,че после да не се чудиш защо не ти работи климатика- ако имаш такъв де!
        Поздрави!
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
          Здравейте,
          Хубаво си огледай системата преди да приспособяваш термовключвателя,че после да не се чудиш защо не ти работи климатика- ако имаш такъв де!
          Поздрави!
          Да ти кажа гледах питах и като чух цена ми се зави свят . Аз съм чувал виждал ама 388 лева за термошалтер няма как да дам . Направих един преход от бронз с резба 16х1,5 към 22х1,5 завих го на радиатора и после сложих термошалтер от Голф със същите параметри като на Фронти . Мисля че не съм променил кой знае какво и климата би трябвало да работи .Ако има някаква тайна подсказвай.
          Напред и нагоре
          0886769809-Юлиян
          kiko00@abv.bg

Коментар

Ами тайната е че едната от двете степени на тоя включвател в същност изключва климатика при достигане на температура малко по ниска от тая при която се включва перката за охлаждане. С цел разтоварване на двигателя и съответно по малко греене, като поохлади пак включва климата.
            И когато примерно сложиш термовключвател със по ниски температури на сработване в желанието си да помогнеш на мотора да не грее толкова си правиш проблем защото климата започва да изключва при много по ниска температура-във работният диапазон на двигателя. И почваш да се изумяваш какво става.
            Тоя филм си го спретнах лично и даже съм писал тема по въпроса за да няма други пострадали при конверсията на термовключвателя.
            Понеже при мен става въпрос за бензинов мотор X20SE казвам да си провериш схемите при твоят случай,не знам при дизела дали е същата схемата на сработване на охлаждащия вентилатор.
            Та така де.
            Поздрави!
            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
              Ами тайната е че едната от двете степени на тоя включвател в същност изключва климатика при достигане на температура малко по ниска от тая при която се включва перката за охлаждане. С цел разтоварване на двигателя и съответно по малко греене, като поохлади пак включва климата.
              И когато примерно сложиш термовключвател със по ниски температури на сработване в желанието си да помогнеш на мотора да не грее толкова си правиш проблем защото климата започва да изключва при много по ниска температура-във работният диапазон на двигателя. И почваш да се изумяваш какво става.
              Тоя филм си го спретнах лично и даже съм писал тема по въпроса за да няма други пострадали при конверсията на термовключвателя.
              Понеже при мен става въпрос за бензинов мотор X20SE казвам да си провериш схемите при твоят случай,не знам при дизела дали е същата схемата на сработване на охлаждащия вентилатор.
              Та така де.
              Поздрави!
              Аха разбрах . Значи аз гледах работния диапазон на стария и новия термовключвател да са еднакви за да не влизам в приключения .
              Благодаря колега EXALIBUR за инфото.
              Напред и нагоре
              0886769809-Юлиян
              kiko00@abv.bg

Коментар

Някой ако има инфо от къде мога да си взема (купя)плоча за монтаж на лебедка да подсказва ,че утре я разхвърлям.
                Напред и нагоре
                0886769809-Юлиян
                kiko00@abv.bg

Коментар

Блазе ти..................кога ли и аз ще го кажа...........
                  Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                  LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                    Блазе ти..................кога ли и аз ще го кажа...........
                    Е как кога след две седмици. Мерси за инфото ,което ми изпрати ама и там иска чакане доставки .А при мен е зор за ден два и после проба веднага .
                    Напред и нагоре
                    0886769809-Юлиян
                    kiko00@abv.bg

Коментар

Е как кога след две седмици. Мерси за инфото ,което ми изпрати ама и там иска чакане доставки .А при мен е зор за ден два и после проба веднага .
                      Вижда ми се като две години!А относно въпроса неможе ли да се направи като се вземе някое парче от склад за метали?
                      Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                      LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                        Вижда ми се като две години!А относно въпроса неможе ли да се направи като се вземе някое парче от склад за метали?
                        Може ,но мисля , че готва с малко преправяне ,ще стане по бързо .
                        Напред и нагоре
                        0886769809-Юлиян
                        kiko00@abv.bg

Коментар

Юли какво стана !?Нямали вече нагледен резултат?
                          LZ1NES

Коментар

Утре е монтажа ,че планувах едно и после купища промени и ангажименти ужас . Ама на кратко свалих бронята направих скеле от дърво с точно положение на лебедката и снемане на размери 3 часа .Накрая събрах всичко и направих чертеж ,който днес занесох в една фирма за лазерно рязане и за 4 часа ми направиха плоча такава каквато исках . Утре ,ще има и снимков материал .
                            Напред и нагоре
                            0886769809-Юлиян
                            kiko00@abv.bg

Коментар

Утре е монтажа ,че планувах едно и после купища промени и ангажименти ужас . Ама на кратко свалих бронята направих скеле от дърво с точно положение на лебедката и снемане на размери 3 часа .Накрая събрах всичко и направих чертеж ,който днес занесох в една фирма за лазерно рязане и за 4 часа ми направиха плоча такава каквато исках . Утре ,ще има и снимков материал .
                              Ще го чакам с нетърпение!Нямаха ли готови който да са подходящи?
                              LZ1NES

Коментар

Ами да ти кажа аз поне не намерих (одобрих) нито една от тези дето гледах . Понеже Фронтерата е трошлива и се кара само до и около кафето няма специално правена планка за нея . Доста скъпи за парче ламарина 3мм няколко дупки и гънки това ,което аз сътворих е на половин цена и е 7мм ламарина . Аз исках точно определено място на ,което да поставя лебедката и мисля ,че го постигнах .Утре след започване на монтажа ,ще си проличи дали съм прав .
                                Напред и нагоре
                                0886769809-Юлиян
                                kiko00@abv.bg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X