Така или иначе заглавието ми е въпросче ще питам тук .
Кое предавателно число на дифа е по добре за 35" гуми 4.56:1 или 4.88:1 ?
Нещо се омотах с тия дифове числа и чудеса .
Напред и нагоре
Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
0886769809-Юлиян
kiko00@abv.bg
Така или иначе заглавието ми е въпросче ще питам тук .
Кое предавателно число на дифа е по добре за 35" гуми 4.56:1 или 4.88:1 ?
Нещо се омотах с тия дифове числа и чудеса .
Значи търсенето продължава . На моята Фронтерка са 4.56:1 и мисля ,че с тия 35" и този двигател ще се озори ,макар и да ремапна ЕКУ-то или да изчакам докато ми докарат новото сърце V6 3.0 184 P.S ,пък после да преценя кои точно дифове да взема . Ще мисля като дойде всичко в гаража и проба грешка .
Напред и нагоре
0886769809-Юлиян
kiko00@abv.bg
Ако минеш на 4.88 мисля че в голяма степен ще компенсираш големите гуми, разликата между двата дифа е осезаема. По груба сметка разликата в оборотите на мотора при 100 км-ч ще е около 300 оборота, а то не е малко...
Аз пък си мисля,че ще е по безболезнено/от към пари и труд/ да си поръча един кит за раздатката и си решава проблема.Оттатък големата вода китове има и на не лоши пари.
Още не съм разглобявал всичко и се чуда дали някой може да ме ориентира . Каде се намира ECU-то на Фронтера Б 2,2 DTH? Просто търся жокер не ,че няма да свалям таблото заради гадния радиатор на парното де.
Напред и нагоре
0886769809-Юлиян
kiko00@abv.bg
Аз пък си мисля,че ще е по безболезнено/от към пари и труд/ да си поръча един кит за раздатката и си решава проблема.Оттатък големата вода китове има и на не лоши пари.
Колега, имаш ли повече инфо за тези китове за раздатката?
п.п. какъв е тоя диф 4.88? има 4.78 или не е от фронтера?
Коментар