Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпросче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпросче

Първоначално публикуван от kiko00 Преглед на мнение
    На моята ОФБ КБ се появи странен проблем . Като завъртя ключа на контакт всичко е нормално светят всички лампи абе готова за бой ,но като завъртя да пали нема никой . Първо помислих ,че е стартера но след проверката останових ,че работи . И настана суетня . Взех резервния ключ и О чудо всичко е наред . Та сега се чудя възможно ли е да става така ,защото батерията на ключа( дистанционното) беше слаба и не искаше да залючи и отключи . Ще сменя батерията да видя какво ще се случи ако не при ключар ще се ходи ,че май ключа е получил амнезия .
    Ампулата на имобилайзера е пасивна, няма нищо общо с батерията.
    no signature no problems

Коментар

На моята ОФБ КБ се появи странен проблем . Като завъртя ключа на контакт всичко е нормално светят всички лампи абе готова за бой ,но като завъртя да пали нема никой . Първо помислих ,че е стартера но след проверката останових ,че работи . И настана суетня . Взех резервния ключ и О чудо всичко е наред . Та сега се чудя възможно ли е да става така ,защото батерията на ключа( дистанционното) беше слаба и не искаше да залючи и отключи . Ще сменя батерията да видя какво ще се случи ако не при ключар ще се ходи ,че май ключа е получил амнезия .
      Почисти клемите на акумолатора
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

При мен беше така, но се оказа, че ми залепва стартера и не е от ключа с почукване на стартера при завартян ключ се оправя и започва да върти поне при мен.
        Opel frontera 2.4i

Коментар

Не мисля ,че е стартера като завъртя с резервния ключ пали всеки път без проблем. Утре ще разберем след намеса на приятел който е в час с тези работи
          Напред и нагоре
          Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
          0886769809-Юлиян
          kiko00@abv.bg

Коментар

счупила ти се е ампулата какво има да се намесва някой отваряш ключа вадиш я внимателно с едно ножче и я слагаш в оригиналния ключ. Гледай да не го изпускаш повече и си карай смело.
            no signature no problems

Коментар

И той така предположи . Ако е така ще ми направи (обучи) и друг ключ,че с един е гадно.
              Жената загуби на колата единствения ключ не ми се говори в какво приключение влязох.
              Напред и нагоре
              0886769809-Юлиян
              kiko00@abv.bg

Коментар

Проблема с ключа е разрешен по най -лесния начин ,като си направих нов .
                Сега дилемата е следната имам 5 дена за избор : гуми GOODYEAR WRANGLER DURATRAC- 265/75/16 или 235/85/16 еднакви на височина само различни на ширина.
                Дайте жокер с кой размер е по добре .
                Напред и нагоре
                0886769809-Юлиян
                kiko00@abv.bg

Коментар

265/75/16 или 235/85/16 еднакви на височина само различни на ширина. И на височина са различни! За зимата е по добра тясната гума.
                  ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

На височина разликата е незначителна: 265/75 е 804 мм, а 235/85 е 806 мм
                    Някой по-запознат трябва да каже дали по-широките ще опират в завой.
                    Иначе мисля, че е ясно: По-широката дава по-добра проходимост и по-висок разход. За зимата на утъпкано е по-добре по-тясната.
                    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Сега от личен опит казвам -опират само в подкалника но е без лифт на купето.Утре се заемам с това едни 5 см. и всичко е ОК.
                      Гумите са 265/75 r16 HANKOOK MT/R
                      Напред и нагоре
                      0886769809-Юлиян
                      kiko00@abv.bg

Коментар

Имам гаден проблем .На моята Фронтерка е изгорял термошалтера и вентилаторите се включват само принудително. Та реших да отстраня проблема и ударих на голяяям камък. Такъв термошалтер не се продава никъде ,естествено обадих се в официалния Опелски сервиз и за малко да получа удар 388 лева цена и доставка 10 дни. Този термошалтер се слага само на една малка серия Фронтери и след това ЕСU-то върши тази работа.
                        Въпроса ми е знае ли някой автомобил на който термошалтера е с три крачета (две степени) и резба 16х1,5 ,аз ще побългарявам после ,ако отговори на стойностите на Фронтерата
                        Напред и нагоре
                        0886769809-Юлиян
                        kiko00@abv.bg

Коментар

Имам гаден проблем .На моята Фронтерка е изгорял термошалтера и вентилаторите се включват само принудително. Та реших да отстраня проблема и ударих на голяяям камък. Такъв термошалтер не се продава никъде ,естествено обадих се в официалния Опелски сервиз и за малко да получа удар 388 лева цена и доставка 10 дни. Този термошалтер се слага само на една малка серия Фронтери и след това ЕСU-то върши тази работа.
                          Въпроса ми е знае ли някой автомобил на който термошалтера е с три крачета (две степени) и резба 16х1,5 ,аз ще побългарявам после ,ако отговори на стойностите на Фронтерата
                          Изобщо не се занимавай с тия глупости. Купи си тройник от Форд Ескорт някой модел беше след 1999-а ~20-на лв. След това си купи 1 датчик с температура 92-87 за първа скорост и 105-95 за втора и пробвай. Ако не ти хареса си купи следващия с по-ниските/по-високи температури и не се занимавай с оригинални простотии за по 400 лв.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                            Изобщо не се занимавай с тия глупости. Купи си тройник от Форд Ескорт някой модел беше след 1999-а ~20-на лв. След това си купи 1 датчик с температура 92-87 за първа скорост и 105-95 за втора и пробвай. Ако не ти хареса си купи следващия с по-ниските/по-високи температури и не се занимавай с оригинални простотии за по 400 лв.
                            Това е добра идея аз мислех да приспособя някой подобен (същата резба) и градуси евентуално .Другото мислех да направя на струг преход от 16х1,5 (повечето японски) към 22х1,5 каквито са масовите европейски автомобили. Това с прехода ме съмнява ,че ще има леко изменение на температурата при включване а може и да греша . Тройника предполагам се мотира на долния маркуч на радиатора и на него се завива датчика ,ако греша моля поправката ,ще ми е от полза
                            Напред и нагоре
                            0886769809-Юлиян
                            kiko00@abv.bg

Коментар

Това е добра идея аз мислех да приспособя някой подобен (същата резба) и градуси евентуално .Другото мислех да направя на струг преход от 16х1,5 (повечето японски) към 22х1,5 каквито са масовите европейски автомобили. Това с прехода ме съмнява ,че ще има леко изменение на температурата при включване а може и да греша . Тройника предполагам се мотира на долния маркуч на радиатора и на него се завива датчика ,ако греша моля поправката ,ще ми е от полза
                              Дизелова е твоята нали?
                              аз на бензиновата съм го монтирал на горния маркуч ама има значение кой е маркуча след термостата и в каква посока върти антифриза.
                              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                                Дизелова е твоята нали?
                                аз на бензиновата съм го монтирал на горния маркуч ама има значение кой е маркуча след термостата и в каква посока върти антифриза.
                                Дизел е . Днес огледах много подробно радиатора ,значи датчика е непосредствено до долния маркуч ,което ме навежда на мисълта ,че монтажа при мен ще трябва да е на долния маркуч . Утре преходника ще е готов ,ще го сложа да видя какво ще се случи с градуса на включване /изключване . Ако не е добре ще те замоля една снимка да щракнеш на този тройник да го взимам и да се спасявам ,че тия с тази цена ми разтупкаха сърцето на бързи обороти
                                Напред и нагоре
                                0886769809-Юлиян
                                kiko00@abv.bg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X