Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпросче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпросче

Като се осведомих в нета как се сменя този лагер - най-вече избиването на полуоската и свалянето на фиксиращата втулка, реших, че съм стар вече за тези глупости! Дадох я в сервиз, където ми взеха 300 лева, а сега за смяната на лагерите на касетата ме одрусаха 400! Мисля, че хубав лагер за полуоската не е под 200 кинта!
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Първоначално публикуван от kiko00 Преглед на мнение
      Така днес се пулих достатъчно по моя проблем .Чувам го по силно от лявата страна ,което ме кара да мисля ,че е лагера на полуоса от ляво където е и сълзенето на масло . Купувам сменявам и дупе да и е яко после .
      Сега и малко помощ .
      Кой от къде е купувал такъв качествен лагер,и ориентировъчна цена ?
      280 лв. оригинален имаше само 1 бройка в магазина за лагери на горубляне като влезеш от към околовръстното след тех-ко в дясно.
      Имаше и китайски за по 160.
      no signature no problems

Коментар

Аз го взех от - Варна. ТЕ са вносители.Имат ги комплект и по отделно лагер и втулка. Лагерите са два модела , различават се по широчината и за това трябва да го свалиш-избиеш. Аз го избих и набих на преса. Вътрешния диаметър на втулката е с 0.45 мм по-малък от диаметъра на полуоската и трябва да се нагрее до 350 градуса за да се набие, като трябва да внимаваш да не стопиш семеринга който е на лагера.Лагера комлект KOYO ми излезе за 150 лв с доставката.От гугъл намираш фирмата и от контакти Георги Георгиев, другите тел. са на магазините и са около 20-30 лв по скъпи.
        Последно редактирано от CarTest™; 25-11-14, 23:31. Причина: Реклама

Коментар

Как разбра че е от лагера на касетата, защото имам някакво виене отзад и искам да го определя откъде идва.

Коментар

При мен не е лагер на касетата ,а на полуоската .От ляво най-силно се чува ,дифа го проверих по много стар и изпитан метод с дървено трупче се слуша ,ако има виене от него се хваща веднага . Като дигнеш джипа във въздуха естествено слагаш на скорост и газ .Абе най добре се разбира като го разхвърляш на чаршафа
            Напред и нагоре
            Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
            0886769809-Юлиян
            kiko00@abv.bg

Коментар

Има отделна тема свързана с лагерите в задните главини, или по-точно казано лагерите на полуоските. Купувайте само лагер KOYO, който струва около 150лв. втулката се купува отделно за около 20лв. монтирайте ги само в специализиран сервиз! Не съм убеден, че втулката трабва да се нагрява защото така шансът да прегреете семеринга на лагера е огромен, според мен се нагрява но не такива зловещи 350 градуса и после се набива с преса.
              ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
                Има отделна тема свързана с лагерите в задните главини, или по-точно казано лагерите на полуоските. Купувайте само лагер KOYO, който струва около 150лв. втулката се купува отделно за около 20лв. монтирайте ги само в специализиран сервиз! Не съм убеден, че втулката трабва да се нагрява защото така шансът да прегреете семеринга на лагера е огромен, според мен се нагрява но не такива зловещи 350 градуса и после се набива с преса.
                Благодаря колега за насоката ,темата съм я видял и прочел . Моя кола влиза в сервиз само ,когато смени собственика.
                Напред и нагоре
                0886769809-Юлиян
                kiko00@abv.bg

Коментар

Така след като днес дойде време да разхвърлям дифа на масата останах изненадан. Лагерите с полуосите извадих с лекота ,защото на Фронтера Б захвата е коренно различен от Фронтера А. Свалих касетата лагерите на ниво (но ще бъдат сменени ) остава пиньона ,ама се запъва гадината поради липса на подходящ чук ,който утре ще бъде набавен и яко бой. Така или иначе е разглобено смяната на всички лагери е задължително. Дебелината на полуосите в моя диф ето снимка 38мм, на шлиците е 32 мм.
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1113.jpg
Прегледи:1
Размер:161.7 КБ
ID:5631794Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1112.jpg
Прегледи:1
Размер:173.5 КБ
ID:5631795Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1110.jpg
Прегледи:2
Размер:147.4 КБ
ID:5631793
                  Напред и нагоре
                  0886769809-Юлиян
                  kiko00@abv.bg

Коментар

Днес закупих нови лагери за дифа . И тъй като никъде не можах да намеря семеринг ,се запътих към Булвария.
                    Разговора беше кратък . Ама само за инфо да ви кажа семеринг за заден диф на Опел Фронтера Б струва 192 лева .
                    От там ми казаха ,че такива има само оригинални .
                    Та сега моля ,ако някой има идея от къде да закупя такъв на нормална цена да пише ?
                    Размерите са 47,6х80,14 9,7х16,1.
                    Има разлика с този на Фронтера А .
                    Напред и нагоре
                    0886769809-Юлиян
                    kiko00@abv.bg

Коментар

Какви семеринги,какви 5 лева-явно не си зел правилния лагер-виж тук: http://www.ebay.com/itm/REAR-WHEEL-B...item20e4afa173 ,семеринга е вграден в самия лагер.

п.п.Нали щеше да сменяш мостовете,какво стана.

Коментар

Да това е лагер за полуоската. Аз търся семеринг с тези размери ,той е за диференциала отпред на пиньона . Тези ги смених и двата и отворих дифа,защото видях ,че там някой е ровил . Ако не го бях отворил сега може би щях да карам Фронтера само на предно предаване .
                        Напред и нагоре
                        0886769809-Юлиян
                        kiko00@abv.bg

Коментар

Що не провериш в "Димитров"-Пловдив,прави за А-може и за В да има.Ама звънни на обявения телефон,щото не всичко е качено в сайта.

Коментар

Тц. Нямат
                            Напред и нагоре
                            0886769809-Юлиян
                            kiko00@abv.bg

Коментар

Днес закупих нови лагери за дифа . И тъй като никъде не можах да намеря семеринг ,се запътих към Булвария.
                              Разговора беше кратък . Ама само за инфо да ви кажа семеринг за заден диф на Опел Фронтера Б струва 192 лева .
                              Та сега моля ,ако някой има идея от къде да закупя такъв на нормална цена да пише ?
                              Юли погледни това - http://www.muddyfrontera.co.uk/forum...hp?f=10&t=5573 (47/80/10)
                              и после това -http://www.satelit-nikis.com/oferta.htm - 1.46лв

Коментар

Tози външния на полуоската?
                                ако да той си е комплект с лагера. Аз така го смених.
                                Провери с размера в Снабтех. Кажи много поздрави от Мото форума
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X