Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпросче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпросче

Колеги днес измерих височината на Фронтера Б отпред и отзад от ръба на веждата (калника) до земята .
    Отпред ми е 81 см. а отзад е 86 см.
    Като погледна отпред двата долни носача са в хоризонтална права линия .
    Та въпроса ми е дали така е нормално или ще се наложи да натегна тросионите ?
    Ясно е че всеки натяга толкова колкото душа му иска ,че и малко отгоре .
    И ако може да ме ориентирате по какво да се ориентирам дали моите тросиони са натягани вече или сега ще им е сефтето .
    Напред и нагоре
    Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
    0886769809-Юлиян
    kiko00@abv.bg

От: Въпросче

Трябва да са еднакви.
    Провери си хода на амортисьорите. Възможно е в покой да седят в горната или долната граница заради разликата.
    Друг проблем е, че фаровете би трябвало да ти светят много наблизо - 15-20 метра. Т.е. би трябвало да имаш проблем при каране на тъмно.
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Днес височината беше изравнена с леко натягане на тросиона ,който според мен не е пипан откакто се е родила .Направих около четири оборота на всеки болт и всичко заспа. Сега нещо в задницата се огледах та утре ще видя там какво може да се случи .
      Жената май ше дойде права ама да видиме има време .
      Напред и нагоре
      0886769809-Юлиян
      kiko00@abv.bg

Коментар

Тази вечер измерих моята ( ОФБ КБ Дизел ) в гаража: 82 см. отпред и 83 см. отзад ( съответно без товар и пасажери ).
        Казано е:
        -"Обичай ближния",
        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от kiko00 Преглед на мнение
          Днес височината беше изравнена с леко натягане на тросиона ,който според мен не е пипан откакто се е родила .Направих около четири оборота на всеки болт и всичко заспа. Сега нещо в задницата се огледах та утре ще видя там какво може да се случи .
          Жената май ше дойде права ама да видиме има време .
          Видях,че в една друга тема си сложил снимки на кални гумета/кайман/.А първо ги сложи,пробвай как е и дали не опира някъде и тогава се заигравай с височината.

п.п. И да знаеш,че с кайманите не можеш да си чуеш мислите,а отделно на асфалта не държат ич,ако не си ги купил-земи нещо по-човешко.

Коментар

За мислите сигурно е така ,но след днешната разходка твърдо съм убеден ,че гората иска гуми и височина на животното.
            Имам опция за смяна на гумите с други такива за кал но това ще разбера едва след като ми пристигнат джантите за да мога да премеря на колата .
            Фронтерката днес се представи задоволително но нещата вървят май май към смяна с по сериозен джип .
            Напред и нагоре
            0886769809-Юлиян
            kiko00@abv.bg

Коментар

Какви са тия 82 см. много малко до 100см. много има да папат да пораснат.
              Николай Георгиев 0+
              тел.0887357722

Коментар

Днес сложих 5сМ подложки на пружините отзад и отпред натегнах торсиона. Получи се 85.5 отпред и 86 отзад. Нещо Малко Ми се вижда!? Фронтера Б КБ.

Коментар

Първоначално публикуван от bodybuilder_ Преглед на мнение
                  Днес сложих 5сМ подложки на пружините отзад и отпред натегнах торсиона. Получи се 85.5 отпред и 86 отзад. Нещо Малко Ми се вижда!? Фронтера Б КБ.
                  Ами моята ОФБ-КБ отзад без да пипам нищо беше 86 см. Според мен може пружините да са омекнали доста . След празниците ще сложа моите подложки и ще пиша какво се е получило. Ще има и снимков материал. За отпред колко оборота нави болта на тросиона ? При мен с четири оборота се вдигна с 5 см.
                  Напред и нагоре
                  0886769809-Юлиян
                  kiko00@abv.bg

Коментар

Първоначално публикуван от kiko00 Преглед на мнение
                    но нещата вървят май май към смяна с по сериозен джип .
                    Гледах снимките и видеото от последната расотка и да ти кажа,че ти трябват свестни гуми,щото и какъвто и джип да земеш без гуми е пълен ташак.

Коментар

От едната страна 5 оборота и се вдигна 4 см. От другата искаше 6 оборота за 4 см, незнам защо така?! Може и от гумите да е, моите са 225/70/16.

Коментар

Напълно съм съгласен с теб (както писах по горе) без гуми само за мегдана става какъвто и да е джипа .
                        Имах гуми но нямах джанти на които да ги сложа ,но за следващия път ще съм на ниво .
                        Фронтерката ще е по-висока,по-широка и с шпайкове.
                        Напред и нагоре
                        0886769809-Юлиян
                        kiko00@abv.bg

Коментар

Първоначално публикуван от bodybuilder_ Преглед на мнение
                          От едната страна 5 оборота и се вдигна 4 см. От другата искаше 6 оборота за 4 см, незнам защо така?! Може и от гумите да е, моите са 225/70/16.
                          Възможно е заради гумите да е моите са 245/70/16 . Тук във форума четох имало е и други такива случаи по-знаещи колеги са писали ,че това не е проблем.
                          Напред и нагоре
                          0886769809-Юлиян
                          kiko00@abv.bg

Коментар

Не е проблем и аз ги навивах не равномерно за да се вдигне до желаното а иначе съм с 255/75/15 за някой поизносени за мен нови но никога не ме е предавал в гората като се има на предвид, че не го жаля с леки разходки
                            Opel frontera 2.4i

Коментар

На моята ОФБ КБ се появи странен проблем . Като завъртя ключа на контакт всичко е нормално светят всички лампи абе готова за бой ,но като завъртя да пали нема никой . Първо помислих ,че е стартера но след проверката останових ,че работи . И настана суетня . Взех резервния ключ и О чудо всичко е наред . Та сега се чудя възможно ли е да става така ,защото батерията на ключа( дистанционното) беше слаба и не искаше да залючи и отключи . Ще сменя батерията да видя какво ще се случи ако не при ключар ще се ходи ,че май ключа е получил амнезия .
                              Напред и нагоре
                              0886769809-Юлиян
                              kiko00@abv.bg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X