Здравейте! Карам фронтера А спорт (2 0) "94 на ресори е отзад и искам да сложа и пружини ,без да махам ресорите ,просто допълнително да не ляга. Някои правил ли го е досега да сподели какви пружини (от какво е слагал) ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как да си повдигна фронтерата
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Искаш ли възглавници ?Първоначално публикуван от dilov4eto Преглед на мнениеЗдравейте! Карам фронтера А спорт (2 0) "94 на ресори е отзад и искам да сложа и пружини ,без да махам ресорите ,просто допълнително да не ляга. Някои правил ли го е досега да сподели какви пружини (от какво е слагал) ?
Имам доста комплекти с различни размери, та може да измислим нещо подходящо за теб, щото в случая диаметъра не ни ограничава.
Нямам представа какво е останало, че са мостри и по един чифт от вид, но ако проявиш интерес може и да се намери нещо подходящо.
О898 82 OI 82, че с тая миграция всичко може да стане, но звънкай след 12:00.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
С ресьор и пружине е гадно. Много гадно. Избий си от главата тази мисъл.
Знам, че човек трудно вярва на чужд акъл, особено, ако този акъл не съвпада с неговия мерак, ама повярвай.
Ако не-пробвай, пък сам ще се убедиш.
ЩЩе си назад е някакви пари(ако го правиш в сервиз), или с труд и играчка ако си го правиш сам.
Парите за пружините не ги смятам, те и без това ще са от морга.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Добре. Значи най удачния варянт да върнем на идеята с въздушните възглавници.
Как се помпят ?( трябва ли слагаме компресор или са с автомобилни вентили)
Ако ги надуя повече за да ги ползвам като лифт на задницата (2-4см) докато карам горско какво да очаквам ?
При натоварено положение е ясно (то това им е идеята)
Ако ги държа постоянно надути проблем ли им е ?
Nissan Terrano 2.7tdi
Коментар
-
Нямам опит с въздушните възглавници, но ми се струва,ч е ако ги държиш постоянно напомпени ще е като с пружините.
Те са зи за товари.
Единствено правилния начин е с нови ресцори. Неуморени, с достатъчна извивка. И по-дълги обеци и амортисьори.
На всеки му се иска да става евтино, ама няма....Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
+1!Без пружини!И без това с "надървени "ресори и дълги обеци ,возията става ептен ЗиЛова,с пружини още повече.Против лягането допълнителен лист,а и ти късата база с като обем не можеш да я натовариш да легне с допълнителен лист и обеци.Виж при дългата е е друго .Аз мойта я предървих отзад ,слегна за 2 години сега е малко над нормалното ,но имам обеци ,ако има нужда ще ги кача.Ресорите отдзад по принцип са с големи.ходове.Покриха пресвити с 8 сентиветра пресвити ресори,без товар.Вкарвах ги с маслен крик и заварен болт на гредата на шасито ,пред задно ухо на ресора,на разстояние в зависимост от крика.Болтовете си останиха там и сега всяко сваляне на ресор /дори напълно/ми е майтап работа.Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
Ресорите са ми шпрегнати ,сложил съм и допълно по 1бр лист от волга (с малко престръгване за да влезе е пакета) ,обеците ми са нови от релса +5см. ,Но на мястото на резервоара ми е газовата бутилка + 15л резервоар за бензин + щита отгоре + в багажника една чанта въжета крикове инструменти (още около 50кг) това е перманентно.
Често свалям седалките и си возя цимент ,пясък и т.н. до вилата и за 1 год виждам ,че леко е слегнала.
Дали въздушните възглавници са моя варянт или да чакам още да слегне и пак шпрегване или нови ресори.
Доволен съм от джипката и неискам да я сменям , БлагодаряNissan Terrano 2.7tdi
Коментар
-
И аз съм така с бутилка отдолу и резевоар пред нея ,но 10 литра.Щит покрива всичко ,а него го направих от оригиналния резервоар,сцепих го ,присадих му планки за монтаж към шасито и покрива всичко ,по-малко стърчи отдолу.от оригиналния резервоар,много хора са ми казвали че е много събрано.Дори от разстояние като гледаш задницата не се вижда грам,за разлика от оригинален резервоар.Бутилката е 50литра,а има и по тънки и по-дълги та има мегдан да отиде още нагоре.При тоя монтаж и малко по-висока задница от стоков вариант ,натоварен с 4 човека и багаж си се катеря по планините по пътища на горското ,дърварските ,коловози ,калища нямам проблем.Да ни би да са ти уморени ресорите и бързо да сляга?А и с допълнителен ресор?!Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
Привет колеги, не съм писал от много време в този подраздел, наясно съм че вече се броят на пръстите на едната ми ръка останали колеги все още с Фронтери...
Та по темата, Фронти ми липсва, беше ОФА, КБ C20NE, бях я превърнал в офроуд машина
, та, от скоро ме е ухапало кучето да повдигна и моята Фронтера Б, ДБ, АСК, 3.2 V6, целта е да я повдигна с 5 см, НО, както си трябва по всички правила, никакво сиромашко повдигане, става дума да закупя подходящия пълен кит за повдигане с 5 см, по-широки джанти с минусово ЕТ, гуми 32 ки на BFGoodrich, бъдещия ми проект е на етап проучване и според зависи....
Ето какво мисля че би трябвало да закупя за да имам истинско 5 см повдигане:
1.Гуми BFGoodrich 32 - ки
2. Джанти от Явор Вромос 15-ки с ЕТ - 44
Пълен Кит за Фронтера Б, пружини, предни и задни амортисьори, усилени торсиони
Това което може би ще трябва допълнително е по-дълги биелетки, усилени шарнири или няма да е необходимо, приемам всякакви идеи за пълен комплект кит за повдигане на Фронтерата, линкове и т.н.
п.с. Така ми липсваше да пиша и да направя нещо за Фронтерата ми и евентуалното и повдигане
п.с. Искам малко промяна по Фронтерата ми че ми поомръзна да е все стокова, помня как се кефех като повдигнах старата ми ОФА, спорт
Ето и снимка на бившата ми ОФА повдигната, ето и снимка:
- 1 like
Коментар
-
p.s. Направих запитване към колегата Явор - Vromos, дали ще може да ми осигури всичко от пълен комплект кит за повдигане с 50мм, задни пружини, предни и задни амортисьори, усилени торсиони, по-яки биелетки и др. необходимо за пълен кит, както и летите джанти ЕТ -44, офсет 10 и гумите BFG AT 32 - ки, казах му че мога да чакам месец и повече ако е само с поръчка, да видим какво ще ми каже и цена за всичко.
-
Колеги, помогнете ми с бързи отговори относно по-горното ми запитване, по темата за повдигането са две и са толкова дълги че след час четене ме заболяха очите.
Фронтерата ми е B, дълга база, 2002 г. 3.2 V6 бензин, ACK, искам да я повдигна с усилено окачване с 50 мм, OME или Trail Master, окачването им включва само задни пружини, задни и предни амортисьори и питането ми е?
1. Ще ми трябват ли усилени торсиони?
2. Ще паснат ли лети джанти 15-ки с ЕТ -44 10J, оригиналните ми лети джанти са 16-ки ?
3. С гуми BFG AT - 32 ки, ще влязат ли без да се реже нищо около калниците, след като се повдигне с 50 mm?
Нещо друго трябва ли да се купува и прави освен окачването? Например, по-дълги спирачни маркучи ще се наложи ли, кантарчето за спирачките трябва ли да се мести, предните биелетки трябва ли да се сменят, шарнирите?
Друго за което да знам?
Коментар
-
Според мен с подложки на шарнира на горния носач и по-дълъг амортесьор ще е по-добре отпред, защото ще имаш повече ход на окачването. Отзад варианти бол. аз се отказах от тунинг торсиони и сложих подложка на горния носач.Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
Ford Fiesta 1.4 Tdci
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 21 потребители онлайн. 0 потребители и 21 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар