Обява

Свий
Няма добавени обяви.

повдигане на нисан терано1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: повдигане на нисан терано1

Гадняр, разтекаха ми се лигите.....

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Глей'те с к'во се сдобих. Не се стърпях да не се изфукам.
      Грахти! И аз искам такова.
      Дай повече инфо бре, не се стискай.

Да ти е честито.

ПС. Спокойно си говори и за кинти и за от къде и за кой може да го сложи читаво.
      Ако е нужно, ей го де е Софето. С джогана съм за час.
      Последно редактирано от joro_c; 07-03-11, 22:49.

Коментар

Първоначално публикуван от joro_c Преглед на мнение
        Грахти! И аз искам такова.
        Дай повече инфо бре, не се стискай.
        Хем моя диф би трябвало да си е с 4.625.

Да ти е честито.

ПС. Спокойно си говори и за кинти и за от къде и за кой може да го сложи читаво.
        Трилитрово ли ти е тераното? Ако да, то ако е ръчка е 4.325, ако автоматик - 4.625.

Ето му страницата: http://www.quaife.co.uk/shop/products/qdf7l-0
        Върху това слагаш 20% ДДС + 50 лири доставка. Знам едно франсе, представител на Quaife за Франция, дето може да го набави. Директно от Quaife не искат. Викат че нямали на склад и трябвало да се поръчат 10 броя. А франсето каза - няма проблем. И в eBay го има, от америка. Пак излиза горе-долу толкоз.

...ама с това шибано време, моя още отлежава и чака да се натръндя. Малко шибано се настройва, щото настройката е с шайби/пластини, а едната е към/над 10 кинта, пък те са комплект от 20-ина, от които 18 остават фира.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бей.. , то златно бе!!!
          Ако на теб ти е "шибана" настройката, моята ще е безнадежна.
          Да не си остана само с хубавата кутийка?
          Кажи , кой може до го сложи правилно ? Гладиатор Пловдив ?
          Може ли да се разчита на фактура, колата е на фирма ?

Благодаря ти.

Коментар

От франсето може да се вземе с фактура, и ДДС-то пада. В смисъл, въобще не го начислява още французина. За настройката - нямам идея кой. Всъщност всеки, дето се занимава със слагане на блокажи, смяна на предавателни числа, ремонт на дифове и прочие.

На мен ми е шибана настройката, щото ми е сефте да се разправям с диф с реглажни шайби/пластини. Иначе си е класика - много дифове са така. А тук предимството е че настройваш само касетата наляво/надясно. Пиньона не го пипаш. Иначе ако трябва да настройваш и пиньон - работата става още по-дебела, щото и там има регулировъчни шайби и муфа, таман 3 броя, + още два лагера, които е желателно при нова настройка да се сменят.

Моя го взех за 550 евра втора ръка от един грък.

...а има и китайски "аналози" на 1/3 от цената на оригиналния. В eBay е пълно с тях.

ПП: Това не е твърд блокаж. Не е и точно LSD. По-точно LSD е, ама на друг принцип. Разликата спрямо отворен диф се проявява при определение условия. Казвам го само като уточнение. За R200A има и касети за твърд блокаж - китайски и на ARB (до колкото помня), само че аз съм скептично настроен към твърд блокаж в предницата на терано. Най-малкото трябва много да се внимава как и кога се ползва.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              ПП: Това не е твърд блокаж. Не е и точно LSD....
              Да. Горе - долу следях темата, не че точно разбирам как го прави. Мисля, че е правилната джаджа за отпред.
              3 литра-ръчка - явно 4.325.
              За фактурата- франсето ще издаде фактура за ВОП за мен?
              И аз ще си начисля ДДС и после ще си го приспадна , ако правилно го разбрах.
              Много ми се ще с джогана да си направим такъв подарък(за добра бъдеща служба по Рила и Карпатите)
              Май ще ида да ги питам тези в Гладиатор , също ще поразпитам и колегите от Пловдив.
              И пак ще се чуем, ако нямаш против.

Поздрави.

Коментар

Нямам против за нищо, разбира се. С каквото мога съм насреща. Франсето може да издаде данъчна фактура, в която, понеже е за продажба в чужбина, не се начислява ДДС. Тоест, реални ти превеждаш на франсето сумата без ДДС. Какъв е реда тук - трябва да питаш счетоводителя си. Ако тераното е фирмено, трябва да мине за разход дори, което е още едни 15% надолу, понеже няма да платиш 10% данък + 5% данък върху дивиденти, ако разпределяш такива.

Питай счетито. То ще ти каже най-добре.

ПП: Франсето е просто официален представител на Quaife във Франция. Обаче е много по-отзивчив и много по разбран и земен човек от английските надути сухари в Quaife. З цената практически е една и съща. Просто на едното място е в лири, а на другото - в евра. Мойто участие "в цЕлата схема" е просто да ви свържа и евентуално да уточня подробности, ако по някаква причина не успеете да се разберете.

Коментар

Аз съм счетито , аз му правя и програмите.ВОП(Вътрешно общностно придобиване)
                  Ако имаш проблем в областа питай, от т'ва разбирам.
                  Ся ще почна и от дифове да разбирам.

Поздрави и пак благодаря.

Коментар

Упс.
                    Трябва ли да търся някакъв номер(VIN), за да сме сигурни, че правилния чарк поръчваме ?

Коментар

Упс.
                      Трябва ли да търся някакъв номер(VIN), за да сме сигурни, че правилния чарк поръчваме ?
                      Пусни ми VIN-а на ЛС, и ще проверя. Макар че май всички трилитрови терано1 са с R200A отпред. Ако случайно утре не ти отговоря, подсети ме привечер, че ми е малко лудница.

Коментар

Аз съм счетито , аз му правя и програмите.ВОП(Вътрешно общностно придобиване)
                        Ако имаш проблем в областа питай, от т'ва разбирам.
                        Ся ще почна и от дифове да разбирам.

Поздрави и пак благодаря.
                        Не ми се е налагало. Дейността ми е такава, че няма как МПС-та да ми минават за разход. Ще имам в предвид кого да питам, ако ми се наложи. Благодаря.

Коментар

Малко се забавям- работа.
                          Пуснах темата в нашия форум, за разискване. http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=87661&page=9
                          Първите коментари са, че с такава касета не може да се кара по асвалт с автоматични хъбове.
                          Номера малко по-късно, щото колата домува в друг град.

ПС. Сетих се , че колата е 5 места и ДДС няма да мине.

Поздрави.

Коментар

Писах в оная тема, да видим как ще се аргументират.

Според мен няма такъв филм. Няма какво да накара хъбовете да се включат при изключено предно.

ПП: И аз имах такова заблуждение, ако видиш в темата назад. Ама не е така. Хъба може да се включи само ако завъртиш полуоската. При изключено предно няма какво да завърти полуоската.

...а и ако смяташ да караш по-хулигански, купи си ръчни хъбове. Иначе се берат ядове.
                            Последно редактирано от sparkybg; 09-03-11, 09:48.

Коментар

Тераното ти е с R200A преден диф, както се и очакваше. С предавателно число 4.375, отново както се и очакваше.

Коментар

И аз не мисля, че ще се включват.
                                След анимацията, вече по-добре разбирам действието на касетата.
                                Не съм голям хулиган, по-скоро смятам някога да вдигна размера на гумите и касетата да гарантира предния диф.
                                В гората обаче, често ми се случва да преодолявам места само с мръсна газ и без жал , понякога пълен с хора.
                                Колкото и да е лошо мнението ти за мотора на моя джип(в по-горните постове от темата), само аз не включвам бавните на големите баири(само цъквам на бензин и излитам). Та ако се наложи, заради касетата да сменям хъбовете(изправни), бих се замислил доста.
                                Ти с какви хъбове си?
                                Мога да изчакам да сложиш касетата и да споделиш има ли проблем.

Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X