Обява

Свий
Няма добавени обяви.

повдигане на нисан терано1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: повдигане на нисан терано1

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    В крайна сметка не е лошо да се правят опити. Просто имайте тия неща в предвид.
    Така де. Ама от дума на дума идват и идеите и избягваме доста погрешни решения .
    Мисля , че трябва да се промени негативното мнение към всяко нетрадиционно решение(особено ако е евтино). Когато реших да правя боди лифта , тук срещнах само отрицание. Наложи се да чета в западни сайтове.
    Сега съм много доволен, особено от съотношението пари-резултат.

Коментар

За R200A до колкото знам се произвежда твърд блокаж, както и един-два вида автоматични, но съм скептичен към автоматичните блокажи за отпред, с изключение на торсена.
      При нас , кой може да го направи ?
      Според теб ориентировъчен бюджет ?

Коментар

Знаеш ли какво е предавателното число на дифовете? Май старите бяха с по-високо, поне на терано 2. За терано 1 са със съвсем други предавателни числа, от които не съм се интересувал.

...и в крайна сметка "набирането" си е малко въпрос на личен вкус де. "Лошото" за мен може да е достатъчно за друг. В крайна сметка не е лошо да се правят опити. Просто имайте тия неща в предвид.
        Ами на старите терано 2 е с един зъб повече короната мисля, и при скоростните кутии е сравнително малка разликата. 4.625 за стария към 4.375, при скоростните кутии примерно 5та старо е 0.821 към 0.811, пак нещо от сорта на един зъб е разликата.

Аз лично гледам и икономичността все пак, искам стрелаката за горивото да е статична щото като го настъпиш движението става направо линейно с това на оборотомера

Коментар

Първоначално публикуван от joro_c Преглед на мнение
          При нас , кой може да го направи ?
          Според теб ориентировъчен бюджет ?
          Ами то какъв е смисъл твърд блокаж отпред, ако няма такъв и отзад

ARB air-locker за R200A ще излезе към 900$ поне, за R200A има Калмини ЛСД кит - 600$ без доставката. (http://www.purenissan.com/r200a_lsd.htm)

Коментар

Първоначално публикуван от trancedrift Преглед на мнение
            щото като го настъпиш движението става направо линейно с това на оборотомера
            Много си прав.
            В началото се стресирах доста - 30/100 газ в гората.
            После научих, че и другите са така и ми е по-леко.

Коментар

Ами изхождам от Терано 2, и там има какво да се реже, обаче като поразгледах малко снимки на Терано 1 вярно че май няма накъде, отвсякъде граничат отворите за гумите с врати. Ами явно трябва да е с боди лифт...
              Наблюдателен си колега брабо с рязане много малко се постига при Терано1

П.С. Вашите мнения в тази тема и не смо в тази тема са ми помогнали за набирането на много инфо и идеи за това ще ви помоля тъйкато сте много отзекчиви всички да не спорите по междуси всички имаме различни гледни точки и всички сме прави но всеки прави своя избор и
              от Жорето крада идей и от Спарки за това

Коментар

Калмини ЛСД кит не звучи хич лошо.
                Сигурно е и по-здрав.
                Наистина ли няма да влоши управляемостта ?

Коментар

Еми все пак се приема че ще караш на 4х4 само където терена го позволява, тоест ще избягваш сух асфалт. След като джипа е парт-тайм и и без това има малки приплъзвания при предната гума с по малък път при завой, това че винаги ще се въртят и двете гуми, марак и не с еднакъв въртящ момент, не мисля че ще влоши управляемостта. Пак повтарям, не говорим за каране по асфалт и освен това тогава е вече от значение да не ти остават заключени хъбовете след като изключиш предния мост и минеш на асфалта.

Като пример мога да дам Грандовете с 3 ЛСД диференциала, незнам дали имат блокаж на междиния, но сигурно имат. Получава се същата ситуация.

Коментар

Първоначално публикуван от joro_c Преглед на мнение
                    Калмини ЛСД кит не звучи хич лошо.
                    Сигурно е и по-здрав.
                    Наистина ли няма да влоши управляемостта ?
                    Касетата може да е и по-здрава, ама проблема отпред е в трошене на пиньон и корона, а те си остават оригиналните - само се сменя касетата.

И пак да кажа че ИМХО от LSD-то особен ефект отпред няма да имаш, освен намалена управляемост.

Торсен в България няма кой да направи, май, освен ако нямаш готови чертежи за такъв. Аз честно казано и не мога да му разбера много добре устройството. Иначе начина, по който работи, е уникален измежду всички "блокажи".

Еми все пак се приема че ще караш на 4х4 само където терена го позволява
                    Да, ама всички автоматични блокажи, в това число и LSD-то действат винаги, когато гумите са зацепени към полуоските. А пък автоматични хъбове в комплект с блокаж става съвсем манжда с праз, отделно дето по принцип си се трошат и често включват с трясък, от което на предния диф му става някак неудобно, най-малкото, а на водача, поне в мое лице, тоя звук "прас" при включването е в състояние да докара трайни психични отклонения, които предодвратих със смяната им с ръчни. Сега е песен - до скорост 60-70км/ч (повече не съм пробвал, щото не ми е трябвало) спокойно си превключвам между 4х2 и 4х4 бързи, при което не се случват никакви шумове, щракания и тем подобни, а раздатката превключва все едно е със синхронизатори - мазно и плавно. А понеже съм мързелив, карам със заключени хъбове кажи-речи цяла зима, освен ако не тръгвам на по-дълго, евентуално в по-голямата си част магистрално, пътуване.
                    Последно редактирано от sparkybg; 02-02-10, 23:31.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• До: повдигане на нисан терано1

Да де спарки, но на мен идеята ми е че с ЛСД не само си по-проходим, но и няма да ги има тези резки прехвърляния на въртящия момент от ляво надясно, един вид всичко е вече в една и съща посока и става по плавно. Съответно и напрежението на корона и пиньон става константно. А при такова напрежение е по-малко вероятно да ги счупиш.

Коментар

Това за Грандовете и аз съм го чувал и какво става на асвалт при исключено двойно ако съм със автоматични хъбове отпред в завой

Междодругото тези неща който ги споделяме са за друга тема например темата За колегите с Нисан Терано1

Коментар

Да де спарки, но на мен идеята ми е че с ЛСД не само си по-проходим, но и няма да ги има тези резки прехвърляния на въртящия момент от ляво надясно, един вид всичко е вече в една и съща посока и става по плавно. Съответно и напрежението на корона и пиньон става константно. А при такова напрежение е по-малко вероятно да ги счупиш.
                          С торсен - да. С LSD - не. Много са различни, ама много. А при LSD-то, поне в класическия му вид, дори се получава т.нар "пружиниране", което точно обратното на разсъжденията ти - товари повече пиньон/корона, и изобщо всичко от раздатката напред.

Натоварването на пиньона/короната зависят сумарното сцепление на двете предни колела, и от въртящия момент, който е в състояние да отдаде трансмисията на входа на дифа. Другото (разликите между колелата) товари сателитите, полуоските и каретата им, но не и пиньона и короната - те са си натоварени все толкова.

Първоначално публикуван от kalasha Преглед на мнение
                          Това за Грандовете и аз съм го чувал и какво става на асвалт при исключено двойно ако съм със автоматични хъбове отпред в завой

Междодругото тези неща който ги споделяме са за друга тема например темата За колегите с Нисан Терано1
                          До колкото знам грандовете изобщо нямат хъбове, ами са с капачки. А ако са вариантите с парт тайм раздатка, имат вакуумна муфа, която отцепва едната полуоска от дифа, но това е еквивалент донякъде на ръчен, твърд хъб, а не на автоматичен такъв. Ако греша - някой да ме поправи.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

С торсен - да. С LSD - не. Много са различни, ама много. А при LSD-то, поне в класическия му вид, дори се получава т.нар "пружиниране", което точно обратното на разсъжденията ти - товари повече пиньон/корона, и изобщо всичко от раздатката напред.

Натоварването на пиньона/короната зависят сумарното сцепление на двете предни колела, и от въртящия момент, който е в състояние да отдаде трансмисията на входа на дифа. Другото (разликите между колелата) товари сателитите, полуоските и каретата им, но не и пиньона и короната - те са си натоварени все толкова.

До колкото знам грандовете изобщо нямат хъбове, ами са с капачки. А ако са вариантите с парт тайм раздатка, имат вакуумна муфа, която отцепва едната полуоска от дифа, но това е еквивалент донякъде на ръчен, твърд хъб, а не на автоматичен такъв. Ако греша - някой да ме поправи.
                            Е сега по мога да си го представя.

Коментар

Първоначално публикуван от kalasha Преглед на мнение
                              Ами нищо не става предните гуми се въртят свободно с каквта скорост си искат. Това е целта на автоматичните хъбове все пак. Не ги слагат щото се чупят лесно, ами да може да се карат партТайм раздатки по асфалт без абсолютно никакви проблеми а като решиш да караш 4H включваш лостчето даже в движение и те си се заключват.. по някое време.

Коментар

Ами нищо не става предните гуми се въртят свободно с каквта скорост си искат. Това е целта на автоматичните хъбове все пак. Не ги слагат щото се чупят лесно, ами да може да се карат партТайм раздатки по асфалт без абсолютно никакви проблеми а като решиш да караш 4H включваш лостчето даже в движение и те си се заключват.. по някое време.
                                При мен това включване в движение не се получава с афтоматичните хъбове.
                                Винаги спирам и тогава превключвам иначе хърка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X