Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси от новобранец с Терано ІІ - 2,7 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси от новобранец с Терано ІІ - 2,7 TDI

Добре е,все пак в София беше около 0 по цял ден.

Коментар

Това беше вечерта, карал съм 10 км. след смяната. Утре ще го разходя до Боровец и ще видя как е.
      OPEL FRONTERA B 2.2DTI -> NISSAN TERRANO II 2,7TDI

Коментар

Утре сутринта най-напред провери колко е антифриза в казанчето. Вероятно ще имаш за доливане. Положението на стрелката е нормално. Не се е вдигнала повече, щото не си го настъпил достатъчно, но след смяна така е редно. Като отиде педала в метала за минута-две, да видиш как и радиатора ще е леко топъл, и стрелката ще дойде по-близо до средата. Лятото като го изпържа към морето със 140 я и подминава с някой и друг милиметър.

75 градуса вече ни се струва доста горещо. А термостата отваря на 78 или 83. Отделно, отваря съвсем леко, и при тия температури радиатора си стои студен или хладък.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сутринта долях съвсем малко антифриз, тръгнах и точно за 4 км.стигна до температурата от снимката. До Боровец през Железница не помръдна.

Коментар

Определено реших не само проблема със загряването, но и този с привидно ниските обороти. До момента съм минал 250 км. с новия термостат - загрява много бързо до работната температура и стрелката не мърда. Единствено мръдна за малко 1-2 мм към средата по завоите от Боровец към София.
            Няколко поста по-нагоре, колега ме подцети за нещо, което не бях правил от години - масло в нафтата. Преди да тръгна извън града, сипах 1 л.двутактово масло и напълних резервоара до горе. След като се прибрах в София ми направи силно впечатление промяната в работата на двигателя - ниските обороти, които ме притесняваха. Нямаше и следа от вибрации, тракане и притрисане.

Коментар

Определено реших не само проблема със загряването, но и този с привидно ниските обороти. До момента съм минал 250 км. с новия термостат - загрява много бързо до работната температура и стрелката не мърда. Единствено мръдна за малко 1-2 мм към средата по завоите от Боровец към София.
              Няколко поста по-нагоре, колега ме подцети за нещо, което не бях правил от години - масло в нафтата. Преди да тръгна извън града, сипах 1 л.двутактово масло и напълних резервоара до горе. След като се прибрах в София ми направи силно впечатление промяната в работата на двигателя - ниските обороти, които ме притесняваха. Нямаше и следа от вибрации, тракане и притрисане.

Коментар

Май си се престарал с този 1 литър. Тук съм срещал различни дози къде повече, къде по-малко но се въртят около 250-300мл. на 50л.
                Terrano II R20 TD27Ti

Коментар

И аз съм сипвал литър на 3/4 пълен резервоар,проблем не е имало.

Коментар

Може и само с масло , или като компромис 50 / 50, ако "изпадне" отнякъде без пари . Има случаи апаши задигат трансформаторно масло точно за тази цел .

Коментар

Първоначално публикуван от hr.zlatarev Преглед на мнение
                      Май си се престарал с този 1 литър. Тук съм срещал различни дози къде повече, къде по-малко но се въртят около 250-300мл. на 50л.
                      Не съм. Самото двутактово масло е за 50 л. бензин, аз го слагам на 80 л. нафта. Преди години имах едно БМВ 525 ТДС и почти преди всяко извънградско му сипвах по 1 л. двутактово масло. Резервоара също му беше 80 л., както и на Тераното. След това в началото като взех Фронтерата също сипвах по литър на резервоар от 75 л., после забравих и сега ме подцети колегата. Винаги до сега е имало положителен резултат от това.

Коментар

То проблем няма да има, но и ефекта от 300мл/резервоар нагоре също е никакъв.

Сипвам OMV, без значение минерално или синтетично - една бутилка за 3 резервоара. Пробвал съм с повече, пробвал съм и с по-малко. Общо взето ефекта започва да се губи от 250мл/резервоар надолу. За сметка на това от 250 нагоре разлика няма, дори да сипеш 2 литра.

Карам ПОСТОЯННО с двутактово масло. За сигурно 3 години вече съм направил всички възможни експерименти, за които съм се сетил.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Следващия път ще пробвам с по-малко, въпреки че ако започна да сипвам и аз постоянно може би ще поддържам ефекта на добра работа, който се получи сега... но в тази връзка да те попитам: през зимата сипваш ли добавки, газ или нещо друго?

Коментар

Нищо освен двутактово масло не съм сипвал до сега. Карам предимно с OMV нафта. Рядко от еднин квартален Петрол - сипах веднъж и ми хареса. Вече от година насам сипвам чат-пат там и няма грижи.

Коментар

от скоро имам и аз терано но от централните духалки на парното ми духа топло......не знам,може да са различни тея духалки.....

Коментар

Колеги, може ли някой да ми каже спешно дали щората на багажника от Терано след 2000 г. ще стане на такова 1999 г., че била по-различна на вид?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X