Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси от новобранец с Терано ІІ - 2,7 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси от новобранец с Терано ІІ - 2,7 TDI

Имам още едно питане - какви са нормалните обороти на празен ход? Струва ми се, че моите са много ниски, защото доста работи вибрират, а като дам много леко още малко газ всичко се нормализира.
    Има ли лесен начин за вдигане на оборотите от човек, който не е на "ти" с двигателите?
    Това е снимка на оборотомера:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20141119_185243.jpg
Прегледи:1
Размер:32.4 КБ
ID:5624163
    OPEL FRONTERA B 2.2DTI -> NISSAN TERRANO II 2,7TDI

Коментар

- Таман са си оборотите (~ 725), в движение стоят 900, както и при пуснат климатик. Тресе не заради ниските обороти, а заради студеното време и по-твърдата работа на мотора, което си му е особеност. Ще свикнеш

Коментар

Първоначално публикуван от Vlados Преглед на мнение
        Имам още едно питане - какви са нормалните обороти на празен ход? Струва ми се, че моите са много ниски, защото доста работи вибрират, а като дам много леко още малко газ всичко се нормализира.
        Има ли лесен начин за вдигане на оборотите от човек, който не е на "ти" с двигателите?
        Това е снимка на оборотомера:
        [ATTACH=CONFIG]755960[/ATTACH]
        При мен се държи по съвсем същия начин- тресе сериозно на празен ход, а ако вдигна оборотите до към 900 утихва. Мислех че е проблем само при мен, но явно не е Интересното е че лятото не беше така.
        Nissan Terrano II 2.7TDI

Коментар

Тоест, първото деление е 500 об. и на снимката показва около 700, а не е половината от 1000 об., както на мен ми се струва?

Иначе на мястото на червената стрелка всичко спира да вибрира:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20141119_1852430.jpg
Прегледи:1
Размер:85.3 КБ
ID:5624166

Все пак, как могат да се вдигнат малко оборотите?

Коментар

Първоначално публикуван от kaliandar Преглед на мнение
            Интересното е че лятото не беше така.
            Следващото лято пак няма да е.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тоест, първото деление е 500 об. и на снимката показва около 700, а не е половината от 1000 об., както на мен ми се струва?
              Нормални са ти оборотите. Просто приеми че зимата караш трактор, докато не загрее.

Никак. Регулира ги компютъра.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Иначе на мястото на червената стрелка всичко спира да вибрира:

[ATTACH=CONFIG]755968[/ATTACH]

Не вярвай на обортомера особено в двете крайности.Ако прочетете живи данни ще видиш че оборотите ти са в норма.Поздрави и безаварийни километри.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Нормални са ти оборотите. Просто приеми че зимата караш трактор, докато не загрее.

Никак. Регулира ги компютъра.
                  Кратко, точно и ясно... просто няма какво повече да питам по въпроса!

Коментар

Екстра са му оборотите...Ако решиш, може малко да поглезиш Теранодзевера, примерно с Макс моушън на ОМВ или да добавиш малко масло за двутактови двигатели към горивото. Спарки беше качвал някъде пропорциите, но не мога да ги намеря.Първото съм го пробвал лично и действително двигателя работи на празен ход по-равномерно!

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
                      Екстра са му оборотите...Ако решиш, може малко да поглезиш Теранодзевера, примерно с Макс моушън на ОМВ или да добавиш малко масло за двутактови двигатели към горивото. Спарки беше качвал някъде пропорциите, но не мога да ги намеря.Първото съм го пробвал лично и действително двигателя работи на празен ход по-равномерно!
                      Аз пък преди редовно пробвах второто... благодаря, че ме подцети!

Коментар

Да се изложа по повод скоростомера.
                        На форд-нисана също стрелката показваше каквото си иска, и след като отворих таблото видях, че самия скоростомер е силно омазнен. Какво омазнен, то направо си течеше масло от него.
                        На мирис-трансмисионно. Свалих привода(жилото дето му викат), и от него тече масло.
                        Оказа се, че в червяка има едно малко О-пръстенче което не позволява на маслото да тръгне по бронята на привода. Та то се опекло, и си пуска масло нагоре, вследствие въртенето маслото се качва нагоре, и попада в самия скоростомер. Той си е механичен де, ама джипката е 95-та, та.
                        И след като има масло-скоростомера започва да си мисли, че е вискосъединител-съединява стрелката и "камбанката", и стрелката показва втора космическа, а джипа е на втора бавна...
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не искам повече да се повдига въпроса (чукам на дърво), откакто съм пуснал темата, скоростомера работи перфектно (мноооого силно чукам на дърво). Ако почне много да спира (да не дърпам дявола за опашката), ще пиша пак и ще го умуваме.

Коментар

Като го гледах лятото това Терано ми направи впечатление.че тресе малко повече от необходимото,и наистина ми се сториха малко ниски оборотите,а на моето сега ми се струва,че са високи Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140803_180606.jpg
Прегледи:2
Размер:88.6 КБ
ID:5624186,това са ми най-ниските под тези не пада.

Коментар

По оборотомер са високи. Дали наистина са високи се вижда като прочетеш живи данни от компютъра или измериш с тахометър.

При мен са малко по-ниски като е пуснат климатика и малко по-високи, когато е запален студен зимата, в първите примерно 20-30 секунди. На празен ход са като на по-горните снимки. Живите данни показват малко по-високи от оборотомера.

ПП: Това, което показва стрелката за температура значи студен двигател. При студен двигател зимата в началото са високи. Гледай ги като стрелката за температурата стигне нормалното си положение, а именно да подмине минимума с поне 3-4мм.
                              Последно редактирано от sparkybg; 20-11-14, 22:10.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                По оборотомер са високи. Дали наистина са високи се вижда като прочетеш живи данни от компютъра или измериш с тахометър.

При мен са малко по-ниски като е пуснат климатика и малко по-високи, когато е запален студен зимата, в първите примерно 20-30 секунди. На празен ход са като на по-горните снимки. Живите данни показват малко по-високи от оборотомера.

ПП: Това, което показва стрелката за температура значи студен двигател. При студен двигател зимата в началото са високи. Гледай ги като стрелката за температурата стигне нормалното си положение, а именно да подмине минимума с поне 3-4мм.
                                Снимката е от лятото,като е топло си ги държи винаги такива,сега като го запаля студено ги вдига до 1100-1200някъде,и след 30-40 секунди си падат пак на същото положение.Като го прочета ще се разбере дали лъже обортомера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X